Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Αν Μπορούσε θα Έκλεινε και το BBC ο Ερντογάν!!

page_erdogan-iki-tane-figurana-madenci-yakini-rolu-oynattilar-bbc-haberimizin-arkasindayiz_580226400
Είναι γνωστή η δημοκρατικότητα του Ερντογάν απέναντι στην ελευθερία του τύπου … οι δημοσιογράφοι συλλαμβάνονται ο ένας  πίσω από τον άλλο, ενώ όσοι τηλεοπτικοί ή ραδιοφωνικοί σταθμοί έχουν μείνει ανοικτοί είναι κάτω από την στενή του παρακολούθηση και λογοκρισία.


Αυτό όμως που του κακοφαίνεται είναι ότι δεν μπορεί να φιμώσει και τον διεθνή τύπο όπως θα ήθελε, καθόσον πολλές φορές τα ξένα μέσα δεν στηρίζουν την δημοκρατικότητα του … Τώρα μάλιστα τα έβαλε και με το BBC, επειδή θεωρεί ότι δεν τον στήριξε στο πραξικόπημα.

Έτσι, την έντονη ενόχληση του, με τη στάση που τήρησε το βρετανικό BBC κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος, όταν τα μάτια του κόσμου ολόκληρου ήτα στραμμένα στην Τουρκία, εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας του Ερντογάν, Φικρί Ισίκ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχε με τον Βρετανό ομόλογο του, Μάικλ Φάλον.

Ο Τούρκος υπουργός αφού ευχαρίστησε τη βρετανική κυβέρνηση για την υποστήριξη της, πρόσθεσε πως αναμένει από το BBC να καλύπτει στο μέλλον πιο αντικειμενικά τα γεγονότα στην Τουρκία. Στο θέμα ο κ. Φάλον απάντησε με τα γνωστά διπλωματικά Βρετανικά τερτίπια λέγοντας ότι, εκτιμούν την υποστήριξη του τουρκικού λαού και των πολιτικών κομμάτων στις δημοκρατικές αξίες και τη νομιμότητα!! Μετά δεσμεύθηκε να μεταφέρει τα παράπονα του ομολόγου του στο BBC.

Τώρα, που είδαν οι Βρετανοί τις δημοκρατικές αξίες στην Τουρκία αυτό είναι ένα ερώτημα … Θεωρούμε ότι, ο Ερντογάν και η κυβέρνηση του, με αυτή την επίθεση τους στον διεθνή τύπο, στην πραγματικότητα χρησιμοποιούν το αποτυχημένο πραξικόπημα για να μπορέσουν να πετύχουν δύο πράγματα.

Να επηρεάσουν την περαιτέρω στάση των διεθνών μέσων απέναντι τους και ταυτόχρονα να αποκαθηλώσουν στα μάτια του τουρκικού όχλου την εγκυρότητα του διεθνή τύπου, ώστε να μπορούν όποτε θέλουν να τον αμφισβητούν, καθοδηγώντας την κοινή γνώμη στο εσωτερικό όπου οι ίδιοι επιθυμούν.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο

Δεν υπάρχουν σχόλια: