Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Η Ελλάδα είναι τρίτος μεγαλύτερος επενδυτής στη Βουλγαρία με 2,5 δις ευρώ!

photo_verybig_117299
Ενώ εδώ στην πατρίδα μας οι Έλληνες υποφέρουν  πραγματικά με την ανεργία να «σκαρφαλώνει» σε δυσθεώρητα ύψη (και όχι φυσικά στο 27 % που αναφέρουν από το Υπουργείο), η Βουλγαρία δέχεται  «γενναίες» ελληνικές επενδύσεις.


Μιλάμε για την πλήρη παράνοια σε όλη της το μεγαλείο, όχι τόσο  για τους Έλληνες επενδυτές,  αλλά για την υπέρμετρη φορολογία που ισχύει στην χώρα μας και την οποία  έχουν επιβάλει οι δανειστές. Αποτέλεσμα,…..στην Βουλγαρία,  η χώρα μας να καταλαμβάνει την θέση του τρίτου μεγαλύτερου επενδυτή.

Αυτό αναφέρει η  ετήσια έκθεση της Επιτροπής Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στην Σόφια,  αποκαλύπτοντας ότι η Ελλάδα ήταν ο τρίτος μεγαλύτερος ξένος επενδυτής της Βουλγαρίας για το 2014, το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ***Focus.net.

Οι Έλληνες επενδυτές έχουν » σπρώξει»  περίπου   2.490.000.000 δισ. ευρώ στην Βουλγαρία  αλλά και σε  γειτονικές βαλκανικές χώρες  μόνο για το 2014. Μόνο η Αυστρία και η Ολλανδία έχουν  περισσότερες επενδύσεις στην Βουλγαρία από την Ελλάδα κατά την διάρκεια του 2014, τονίζει η έκθεση.

Το ποσοστό αυτό αντιπροσωπεύει μια μικρή μείωση τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς οι επενδύσεις στην Βουλγαρία  αντιστοιχούσαν σε 2,75 δις ευρώ το 2012 και  2.580 δις το 2013.
Οι παραπάνω αριθμοί αντικατοπτρίζουν επίσης τις ετήσιες επενδύσεις στην Βουλγαρία.
Η Κεντρική Τράπεζα της Βουλγαρίας αναφέρει ότι το 2012 «έφυγαν»  ελληνικά κεφάλαια  ύψους 125.500.000 , ενώ το 2013 «ήρθαν»   67.500.000.ευρώ

Οι κύριοι λόγοι για την ελκυστικότητα της Βουλγαρίας ως επενδυτικού  προορισμού  για τους Έλληνες είναι η γεωγραφική περιοχή, η χαμηλή φορολογία, η μείωση του κόστους εργασίας και το χαμηλότερο κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων, αναφέρει η έκθεση.

Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας  pentapostagma.gr, και  σύμφωνα με πληροφορίες του οικονομικού τύπου,  το 2015 αναμένονται να « πετάξουν» στην Βουλγαρία και  πάρα πολλοί άλλοι Έλληνες επενδυτές.

Ο κύριος λόγος είναι το σταθερό οικονομικό περιβάλλον, η σταθερή φορολογία και η «συμπεριφορά» των κρατικών υπηρεσιών της χώρας.

Η Ελλάδα το αντίστοιχο διάστημα του 2015, « παίζει» ρώσικη ρουλέτα με «γεμάτο όπλο» σημαδεύοντας  όμως τα «κεφάλια των Ελλήνων».

Ψάχνουμε σε όλον τον κόσμο επενδύσεις, ενώ διώχνουμε τους Έλληνες μεγαλοεπενδυτές, και δεν κάνουμε το αυτονόητο με τους Έλληνες του εξωτερικού. Τους οποίους σημειωτέων  τους καλεί η ελληνική κυβέρνηση να στηρίξουν  την χώρα των προγόνων τους.

Με ευχολόγια και παρακλήσεις στην συγκεκριμένη περίπτωση τα αποτελέσματα θα είναι  τουλάχιστον πενιχρά, ειδικά λόγω προϊστορίας  .

Το τι ακριβώς πρέπει να πράξουμε σαν χώρα το γνωρίζουν καλά όλοι οι υπεύθυνοι φορείς  , αυτό που απομένει είναι  απλά να το πράξουν .
Τίποτε άλλο, αλλιώς….!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: