Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Η ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΕΓΙΝΕ ΜΑΖΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ, ΚΟΜΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΕΝΗ ΣΑΡΚΑ.

agira-ekrixi2

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ.

 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ: ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 86 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 300 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ(ΣΚΛΗΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ)


19:58 Εκατοντάδες διαδηλωτές οι οποίοι φώναζαν αντικυβερνητικά συνθήματα συγκεντρώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη το απόγευμα του Σαββάτου, επιχειρώντας να πραγματοποιήσουν πορεία προς την κεντρική πλατεία Ταξίμ.
tourkia1tourkia2


19:55 “Υπάρχουν πολύ ισχυρές αποδείξεις ότι αυτή η επίθεση διαπράχθηκε από δύο βομβιστές αυτοκτονίας” είπε ο Νταβούτογλου σε δημοσιογράφους.
19:07 ΗΠΑ: Καταδίκη για τη «φριχτή» επίθεση στην Τουρκία
Η αμερικανική κυβέρνηση καταδίκασε σήμερα με τον πλέον σθεναρό τρόπο την «φρικτή τρομοκρατική» επίθεση στην Τουρκία, όπου τουλάχιστον 86 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και σχεδόν 200 τραυματίστηκαν, καταγγέλλοντας τη «διαστροφή» των δραστών
18:42 ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΆΝΩ ΑΠΟ 86 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 300 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ
Στους 86 ανέρχονται σύμφωνα με νεότερο απολογισμό οι νεκροί από τη διπλή βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Μεχμέτ Μουεζίνογλου. Ο απολογισμός αυτός είναι ακόμη προσωρινός, διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας, και σημείωσε ότι οι τραυματίες ανέρχονται στους 186.
Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ οι οποίες περιέγραψαν την μαζική δολοφονία, οι φορείς που καλύπτονται από τις σημαίες και τα πανό, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του Δημοκρατικού Κόμματος του φιλοκουρδικού, Λαών της αντιπολίτευσης »(HDP), βρέθηκαν διάσπαρτα στο δρόμο μεταξύ κηλίδες αίματος και μέρη του σώματος. Η HDP κατηγόρησε την κυβέρνηση, η οποία, όπως είπε, είχε αίμα στα χέρια της.
Πλάνα προβλήθηκαν από το  CNN Turk που έδειξε μια σειρά από νέους άνδρες και γυναίκες να χορεύουν, και στη συνέχεια να δειλιάζουν και μια μεγάλη έκρηξη έλαμψε πίσω τους, καταπίνοντας τα άτομα από το HDP που κρατούσαν αριστερό πανό.
Ο υπουργός Υγείας Μεχμέτ Muezzinoglu δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι 86 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί και 186 τραυματίες, 28 από τους οποίους ήταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι οι δύο εκρήξεις συνέβησαν δευτερόλεπτα χώρια λίγο μετά δέκα και εκατοντάδες, συμπεριλαμβανομένων ακτιβιστές HDP, αριστεροί, εργατικά συνδικάτα και άλλες ομάδες πολιτών, που συγκεντρώθηκαν για μια προγραμματισμένη πορεία για να διαμαρτυρηθούν για τους θανάτους εκατοντάδων αφού σύγκρουση συνεχίζεται μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και του Κουρδικού Εργατικού Κόμμα (ΡΚΚ) στο κυρίως Κουρδικό νοτιοανατολικό τμήμα.

“Άκουσα μια μεγάλη έκρηξη πρώτη και προσπάθησε να καλύψει τον εαυτό μου και τα παράθυρα έσπασαν. Αμέσως υπήρξε η δεύτερη,” δήλωσε ο Σερντάρ, 37 ετών, που δούλευε σε ένα περίπτερο στο σταθμό του τρένου. «Υπάρχουν φώναζε και έκλαιγε και έμεινα κάτω από τις εφημερίδες για κάποιο χρονικό διάστημα. Θα μπορούσα να μυρίζει καμένης σάρκας.”

Δεν υπήρχαν απαιτήσεις από την ευθύνη για την επίθεση, η οποία έρχεται ως εξωτερικές απειλές mount για μέλος του ΝΑΤΟ η Τουρκία με αυξημένη αγωνίζονται εκτός των συνόρων της με τη Συρία και επιδρομές από ρωσικά μαχητικά στο εναέριο χώρο της κατά την τελευταία εβδομάδα.

Αλλά ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, εκθέτοντας ένα μωσαϊκό των εγχώριων πολιτικών τους κινδύνους, δήλωσε ο Ισλαμικό Κράτος, κουρδική ή πολύ-αριστεροί αντάρτες θα μπορούσαν να έχουν πραγματοποίησε τη βομβιστική επίθεση. Υπήρξαν ισχυρές ενδείξεις δύο βομβιστές αυτοκτονίας ήταν υπεύθυνοι.

HDP ηγέτης Selahattin Demirtas κατηγόρησε την κυβέρνηση χωρίς περιστροφές. Ο ίδιος δήλωσε ότι η επίθεση ήταν μέρος της ίδιας εκστρατείας, όπως ο βομβαρδισμός ενός ράλι HDP στη νοτιοανατολική πόλη Ντιγιαρμπακίρ στις παραμονές των εκλογών του Ιουνίου και μια βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας κατηγορηθεί για Ισλαμικό Κράτος στο Suruc κοντά στα σύνορα με τη Συρία, τον Ιούλιο, στις οποίες σκοτώθηκαν 33 ως επί το πλείστον νεαρό φιλοκουρδικό ακτιβιστές.
Φιλοκουρδικό κόμμα Δημοκρατίας των Λαώνουρ: «Είμαστε αντιμέτωποι με κράτος μαφία»
«Είμαστε αντιμέτωποι με ένα κράτος μαφία, ένα κράτος δολοφόνο». Με τη δήλωση αυτή σχολίασε τις εκρήξεις που σημειώθηκαν το πρωί στην ‘Αγκυρα, ο αρχηγός του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών Σελαχατίν Ντεμιρτάς.
«Είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν, σε μια χώρα όπου οι υπηρεσίες πληροφοριών είναι τόσο ισχυρές;», αναρωτήθηκε ο Ντεμιρτάς και σημείωσε: «Εμπόδισαν τα ασθενοφόρα και θέλουν να αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων. Θα βαδίσουμε μαζί με αυτούς που δεν υποκύπτουν μπροστά στην αστυνομική τυραννία. Δεν θα επιτρέψουμε να τους γράψει η ιστορία. Η ιστορία δεν θα γράψει μια εξουσία που είναι τόσο τυραννική».
Το PKK διέταξε τα μέλη του να σταματήσουν τη δράση τους στην Τουρκία
Πάντως διαφαίνεται ότι πίσω από το χτύπημα κρύβεται το βαθύ μαφιόζικο γκρίζο παρακράτος των Τούρκων εθνικιστών δολοφόνων που μακέλεψαν την Άγκυρα.
CQ9hequUcAAnKxS
ΝΩΡΙΤΕΡΑ
Λίγες ώρες μετά την πολύνεκρη τραγωδία το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) έδωσε εντολή στα μέλη του να σταματήσουν τη δράση τους στην Τουρκία, εκτός και αν δεχτούν επίθεση.
Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Firat που πρόσκειται στην οργάνωση αυτή, οι επικεφαλής του ΡΚΚ έλαβαν την απόφαση αυτή ανταποκρινόμενοι σε εκκλήσεις εντός και εκτός της Τουρκίας. Οι Κούρδοι μαχητές θα πρέπει να αποφύγουν ενέργειες οι οποίες θα μπορούσαν να εμποδίσουν τη διεξαγωγή “δίκαιων εκλογών” στην Τουρκία την 1η Νοεμβρίου.
CQ9mZe1XAAAvTR1 foto-tourkia-friki
Διαβάστε:
Το πρωί
Μία διπλή έκρηξη σημειώθηκε σε διασταύρωση κεντρικού δρόμου στην Άγκυρα, κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό. Οι πληροφορίες μεταφέρονται με επιφύλαξη από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ωστόσο η ενημέρωση και από την Τουρκία κάνει λόγο για δεκάδες τραυματίες, ενώ εκφράζονται φόβοι και για νεκρούς.
9a4e521a-a875-44ca-876e-71776cd794ab
Φονικές εκρήξεις
Τουλάχιστον 30 νεκροί και 126 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής επίσημος απολογισμός από τη διπλή έκρηξη που συγκλόνισε νωρίτερα σήμερα το κέντρο της Άγκυρας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Η έκρηξη σημείωθηκε έξω από τον μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό της τουρκικής πρωτεύουσας, όπου κόσμος είχε συγκεντρωθεί για να πραγματοποιήσει πορεία υπέρ της ειρήνης, μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Τα αίτια της διπλής αυτής έκρηξης δεν  έχουν διευκρινιστεί, αλλά σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, μπορεί να οφείλεται σε επίθεση αυτοκτονίας.
“Προσπαθούμε να διαπιστώσουμε τα αίτια της έκρηξης και να δώσουμε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της έρευνάς μας το συντομότερο δυνατόν”, δήλωσε κυβερνητική πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
ÔÏÕÑÊÉÁ - ÂÏÌÂÉÓÔÉÊÅÓ ÅÐÉÈÅÓÅÉÓ ÓÅ ÐÏÑÅÉÁ ÅÉÑÇÍÇÓ ÓÔÇÍ ÁÃÊÕÑÁ
Μια συγκέντρωση υπέρ της ειρήνης είχε προγραμματιστεί αργότερα σήμερα στο μέρος όπου σημειώθηκε η διπλή έκρηξη, έπειτα από κάλεσμα συνδικάτων και πολιτικών κομμάτων της αριστεράς καθώς και του μεγαλύτερου φιλοκουρδικού κόμματος στη χώρα, του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP).
“Ακούσαμε μια μεγάλη και μια μικρή έκρηξη και επικράτησε πανικός. Στη συνέχεια είδαμε πτώματα να κείτονται στην πλατεία του σταθμού. Μια διαδήλωση υπέρ της ειρήνης μετατράπηκε σε σφαγή. Δεν μπορώ να το καταλάβω”, είπε ο 52χρονος Αχμετ Ονεν που έφευγε από το σημείο αυτό μαζί με τη σύζυγό του.
Η διπλή αυτή έκρηξη σημειώνεται σχεδόν τρεις μήνες μετά την επίθεση αυτοκτονίας, που οι αρχές απέδωσαν στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, από την οποία 32 υποστηρικτές του κουρδικού ζητήματος έχασαν τη ζωή τους.
ekriksi
Συγκλονιστική μαρτυρία 
H Ayla είναι φοιτήτρια και ήρθε από την Κωνσταντινούπολη στην Άγκυρα για να συμμετάσχει στην μεγάλη συγκέντρωση για την ειρήνη!
«Όλοι ήταν χαρούμενοι και παθιασμένοι» λέει
«Ξαφνικά το μεγάλα μπαμ.. αμέσως μετά άλλο ένα μπαμ»
Παντού γέμισε αίμα… όλοι ούρλιαζαν…
Γυρίζω να δω που είναι η κοπέλα που άηχα γνωρίσει το πρωί στο σταθμά…  Είδα απλά το σώμα της.. δεν είχε όμως κεφάλι…»
Κάποιες άλλες μαρτυρίες αναφέρον ότι είδαν τον βομβιστή να ανατινάζεται στον αέρα
AGIRA-EKRIXI
agyra4_473_355

Ο Independent με έκτακτη ενημέρωση έκανε αρχικά λόγο για τουλάχιστον 20 επιβεβαιωμένους θανάτους, με τα διεθνή μέα ενημέρωσης να θεωρούν μαθηματικά βέβαιο πως ο κατάλογος των νεκρών θα αυξηθεί. Το  breakingnews.com μεταδίδει πως το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε πως οι νεκροί έχουν φτάσει τους 30 και οι τραυματίες τους 126.
30 nekroi
toyrkia

TOURKIA BOMBA 3 TOURKIA BOMBA 1 TOURKIA BOMBA 2 TOURKIA BOMBA

Δεν υπάρχουν σχόλια: