Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Το ''χάσαμε'' το Κομάντο Πατριώτη ...Τα παίξανε οι τσαμπίκες και οι τουρίστριες της Ε.Ε στο νησί απο τα Ιπτάμενα βατράχια ! ...


Πέρας της Άσκησης ''Καταιγίς 13'' '
Από πού στο διάβολο ήρθανε ετούτοι εδώ; Αναρωτήθηκε φωναχτά Επιτελής της 95 ΑΔΤΕ βλέποντας από το παρατηρητήριο να ξεπετάγονται από το πουθενά παράξενοι μαύροι σαν τον θάνατο άνδρες...
Η ''Ζ ΜΑΚ'' ήταν και εδώ !

Σαν φαντάσματα βγήκαν τα Κομάντο στη  ξηρά, άλλοι σε μηχανές, άλλοι από τα βράχια, άλλοι έπεσαν στα ανοιχτά και βγήκαν με ψαροκάικο στο νησί, στο πλαίσιο της άσκησης ''Αιγαιλός'' που είχαν σκοπό να εκτελέσουν ''συγκεκριμένη  ''Μυστική Αποστολή''...

Ενώ το σώσε έγινε σε γνωστό ξενοδοχείο της περιοχής , όταν κοντά στη πλαζ λουομένων ''ξέβρασε η θάλασσα Κομάντο'' και ούρλιαζαν από τη χαρά τους οι ευρωπαίες τουρίστριες αλλά και κάτι δίμετρες Ρωσίδες !





Κανείς δεν μπορεί να πεί με σιγουριά εκτός βέβαια από τα ίδια τα Κομάντο πως και από που έφτασαν στο νησί,  τηρήθηκαν όλες οι κανόνες ασφαλείας ενώ κανείς εκτός απο τους επικεφαλής δεν ήξερε λεπτομέρειες ούτε ο επικεφαλής της Δυνάμεως των Πολεμικών Πλοίων που βρίσκονταν ανοιχτά και εν Πλώ!

Αν και οι Επικεφαλής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων κράτησαν την τελική φάση της ασκήσεως τον τόπο και τον χρόνο ως εφτασφράγιστο μυστικό, το όνομα του νησιού διέρρευσε από  πολιτικό που παρακολουθούσε την άσκηση εντυπωσιασμένος!









Πέρας της Άσκησης ''Καταιγίς 13''
  Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι η άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 13» ξεκίνησε την Δευτέρα 3 Ιουνίου και ολοκληρώθηκε επιτυχώς το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013. 
 
      Πρόκειται για μια άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού στην οποία συμμετείχαν το σύνολο των μονάδων που είναι διαθέσιμες. Παράλληλα, συμμετείχαν και μονάδες του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ επίσης το σύνολο των πλοίων έλαβε μέρος στην άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 13» της Πολεμικής Αεροπορίας. 
       Οι βασικοί αντικειμενικοί σκοποί της ασκήσεως ήταν:
 
     1. Η προαγωγή του επιπέδου επιχειρησιακής εκπαιδεύσεως, μέσα από τη διεξαγωγή τεχνικών αντικειμένων και σεναρίων πολλαπλής απειλής.
 
       2. Η βελτιστοποίηση της συνεργασίας με τους άλλους κλάδους των ενόπλων δυνάμεων, το Στρατό Ξηράς και την Πολεμική Αεροπορία.
 
       3. Η δοκιμή ειδικών σχεδίων.
      
 4. Η επίδειξη ισχυρής ναυτικής παρουσίας στο χώρο του Αιγαίου.
     
 Η άσκηση έδωσε τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν τα πληρώματα των πλοίων και το προσωπικό των επιτελείων κάτω από πραγματικές συνθήκες και με σύνθετα σενάρια.
(φώτο και video  απο επιχειρήσεις )



veteranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: