Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Επίσημη αναφορά: Υπάρχει πυρήνας τζιχαντιστών σε ελληνικό έδαφος...

isis550
Σύμφωνα με μαρτυρίες Σύριων προσφύγων, τζιχαντιστές έχουν ήδη φτάσει στην Κύπρο.


Τα κακά νέα δεν σταματούν εκεί ωστόσο, καθώς έχουν προλάβει και έχουν δημιουργήσει τον πρώτο πυρήνα τους.

Το καταφύγιό τους βρίσκεται σε περιοχή που ανήκει στις Βρετανικές Βάσεις.
Εκεί δημιουργείται μια εμπλοκή καθώς οι αρχές τους αρνούνται να συνεργαστούν με την Υπηρεσία Πληροφοριών της Κύπρου προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Συγκεκριμένα οι πρόσφυγες κατέθεσαν ότι κατέχουν στοιχεία για πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό του "Ισλαμικού Κράτους" τα οποία έφτασαν στην Κύπρο μαζί με τους 114 μετανάστες που ήλθαν στις Βρετανικές Βάσεις.

Προσδιόρισαν μάλιστα και τον αριθμό τους σε 6-9 τζιχαντιστές δίνοντας στις αρχές φωτογραφικό υλικό, περιγραφές προσώπων και στοιχεία, τα οποία έκαναν λόγο ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα είναι γνωστά για μεταφορά οπλισμού και όχι μόνο για λογαριασμό του "Ισλαμικού Κράτους".

Δυστυχώς όμως οι υπηρεσίες των Βρετανικών Βάσεων κάνουν τα στραβά μάτια, καθώς δεν προθυμοποιούνται να συνεργαστούν με τις κυπριακές αρχές και καθυστερούν στη διερεύνηση των στοιχείων. Μέσα από τις μέχρι τώρα έρευνες ωστόσο έχει ταυτοποιηθεί ένα πρόσωπο από τους 114 μετανάστες.

Ωστόσο η ολιγωρία των βρετανικών υπηρεσιών έχει σημάνει συναγερμό τόσο στην Κύπρο, όσο και στην ΕΥΠ καθώς όσο περνάει ο καιρός οι τζιχαντιστές θα βρουν ευκαιρία και θα εδραιωθούν στη χώρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: