Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

500 Toύρκοι εξτρεμιστές στον πόλεμο της Συρίας

AAASURIYE-SAVASCILAR

  ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Κάθε μέρα αποκαλύπτονται νέα στοιχεία για την εμπλοκή της Τουρκίας στον πόλεμο της Συρίας.
Τούρκοι πολίτες πολεμούν εναντίον του Άσαντ και συμμετέχουν στον «ιερό πόλεμο» (σ.σ. τζιχάντ) που έχουν κηρύξει οι εξτρεμιστικές ισλαμικές οργανώσεις .



Αυτό αποκαλύπτουν εκθέσεις των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών που αναφέρουν πως 500 Τούρκοι βρίσκονατι ανάμεσα στους χιλιάδες πολεμιστές που καταπολεμούν τις δυνάμεις του προέδρους Άσαντ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες 1200 μικρές και μεγάλες οργανώσεις αυτή τη στιγμή δρουν στη Συρία και κάνουν ανταρτοπόλεμο εναντίον του Άσαντ.
Η τουρκική εφημερίδα Taraf αποκαλύπτει επίσης πως δεκάδες άλλοι ένοπλοι Τούρκοι βρίσκονται στη Συρία και προστατεύουν έναντι αμοιβής πλούσιους επιχειρηματίες.

Ο φόβος απαγωγής ή και δολοφονίας οδηγεί τους επιχειρηματίες της Συρίας να πληρώνουν ακόμη και 1500 δολάρια το άτομο για να προστατεύονται.

Σύμφωνα με τις μυστικές εκθέσεις πολλά μέλη των 1200 εξτρεμιστικών οργανώσεων που δρουν στη Συρία θέλουν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην επόμενη μέρα σε περίπτωση ανατροπής του καθεστώτος Άσαντ. 


Πολλές από τις οργανώσεις αυτές χρηματοδοτούνται είτε από Αραβικές χώρες είτε από άλλες Ευρωπαϊκές κτλ.

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως ο φόβος της ανάληψης της εξουσίας από τους εξτρεμιστές, σε περίπτωση ανατροπής του Άσαντ είναι ίσως ο βασικός λόγος της αναβολής της στρατιωτικής επιχείρησης που σχεδιάζονταν στη Συρία.

Κανείς δεν θέλει να δει ισλαμιστές τρομοκράτες να έρχονται στην εξουσία σε μια τόσο σημαντική χώρα της Μέσης Ανατολής.
www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: