Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Ο Παπανδρέου διδάσκει τώρα στο Κολούμπια το πως αντιμετωπίζονται οι κρίσεις


Ετοιμάζονται οι φοιτητές του Πανεπιστημίου του Κολούμπια στην Αμερική να μάθουν τα πάντα για την οικονομική κρίση δια στόματος Γιώργου Παπανδρέου.



Μετά το Χάρβαρντ, ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός θα δώσει τα «φώτα» του και στους σπουδαστές του School of International and Public Affairs (SIPA), του Πανεπιστημίου, μια κίνηση που σχολιάζεται καυστικά από το ειδησεογραφικό δίκτυο Fox News, σε ένα δημοσίευμα με τίτλο «Ελληνική Τραγωδία: 

Πρώην Έλληνας Πρωθυπουργός θα διδάξει φοιτητές για την Οικονομική Κρίση».

Το Πανεπιστήμιο ανακοίνωσε πανηγυρικά τον περασμένο μήνα την έλευση του Γ. Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα ένα «ζωντανό εργαστήριο» για… οικονομικές προκλήσεις!

Πως όμως ο άνθρωπος που κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του «πέταξε τη χώρα του στα βράχια» θα διδάξει για οικονομικής διαχείριση κρίσης, αναρωτιέται ο αρθογράφος.

Ο Matthew Melchiorre, ειδικός σε θέματα ευρωπαϊκών οικονομικών υποθέσεων στο Ινστιτούτου Ανταγωνιστικής Επιχειρηματικότητας, λέει πάντως πως είναι θετικό το γεγονός ότι οι φοιτητές θα λάβουν γνώση από πρώτο χέρι.

 Ωστόσο, όπως λέει, πρέπει επίσης να λάβουν υπόψη τους ότι το κόμμα του, είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη ενός υπερβολικού κράτους από το 1981.

«Οι υποσχέσεις του κόμματός του προς τον ελληνικό λαό, έχουν τώρα επιπτώσεις.
Ο κ. Παπανδρέου εμπλέκεται άμεσα στη δημιουργία όλων των προβλημάτων» σχολιάζει.

Σύμφωνα με τον Desmond Lachman του think tank American Enterprise Institute, για το Κολούμπια ο Παπανδρέου είναι περισσότερο ένα «τρόπαιο» πάρα ένας διδάσκαλος.

«Δεν έχω ιδέα τι θα διδάξει εκεί ο Παπανδρέου.

Το μόνο πράγμα για το οποίο σίγουρα δεν θα έπρεπε να δώσει διαλέξεις είναι για το πώς να διευθύνεις την οικονομία μιας χώρας» αναφέρει ο Lachman και σχολιάζει πως το μεγαλύτερο λάθος του  ήταν ότι απέτυχε να αναγνωρίσει ότι το χρέος- μαμούθ της Ελλάδας, δεν ήταν βιώσιμο.

«Αντί να βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να διορθώσει τα οικονομικά της χώρας του, ο Παπανδρέου συνέχισε τις ίδιες πολιτικές μέχρι που η κρίση χρέους στην Ελλάδα έγινε το πρόβλημα ολόκληρης της Ευρώπης» προσθέτει.

Πάντως, οι υπερασπιστές του πρώην Έλληνα πρωθυπουργού υποστηρίζουν ότι είναι το κατάλληλο άτομο για να διδάξει για την διαχείριση μια οικονομικής κρίσης.

Ο Βασίλης Παπαδημητρίου, σύμβουλος του Παπανδρέου, μιλάει στο Fox News και αναφέρει ότι ο Παπανδρέου εισήγαγε πολλές μεταρρυθμίσεις κατά τη διάρκεια της θητείας του, όπως η καταπολέμηση των πελατειακών σχέσεων και της έλλειψης διαφάνειας στις χρηματοπιστωτικές υποθέσεις στην Ελλάδα.

Όπως μάλιστα λέει, η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση, με επικεφαλής τον κ. Σαμαρά, ακολουθεί ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα, με εκείνο που εισήγαγε ο Παπανδρέου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: