Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Τον πρώην αρχηγό ΓΕΣ συνδέει με τον Εύελπι η Hurriyet

Στον πρώην Αρχηγό ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκο «εστιάζει» η τουρκική εφημερίδα Hurriyet  σχετικά με το επεισόδιο στην Σχολή Ευελπίδων, «μπερδεύοντας» το περιστατιτικό με μια γενική κριτική που ασκήθηκε στον απελθόντα Αρχηγό από μερίδα του ελληνικού τύπου.

Η Hurriyet λοιπόν στην κορυφή της πρώτης σελίδας και με τον (.τουλάχιστον ανακριβή) τίτλο «Ο Διοικητής της τάφρου που καλούσε για πραξικόπημα» δημοσιεύει ανταπόκριση του Γιώργου Κιρμπάκη από την Αθήνα στην οποία γράφει ότι οι φοιτητές της Σχολής Ευελπιδων προέβησαν σε φιλοχουντικές ομιλίες και η Ελλάδα αναστατώθηκε.

Υπήρξαν ισχυρισμοί – σ.σ. που και πότε δεν λέει ο συντάκτης – πως πίσω από το συμβάν είναι ο Διοικητής ο οποίος είχε βάλει να σκαφτούν τάφροι στα σύνορα με την Τουρκία.

Ο ελληνικός τύπος ισχυρίστηκε ότι γύρω από τον Στρατηγό Φράγκο που απομακρύνθηκε στις αρχές του μήνα από το στράτευμα, δημιουργήθηκε ένα «βαθύ κράτος» .

Ακόμα στον τύπο τονίστηκε ότι παραμονές της παραίτησης της κυβέρνησης Παπανδρέου το γεγονός ότι αποστρατεύτηκαν 16 αντιστράτηγοι έχει σαν αιτία αυτήν την δημιουργία παρασκηνιακά.

Το δημοσίευμα πλαισιώνεται στην πρώτη σελίδα με φωτογραφία του στρατηγού ε.α. Φράγκου Φραγκούλη  στην λεζάντα της οποίας γράφει ότι ο στρατηγός Φράγκος που κατάγεται από την Κομοτηνή γνωρίζει την τουρκική γλώσσα.

Η ανταπόκριση συνεχίζεται στις εσωτερικές σελίδες με τον – αλλα αντ άλλων και αβάσιμο  – τίτλο  « Από το πραξικόπημα προέκυψε ο Στρατηγός της τάφρου» .

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι ο κ Παπανδρέου όταν ήταν π/θ είχε πει στον Υπουργό Άμυνας « Αμάν Πάνο . Τον νου σου στον στρατό».

Οι φοιτητές της Σχολής Ευελπίδων που έκαναν φιλοχουντικές ομιλίες στην 38η επέτειο των γεγονότων του Πολυτεχνείου και είπαν και εμβατήρια προκάλεσαν ανησυχία στην Αθήνα και άρχισαν να γίνονται συζητήσεις σχετικά με το τι γίνεται στο στράτευμα.

Στην συνέχεια γίνεται αναφορά σε  δημοσίευμα που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»

prionokordela.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: