Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Η Ελλάδα κινδυνεύει...

B1sh0X
Νέα απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να δημιουργήσει αναταράξεις στα νερά του Αιγαίου, με την Τουρκία να μπορεί πλέον και επίσημα να πλέει στην ελληνική θάλασσα.


Πιο αναλυτικά, η ΕΕ αποφάσισε να εντάξει ενεργά την Τουρκία στο πρόγραμμα αντιμετώπισης του προσφυγικού, ορίζοντάς την ως ένα "τείχος" ανάμεσα στην Ευρώπη και τη Μ. Ανατολή.

Σύμφωνα με την γερμανική Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, η Τουρκία πρόκειται να υπογράψει μια συμφωνία με την ΕΕ η οποία θα αναφέρει ρητά ότι,  η Τουρκία δέχεται να εντείνει τις προσπάθειές της προκειμένου να ασφαλίσει τα σύνορά της με την ΕΕ συμμετέχοντας σε κοινές περιπολίες με την ελληνική ακτοφυλακή στο ανατολικό τμήμα του Αιγαίου, υπό την επίβλεψη της ευρωπαϊκής υπηρεσίας εποπτείας συνόρων Frontex.

Όσοι μετανάστες εντοπιστούν κατά την διάρκεια των αποστολών, θα συλλαμβάνονται και στη συνέχεια θα οδηγούνται πίσω στην Τουρκία, η οποία με τη σειρά της θα κατασκευάσει, σε συνεργασίας με την ΕΕ, έξι νέους καταυλισμούς μέγιστης χωρητικότητας δύο εκατομμυρίων ανθρώπων.

Από την άλλη μεριά, οι ευρωπαϊκές χώρες θα χρειαστεί να φιλοξενήσουν έως και 500.000 ανθρώπους ώστε να μπορέσουν να φθάσουν στην Ευρώπη δια θαλάσσης με κάθε ασφάλεια, χωρίς να καταφεύγουν σε διακινητές.

Η συγκεκριμένη απόφαση πρόκειται να δώσει μια πρωτοφανή πνοή ελευθερίας στη Τουρκία, η οποία πλέον θα έχει τη δυνατότητα να κινεί τα σκάφη της στο Αιγαίο, υπό το πέπλο της περιφρούρησης, με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για την εθνική ασφάλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: