Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Επίσημη επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Αλβανία

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος με τον υπουργό Άμυνας της Αλβανίας Arben Imami.



Διήμερη επίσημη επίσκεψη στα Τίρανα πραγματοποιεί ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, κατόπιν πρόσκλησης του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας, Υποστράτηγου Xhemal Gjunkshi.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας της Αλβανίας, Arben Imami, ο οποίος του εξέφρασε την εκτίμησή του για την υποστήριξη της Ελλάδας στην ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και τη συνεχή υποστήριξη στον τομέα της στρατιωτικής εκπαίδευσης, η οποία είναι μία από τις κύριες προτεραιότητες των αλβανικών ενόπλων δυνάμεων.

Στο επίκεντρο των διμερών συνομιλιών βρέθηκε η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας και η επέκταση της στρατιωτικής εκπαίδευσης των νέων Αλβανών στις Ελληνικές στρατιωτικές σχολές.

O Αρχηγός ΓΕΕΘΑ παρακολούθησε επίδειξη και ενημερώθηκε για την αποστολή του Τάγματος Ειδικών Επιχειρήσεων (Batalioni i Operacioneve Speciale: BOS) του Συντάγματος Καταδρομών, το οποίο οργανώθηκε με τη βοήθεια της Τουρκίας στα πρότυπα των Bordo Bereli.

Σημειώνεται πως ο μοναδικός σχηματισμός του Αλβανικού Στρατού περιλαμβάνει την Ταξιαρχία Ταχείας Αντίδρασης, με σύνθεση τριών Ταγμάτων Μ/Κ ΠΖ, χωρίς άρματα μάχης και πυροβολικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: