Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Τούρκος ιμάμης προκαλεί στην Ολλανδία: «Είμαι έτοιμος να πεθάνω για τη θρησκεία μου... αλλά και να αφαιρέσω ζωές» (φωτό)

τζαμι_3

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΤΖΑΜΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
της Μαρίνας Νικολάκη

Λίγες μόνο ημέρες μετά τη πρωτοφανή απαίτηση της Τουρκίας όπου παρέδωσε στην ελληνική κυβέρνηση λίστα με 19 τζαμιά ή σημεία που υπήρχαν τζαμιά επί οθωμανικής αυτοκρατορίας και εκφράζει την επιθυμία να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργίας τους ως λατρευτικός χώρος, έρχεται η εξωφρενική δήλωση ενός ιμάμη στην Ολλανδία ο οποίος λέει καθαρά και απερίφραστα πως είναι έτοιμος να πεθάνει για τη θρησκεία του και να σκοτώσει κι άλλους!

 
Να θυμίσουμε ότι, η απαίτηση της Τουρκίας γίνεται ακόμα πιο έντονη σε ότι αφορά τα χαρακτηριστικά της από τα σημεία που απλώνονται σε όλη την Ελλάδα: Από τα Ιωάννινα μέχρι τη Ρόδο και από το Διδυμότειχο μέχρι τα Τρίκαλα και το Ναύπλιο!

 
Πρόκειται για τζαμιά που είχαν κλείσει μετά την επανάταση του 1821 ή μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους το 1912-13.

 
Για να επανέλθουμε στο σημερινό θέμα, ο επικίνδυνος αυτός Τούρκος ιμάμης, ονόματι,Halil Celik, είπε σε έναν δημοσιογράφο μέσω Twitter: «Είμαι έτοιμος να πεθάνω για τη θρησκεία μου, αλλά είμαι επίσης έτοιμος να αφαιρέσω ζωές»!

 
Το μήνυμα του εστάλη στον Mehmet Cerit, αρχισυντάκτη των εβδομαδιαίων ολλανδοτουρικών εφημερίδων «Zaman Vandaag» και «Zaman Hollanda».

 
Ο δημοσιογράφος αμέσως μετά δημοσιοποίησε τα γραφόμενα του ιμάμη, λέγοντας: «Είναι μια σοκαριστική και εξωφρενική δήλωση. Αυτός ο ιμάμης δίνει το κακό παράδειγμα και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι όπως αυτός που είναι υπεύθυνοι για τη ριζοσπαστικοποίηση των νέων».

 
Ο Celik εργάζεται στο τζαμί Selimiye, στην ολλανδική πόλη Dieren.
Η διοίκηση του τζαμιού, πάντως πήρε αποστάσεις από τη δήλωση του ιμάμη. 

 
Οπως ανέφερε, «δεν συμφωνούμε με τη δήλωση που έκανε, είναι ανάξια ενός ιμάμη.
Είμαστε σίγουροι ότι η τουρκική κοινότητα στο Dieren νιώθει το ίδιο».

 
Ο ιμάμης Celik θα αφήσει αυτή την εβδομάδα το τζαμί και θα επιστρέψει στην Τουρκία.
Ωστόσο, η διοίκηση του τζαμιού αναφέρει ότι αυτό δεν έχει σχέση με τις δηλώσεις που έκανε, αλλά ότι πρόκειται για προγραμματισμένο ταξίδι στη χώρα του. 

 
Μάλιστα, για να δικαιολογήσει τις δηλώσεις του, η διοίκηση του τζαμιού επεσήμανε ότι αυτές έγιναν εν μέσω διαλόγου του ιμάμη με έναν αντίπαλό του.

 
Πολλοί εκτιμούν ότι οι δηλώσεις του ιμάμη έχουν σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

 
Χαρακτηριστικές είναι και οι φωτογραφίες από τις τελευταίες εξελίξεις στη Τουρκία που είχει ανεβάσει στο προφίλ του στο facebook (Δείτε ΕΔΩ)
 
Σάλος στην Ολλανδία με Τούρκο ιμάμη -«Είμαι έτοιμος να σκοτώσω για τη θρησκεία μου»

Δεν υπάρχουν σχόλια: