Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Συνετρίβη ρωσικό αεροσκάφος με 224 επιβαίνοντες στη Χερσόνησο του Σινά - Κατάρριψη από τζιχαντιστές, αεροπειρατεία ή μηχανική βλάβη τα αίτια συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους;

600x530
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ
Συνετρίβη αεροσκάφος των ρωσικών αερογραμμών στο οποίο επέβαιναν 224 άνθρωποι.



Σύμφωνα με τις αιγυπτιακές Αρχές, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχουν χάσει κάθε επαφή με τους κυβερνήτες ενώ αυτό πετούσε πάνω από το Σινά τη στιγμή πάντως που ο Αιγύπτιος Πρόεδρος έκανε λόγο για συντριβή.


Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης αλλά και όπως δήλωσε ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός, το αεροπλάνο συνετρίβη.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει εξακριβωθεί τι ακριβώς συμβαίνει με το αεροπλάνο το οποίο πετούσε από την Αίγυπτο προς την Αγία Πετρούπολη.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αεροσκάφος ένα Airbus A-321 της ρωσικής Kogalymavia απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Σαρμ Ελ Σέιχ και μετέφερε 212(224 κατά τους Ρώσους) επιβάτες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία Ρώσους.

Την είδηση επιβεβαίωσαν και οι υπηρεσίας ασφαλείας της Χερσονήσου του Σινά.
Οι έρευνες και η αναζήτηση του αεροσκάφους είναι σε εξέλιξη.

Αγνοείται αεροσκάφος με 212 επιβαίνοντες
Βέβαια ο Αιγύπτιος αξιωματούχος υπεύθυνος για τα αεροπορικά ατυχήματα δήλωσε ότι το αεροσκάφος έχει κάνει επαφή με τουρκικούς σταθμούς εναέριου ελέγχου ενώ άλλες αναφορές κάνουν λόγω για την απώλεια του αεροσκάφους από τα ραντάρ όχι πάνω από το Σινά αλλά στα ανοιχτά της Κύπρου.

 


ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΠΤΗΣΗΣ 7K9268 ΠΟΥ ΠΥΡΟΔΟΤΟΥΝ ΣΕΝΑΡΙΑ


Κατάρριψη από τζιχαντιστές, αεροπειρατεία ή μηχανική βλάβη τα αίτια συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους;

Μεγάλα ερωτήματα εγείρει η συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στη Χεσόνησο του Σινά με τους 224 επιβαίνοντες.


Πριν από λίγη ώρα Αιγύπτιος αξιωματούχος δήλωσε, όπως ανέφερε το διεθνές πρακτορείο Reuters, ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις κατάρριψης του αεροπλάνου».


Αυτό σημαίνει πάντως πως είναι ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται, όπως άλλωστε και αυτό της αεροπειρατείας χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο της μηχανικής βλάβης φυσικά.


Την ίδια ώρα, άλλος αξιωματούχος του Καΐρου σημειώνει ότι το αεροπλάνο της Kogalymavia που πραγματοποιούσε την πτήση 7K9268 και μετέφερε 224 επιβάτες έχει καταστραφεί ολοσχερώς, υπογραμμίζοντας ότι είναι απίθανο να υπάρχουν επιζώντες.

Κανείς ακόμη ωστόσο δεν έχει προσδιορίσει με ακρίβεια που ακριβώς έχει συντριβεί το αεροσκάφος. 


Άρα δεν μπορούν να δοθούν και απαντήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος.


Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην τελευταία επικοινωνία που είχε το πλήρωμα του αεροσκάφους με την αιγυπτιακή πολιτική αεροπορία, λίγο μετά την απογείωσή του από το θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ για την Αγία Πετρούπολη, ζήτησε να πραγματοποιήσει έκτακτη προσγείωση και αμέσως μετά άλλαξε πορεία.

Γιατί συνέβη αυτό; Γιατί δεν ανέφερε ο κυβερνήτης του αεροσκάφους ποιο ήταν το πρόβλημα που τον ανάγκασε να θέλει να προσγειωθεί ή να αλλάξει πορεία. Κανείς δεν μπορεί να δώσει απάντηση μέχρι στιγμής.


Κάποιοι μάλιστα συνδυάζουν την τραγωδία με το γεγονός ότι το αεροσκάφος κατέπεσε στην πολυτάραχη Χερσόνησο Σινά που ελέγχεται από τζιχαντιστές, φίλα προσκείμενους προς το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο έχει εξοντώσει στη Συρία η Ρωσία με συνεχείς βομβαρδισμούς.


Υπάρχει επίσης ανοιχτό και το ενδεχόμενο της αεροπειρατείας, καθώς πληροφορίες στην αρχή ήθελαν το αεροσκάφος να μην έχει πέσει στη Χερσόνησο του Σινά, αλλά να αγνοείται στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και προς την Κύπρο.


Όπως μεταδίδει το Russia Today, το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ 23 λεπτά μετά την αοπγείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο της Αιγύπτου, Sharm El-Sheikh.


Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός, Sherif Ismail, επιβεβαίωσε τη συντριβή και πως έχει συσταθεί ήδη μία Επιτροπή για να αντιμετωπίσει αυτή την κρίση.

Το αεροσκάφος έπρεπε να επικοινωνήσει με την Λάρνακα αφού θα εγκατέλειπε τον εναέριο χώρο της Αιγύπτου, κάτι που όμως δεν έγινε.


Το RT μεταφέρει πως ο πιλότος ζήτησε να αλλάξει πορεία, λέγοντας πως το αεροσκάφος έπρεπε να επιστρέψει και να προσγειωθεί στο Κάιρο, ενώ την ίδια ώρα, το Flightradar24, με "τιτίβισμά" του αναφέρει πως μεταξύ των επιβατών της μοιραίας πτήσης ήταν και 17 παιδιά!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: