Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΝΕΟ ΕΞΑΓΩΓΙΜΟ ΠΡΟΙΟΝ


Το νέο εξαγώγιμο προϊόν της Τουρκίας τα σίριαλ, προβάλλονται σε 40 χώρες.

 Τελευταία κατά την έκθεση των Καννών σε 3,5 μέρες πουλήθηκαν 25 σίριαλ.


Την ώρα που τα σίριαλ στο εσωτερικό της χώρας σπάνε ρεκόρ τηλεθέασης, οι εταιρίες που τα πουλάνε στο εξωτερικό υπογράφουν νέες συμφωνίες.

Χαμόγελα έφεραν οι εξαγωγές των σίριαλ τα Τουρκίας που πραγματοποιήθηκαν κατά την έκθεση MIPCOM στις Κάννες της Γαλλίας.

Ο Φιράτ Γκιουλγκέν πρόεδρος του Δ.Σ. του ομίλου Calinos που εξάγει σίριαλ, ανέφερε πως πούλησε σίριαλ σε Σλοβακία, Ρουμανία, Ιαπωνία, Μαλαισία, Αφγανιστάν και Ελλάδα και δήλωσε πως ¨ Με την δωδεκαμελή ομάδα μας σε 3,5 μέρες πραγματοποιήσαμε 160 συναντήσεις. Φτάσαμε σε καταρχήν συμφωνία για την πώληση 25 εγχώριων σίριαλ σε 10 διαφορετικές χώρες.¨

…………………

Ο Γκουλγκέν αναφέρει πως στο εξωτερικό υπάρχει περισσότερη ζήτηση για δραματικά σίριαλ και είπε ¨Επικεφαλής αυτών που εξάγονται είναι τα σίριαλ με ισχυρούς γυναικείους χαρακτήρες όπως το ¨Μεγαλοπρεπής αιώνας¨.

Δεν μπορούμε όμως να πουλήσουμε ιδιαίτερα τις εγχώριες κωμωδίες. Για αυτό πουλάμε την γενική ιδέα.

Πρώτα πουλήσαμε σε χώρα της Μέσης Ανατολής το ¨Να μην ακούσουν τα παιδιά. 

Θα εισάγουμε στο σίριαλ αραβικούς χαρακτήρες¨.

Ο Γκιουλγκέν αναφέρει ότι κατά τις αρχές της δεκαετίας του 2000 έπαιρναν 35 δολάρια το επεισόδιο ενώ αυτή τη στιγμή ένα καλό σίριαλ πληρώνεται 25 χιλιάδες δολάρια το επεισόδιο.

Ο Γκιουλγκέν δήλωσε : ¨Οι εξαγωγές μας έφτασαν τα 60 εκ. $.

Ο υπουργός οικονομικών Τζαφέρ Τσαλαγιάν είχε πει πως αυτό το νούμερο μπορεί να φτάσει μέχρι τα 500 εκ. δολάρια. Μας κόβουν όμως τον δρόμο οι φόροι που πληρώνουμε ανά επεισόδιο¨.

………………….

Εφ. Ραντικάλ 9-10-2011

tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: