Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Μείζον το θέμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων από 6 ν.μ. σε 12 ν.μ.!

http://nationalpride.files.wordpress.com/2012/07/agios-paisios.jpg?w=612&h=581

«Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ακόμη κι αν υπήρχε δυνατότητα μονομερούς οριοθέτησης θα ετίθετο το ερώτημα με βάση ποιο εύρος των χωρικών υδάτων θα γίνει ο υπολογισμός της ΑΟΖ, 


καθώς η επέκταση των χωρικών υδάτων θα μείωνε σημαντικά το τμήμα της υφαλοκρηπίδας η ΑΟΖ του Αιγαίου που θα απέμενε για «μοιρασιά» μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, καθώς μεγάλα τμήματα του Αιγαίου θα γινόντουσαν εσωτερικά ύδατα, στα οποία η χώρα μας θα ασκεί πλήρη κυριαρχία. 

Συνεπώς οποιαδήποτε συζήτηση περί οριοθετήσεων θα πρέπει προηγουμένως να αντιμετωπίσει το θέμα του εύρους των ελληνικών χωρικών υδάτων, διαφορετικά θα υφίσταται απεμπόληση του δικαιώματος επέκτασης έως τα 12 ν.μ.»
Όλη η ενδιαφέρουσα ανάλυση :

***Νίκος Μελέτης: «Επιτέλους, μια σωστή προσέγγιση για το θέμα της ΑΟΖ»
 
Προχθές μιλήσαμε με τον άνθρωπο στον οποίο ο γέροντας Παΐσιος μίλησε για την συζήτηση στην τηλεόραση περί επέκτασης των χωρικών υδάτων ως προοίμιο της ελληνοτουρκικής σύγκρουσης (περισσότερα ΕΔΩ).

Τον ρωτήσαμε μήπως, επειδή δεν ήταν ευρέως γνωστή η έννοια της ΑΟΖ, ο γέροντας να εννοούσε αυτήν αντί για την επέκταση των χωρικών υδάτων.

Μας απάντησε ότι αυτό που θυμάται είναι ότι «ξεκάθαρα ο γέροντας μίλησε για συζήτηση στην τηλεόραση για την επέκταση των χωρικών υδάτων!»

Η συνέχεια στις ...οθόνες μας...

***Νίκος Μελέτης: «Επιτέλους, μια σωστή προσέγγιση για το θέμα της ΑΟΖ»

hggiken.pblogs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: