Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από τους βομβαρδισμούς της Ρωσικής Αεροπορίας

syria-Russia
Από την έναρξη των επιχειρήσεών της στη Συρία στις 30 Σεπτεμβρίου, η ρωσική πολεμική αεροπορία έχει πραγματοποιήσει 1.391 εξορμήσεις, καταστρέφοντας συνολικά 1.623 στόχους που ανήκαν σε τρομοκράτες, ανακοίνωσε την Παρασκευή το ρωσικό γενικό επιτελείο.


Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, ο Αντρέι Καρταπόλοφ επικεφαλής της Κεντρικής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων του γενικού επιτελείου ανέφερε πως ρωσικά μαχητικά κατέστρεψαν 249 κέντρα διοίκησης του Ισλαμικού Κράτους, 51 στρατόπεδα εκπαίδευσης και 131 αποθήκες.

Επίσης, πρόσθεσε ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει διατηρήσει τις θέσεις του σε μια σειρά περιοχών, τις οποίες έχει μετατρέψει σε οχυρωμένες ζώνες, με υπόγεια τούνελ και καταφύγια.

«Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε περί πλήρους νίκης εναντίον των τρομοκρατών στη Συρία.
Παρά τις βαριές απώλειες και τις μαζικές λιποταξίες, οι αντάρτες συνεχίζουν να αντιστέκονται στις κυβερνητικές δυνάμεις.

Είναι σημαντικό το ότι οι συριακές ένοπλες δυνάμεις έχουν αποκρούσει όλες τις αντεπιθέσεις τους» συμπλήρωσε ο Καρταπόλοφ.


Παράλληλα, σημείωσε ότι εξτρεμιστές στη Συρία προσπαθούν να αναπτύξουν δυνάμεις από το Ιράκ και άλλες γειτονικές χώρες, αλλά το ηθικό και τα επίπεδα εκπαίδευσής τους είναι πολύ χαμηλά.

Επίσης, ανέφερε ότι η ηγεσία των δυνάμεων του Μετώπου Αλ Νόσρα (πρόσκειται στην αλ Κάιντα) στην επαρχία της Χάμα αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις της με το Ισλαμικό Κράτος εάν ο συριακός στρατός συνεχίσει την επίθεσή του.


Δεν έλειψε η κριτική προς τη Δύση, καθώς, όπως είπε, «για να λαμβάνουν πολιτική και οικονομική στήριξη από το εξωτερικό, οι επικεφαλής ενός αριθμού εξτρεμιστικών οργανώσεων που υπάγονταν στο Μέτωπο Αλ Νόσρα αποφάσισαν να προσχωρήσουν στο Χαρακάτ-Αχράρ Ας-Σαμ, που θεωρείται “μετριοπαθής αντιπολίτευση” από τη Δύση».


Σχετικά με τις επιχειρήσεις του συριακού στρατού, ανέφερε πως έχει απελευθερώσει 12 πόλεις στη Χάμα, και συνεχίζει την προέλαση προς τα βόρεια.


Σκληρές μάχες συνεχίζονται στην ανατολική Γκούτα- προάστιο της Δαμασκού – ενώ πρόοδος έχει σημειωθεί στη Ντούμα και τη Χούλα.


Συνεχίζεται η προέλαση προς το Τζουμπάρ, ενώ έχουν καταληφθεί 19 οικισμοί στα περίχωρα του Χαλεπίου.


Στη Λαττάκεια οι εξτρεμιστές έχουν απωθηθεί από 9 οικισμούς.

«Μέσα σε τρεις εβδομάδες σκληρών μαχών, ο συριακός στρατός έχει απελευθερώσει πάνω από 50 μεγάλους οικισμούς και εκτάσεις περίπου 350 τετραγωνικών χιλιομέτρων» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι οι τζιχαντιστές έχουν χάσει την πρωτοβουλία και βρίσκονται στην άμυνα.


Στο μεταξύ, αίσθηση έχουν προκαλέσει διεθνώς δημοσιεύματα, επικαλούμενα Αμερικανούς αξιωματούχους, ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, σχεδιάζει την αποστολή μικρού αριθμού μελών των Ειδικών Δυνάμεων στη Συρία, σε ρόλο «συμβούλων», προς υποστήριξη ανταρτών που η Ουάσινγκτον θεωρεί «μετριοπαθείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: