Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Η ΕΕ Αποκρύπτει Έκθεση Καταδίκης για την Τουρκία – Η Ελλάδα Πρέπει να Αντιδράσει …

789850
Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Όσο πιο κοντά φτάνουμε στις επαναληπτικές εκλογές στην Τουρκία όλο και πιο προκλητικός γίνεται ο Ερντογάν στην προσπάθεια του να φιμώσει τους πάντες που θα έχουν να πουν κάτι εναντίον του. 


Έτσι μετά τις συλλήψεις , δολοφονικές επιθέσεις ,… χθες είχαμε άλλη μια εισβολή σε τηλεοπτικούς σταθμούς που πρόσκειται στην αντιπολίτευση.

Η ενέργεια αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις που ξεπερνούν τα σύνορα της Τουρκίας.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν λόγο για «μαύρη ημέρα» για την Δημοκρατία, ενώ στο στόχαστρο βρίσκεται για μία ακόμη φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Παράλληλα, τα όσα συνέβησαν στα τηλεοπτικά δίκτυα Bugűn TV και Kanaltűrk, που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση έχουν άμεση σχέση με τον πόλεμο του Τούρκου προέδρου με τον μεγάλο εχθρό του, Φεθουλάχ Γκιουλέν.


Η τουρκική αστυνομία πήρε με τη βία τον έλεγχο των δύο τηλεοπτικών δικτύων, μπροστά στις κάμερες.

Οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν νωρίς χθες το πρωί στην έδρα του Bugűn TV και του Kanaltűrk στην Κωνσταντινούπολη, η μητρική εταιρεία των οποίων έχει τεθεί από τη δικαιοσύνη υπό επιτροπεία. 

Η Koza-Ipek πρόσκειται στον ιμάμη Γκιουλέν.

Αρχικά οι δυνάμεις ασφαλείας διέλυσαν με δακρυγόνα και αντλίες νερού τους συγκεντρωμένους εργαζόμενους που προσπάθησαν να υπερασπιστούν τα γραφεία τους.
Στη συνέχεια η αστυνομία εισέβαλε στο κτίριο.

Αστυνομικοί μπήκαν στην αίθουσα κεντρικού ελέγχου των δύο τηλεοπτικών δικτύων, παρά την αντίσταση που προέβαλε ένας από τους αρχισυντάκτες.

Ο Αϊντίν Ουνάλ βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) προειδοποίησε ότι θα ληφθούν και άλλα νομικά μέτρα εναντίον μέσων ενημέρωσης που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση μετά τις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου, περιλαμβανομένης της εθνικιστικής εφημερίδας Sozcu. 

«Μετά την 1η Νοεμβρίου θα τους κάνουμε να λογοδοτήσουν.

Η εφημερίδα Sozcu μας προσβάλει καθημερινά», είπε ο Ουνάλ, πρώην σύμβουλος του Ερντογάν, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber.


 «Ασκείται μεγάλη πίεση στην Τουρκία. 


Αν πούμε κάτι, ο κόσμος μας κατηγορεί ότι παρεμβαίνουμε στον Τύπο, οπότε δεν είμαστε σε μια άνετη θέση τώρα, όμως μετά την 1η Νοεμβρίου θα λογαριαστούμε με όλους τους», υπογράμμισε.


Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Τουρκία, που δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα !!!!!!!!!! ενόψει των προεδρικών εκλογών της 1ης Νοεμβρίου, κατηγορεί την Άγκυρα για «πισωγυρίσματα» όσον αφορά το κράτος δικαίου, την ελευθερία της έκφρασης και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.



Στο προσχέδιο της ετήσιας έκθεσης προόδου για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, γίνεται επίσης λόγος για σοβαρή επιδείνωση της κατάστασης όσον αφορά την ασφάλεια και για εντεινόμενη πολιτικοποίηση της κρατικής διοίκησης.


Θεωρούμε ότι επιτέλους οι Βρυξέλλες και η Μέρκελ που προσπαθούν να εξασφαλίσουν τη βοήθεια του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να σταματήσουν τις προσφυγικές ροές από τη Συρία και άλλες χώρες προς την Ευρώπη και καθυστερούν σκόπιμα τη δημοσιοποίηση της έκθεσης για πολιτικούς λόγους, θα πρέπει να καταλάβουν ότι πάνε να διαπράξουν ένα τεράστιο σφάλμα που διαπραγματεύονται με ένα στυγερό, φασίστα, δολοφόνο.


Όταν θα υπάρξουν τα επόμενα αθώα θύματα, πράγμα που απευχόμαστε, τότε θα θέλαμε να δούμε ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για τη μη δημοσιοποίηση της έκθεσης αλλά και της βοήθειας προς τον τρομοκράτη Ερντογάν …


Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να καταγγείλει το γεγονός και να απαιτήσει με όλους τους υγειά σκεπτόμενους στην ΕΕ την άμεση δημοσιοποίηση της έκθεσης και την συζήτηση για άμεση διακοπή συνομιλιών με τον Ερντογάν.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο

Δεν υπάρχουν σχόλια: