Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Άρχισε το “παιχνίδι” με τους πρόσφυγες στο Αιγαίο η Τουρκία με τον Ερντογάν να δίνει το στίγμα

Eksodos-Erdogan-Pare-na-exeis_260815

Ο Ερντογάν ***μίλησε κι έκανε “παράπονα” και συστάσεις στους Ευρωπαίους,τους οποίους χαρακτήρισε ανειλικρινείς για τις δεσμεύσεις τους έναντι της Τουρκίας στο προσφυγικό.


Συμπτωματικά την ίδια ώρα όλο και περισσότερα φουρκωτά με μετανάστες και πρόσφυγες αρχίζουν να προσεγγίζουν ελληνικά νησιά.

Δεν υπάρχει καμία σύμπτωση βεβαίως…

Δύο περιπτώσεις σε λίγες ώρες σύμφωνα μ΄όσα μεταδίδει το ΑΠΕ:

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 61 προσφύγων και μεταναστών, καθώς και στη σύλληψη δύο αλλοδαπών διακινητών, προέβησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος στο νησί της Κω.

Ειδικότερα, νωρίς το πρωί, στην θαλάσσια περιοχή «Σκανδάρι», εντοπίστηκε από λιμενικούς βάρκα στην οποία επέβαιναν οι πρόσφυγες η οποία μάλιστα παρουσίαζε εισροή υδάτων και κινδύνευε να βυθιστεί.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Κω, περισυνέλεξε τους 61 πρόσφυγες, ενώ συνελήφθησαν δύο άτομα ηλικίας 28 και 37 ετών που φέρονται να είναι οι διακινητές.



Και στη Μυτιλήνη
Μια βάρκα με περίπου 40 μετανάστες και πρόσφυγες περισυλλέγονται αυτή τη στιγμή εντοπίστηκε ανοικτά του ακρωτηρίου Κόρακας στη βορειοανατολική Λέσβο και ανατολικά του αεροδρομίου της Μυτιλήνης. 

Σύμφωνα με τις λιμενικές Αρχές, θα μεταφερθούν στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στη συνέχεια να προωθηθούν στο χοτ σποτ της Μόριας.


 Αντίθετα στη Χίο και στη Σάμο οι ροές παραμένουν μηδενικές.

Σήμερα, Τρίτη, στη Λέσβο σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας βρίσκονται εγκλωβισμένοι 3392 άτομα, στη Χίο 2474 και στη Σάμο 1050.

 Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου βρίσκονται 6916 πρόσφυγες ή μετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: