Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Αναζητούν λογαριασμούς ελλήνων πολιτικών στην Ελβετία


Αναζητούν λογαριασμούς ελλήνων πολιτικών στην Ελβετία

Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο έστειλε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής ελέγχου των οικονομικών των βουλευτών Ευάγγελος Αργύρης στις 15 Νοεμβρίου 2011, με την οποία ζητά να του παρασχεθεί «κάθε διαθέσιμο στοιχείο για κατοχή τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό από πολιτικά πρόσωπα…».

Επιπροσθέτως, για το συγκεκριμένο ζήτημα κατέθεσαν ερώτηση οι βουλευτές της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος και Κώστας Τζαβάρας.
Οι δύο βουλευτές επικαλούνται τα όσα είπε ο βουλευτής τουΕλβετικού Κοινοβουλίου Ιωσήφ Ζησιάδη σε τηλεοπτική εκπομπή μεγάλου καναλιού.

Αναλυτικά, ο κ. Ζησιάδης είπε ότι «οι πιο πολλοί βουλευτές έχουν πάρα πολλά χρήματα εδώ στην Ελβετία και νομίζω τα συμφέροντα δεν είναι να δηλωθούν και να είναι ανοιχτοί οι λογαριασμοί όπως εμείς θέλουμε να είναι με όλες τις χώρες του κόσμου» καθώς και πως ο Ελβετός υπουργός Οικονομικών σε ερώτηση του απάντησε ότι «η Ελβετία έχει προτείνει από το 2005 στην Ελληνική κυβέρνηση μια φορολογική συμφωνία αλλά οι Ελληνικές κυβερνήσεις 6 χρόνια τώρα κωφεύουν».

Για τον λόγο αυτό οι κ.κ. Γιακουμάτος και Τζαβάρας ζητούν «όλα τα έγγραφα της αλληλογραφίας μεταξύ ελβετικών και ελληνικών αρχών από το 2005 μέχρι και σήμερα αναφορικά με το θέμα της σύναψης φορολογικής συμφωνίας για την φορολόγηση των καταθέσεων ελλήνων πολιτών σε ελβετικές τράπεζες και κάθε σχετικό έγγραφο που αφορά το συγκεκριμένο θέμα…».

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: