Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΟΣ ΚΑΙ ΤΑΡΑΧΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ CAESAR KUNIKOV

bogaz1--600Χ369
xiladakis_120Χ100Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Με φανερό δέος αλλά και μεγάλη ταραχή τα τουρκικά ΜΜΕ παρακολουθούσαν σήμερα το πρωί επί ώρα ένα μεγάλο ρωσικό πολεμικό πλοίο καθώς περνούσε με ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια τα Στενά του Βοσπόρου.


Συγκεκριμένα σήμερα Κυριακή, 4/9 και ώρα 06,30 π.μ., το ρωσικό πολεμικό πλοίο, Caesar Kunikov, με νούμερο 158 bordo, πέρασε τα Στενά του Βοσπόρου ενώ οι Τούρκοι είχαν στηθεί από πολλές μεριές και παρακολουθούσαν την διέλευση του.

Το πλοίο γύρω στις 09. π.μ. έφτασε στα Στενά του Ελλησπόντου και διάβηκε το Τσανάκ Καλέ για να ανοιχτεί στο Αιγαίο Πέλαγος.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, το πλοίο κατευθύνεται προς την ρωσική βάση της Ταρτούς στην Συρία, όπου και αναμένεται να ενισχύσει την ρωσική δύναμη ενώ προβλέπεται να αποβιβάσει αριθμό Ρώσων κομάντος καθώς και ορισμένα οπλικά συστήματα.

Η διέλευση του ρώσικου πλοίου στην δεδομένη συγκυρία προκάλεσε μεγάλο δέος στους Τούρκους και αυτό φάνηκε από τον τρόπο που το πρόβαλλαν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Όπως φαίνεται οι εξελίξεις τρέχουν και η ρωσική Αρκούδα έχει αρχίσει και «αγριεύει» προκαλώντας συν τοις άλλοις και μεγάλη ταραχή στην Άγκυρα!

Κάποτε έπρεπε να γίνει και αυτό!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: