Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Έντεκα ληστείες σε 12 ώρες στην Αττική

http://www.blueskytv.gr/wp-content/uploads/2011/11/egklimatik.jpg



Η ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας είναι το αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που βιώνει τα τελευταία χρόνια η χώρα μας. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μέσα σε δώδεκα ώρες, σημειώθηκαν έντεκα ληστείες στην ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου.

Τρεις επιθέσεις ληστών και διαρρηκτών σε κοσμηματοπωλεία… Τρεις εισβολές κουκουλοφόρων σε σπίτια, στο ένα από τα οποία τραυμάτισαν τον ιδιοκτήτη, ενώ σε άλλη περίπτωση οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο από τους δράστες, καθώς και άλλες πέντε ληστείες σημειώθηκαν από χτες το βράδυ μέχρι σήμερα το πρωί στην Αττική.

Η τελευταία ληστεία χρονικά έγινε στις 8 το πρωί στα ΕΛΤΑ Καισαριανής, όταν ένας άγνωστος εισέβαλε στο υποκατάστημα, έσπασε με έναν λοστό το τζάμι του ταμείου, άρπαξε άγνωστο χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκε.



Τα ξημερώματα, με διαφορά 8 λεπτών, σημειώθηκαν δύο πανομοιότυπες επιθέσεις σε κοσμηματοπωλεία, στην Ηλιούπολη και στον Πειραιά, από τις συμμορίες ή τη συμμορία που εισβάλλει με κλεμμένα αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα, στις 4:20, στη λεωφόρο Ειρήνης 30 στην Ηλιούπολη, άγνωστοι αποκόλλησαν τη βιτρίνα του κοσμηματοπωλείου δένοντας τα ρολά με ιμάντες σε κλεμμένο ΙΧ, άρπαξαν κοσμήματα άγνωστης αξίας και διέφυγαν με άλλο όχημα, εγκαταλείποντας στο σημείο το κλεμμένο αυτοκίνητο.

Στις 4:28, στην οδό Σαχτούρη 75 στον Πειραιά, άγνωστοι με τον ίδιο τρόπο γκρέμισαν την πρόσοψη κοσμηματοπωλείου, άδειασαν τις προθήκες από τα χρυσαφικά και διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο που έφερε ξένες πινακίδες κυκλοφορίας.


Ακόμα, χθες το βράδυ, στο Νέο Ψυχικό, τρεις άγνωστοι εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν κοσμήματα, άγνωστης χρηματικής αξίας, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα τρεις άγνωστοι διέρρηξαν μονοκατοικία στη Σαλαμίνα και με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν από τον ιδιοκτήτη άγνωστο χρηματικό ποσό.

Επίσης, τρεις άγνωστοι εισήλθαν σε άλλη μονοκατοικία, στη θέση Ασπροχώρι Αυλώνας χθες το βράδυ, τραυμάτισαν ελαφρά τον ιδιοκτήτη και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο.

Στις 3.25 τα ξημερώματα στον Ασπρόπυργο, τέσσερα άτομα μπήκαν σε μονοκατοικία και με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού αφαίρεσαν δύο κινητά τηλεφωνά, μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα έγγραφα.

Κατά τη διάρκεια έρευνας από την αστυνομία, εντοπίστηκαν τρεις αλλοδαποί να επιβαίνουν σε ΙΧ αυτοκίνητο, προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου οι δύο εξ αυτών αναγνωρίστηκαν ως οι δράστες της ληστείας.

Τέλος, σημειώθηκαν άλλες τέσσερις ληστείες, σε βάρος οδηγού ταξί στο Ηράκλειο, σε κατάστημα στη Γλυφάδα, σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Αιγάλεω και σε μίνι μάρκετ στο 33ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου.

www.blueskytv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: