Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Προκαλεί ο Μουχαρέμ Ιντζέ από την Κομοτηνή: «Αποφασίζει η τουρκική Δικαιοσύνη για τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς»

Δε φτάνει που ελεύθερα κάνει περιοδεία στην Θράκη ο προεδρικός υποψήφιος του CHP Μουχαρέμ Ιντζέ αλλά προκαλεί κιόλας από την Κομοτηνή: «Υπάρχει δικαιοσύνη στην Τουρκία, είπε για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς» δήλωσε πριν από λίγο.


Προκαλεί εντύπωση πάντως το πως επιτρέπεται σε υποψήφιο Τούρκο πρόεδρο να κάνει περιοδεία στην Θράκη την οποία και υπεράσπιζαν οι 2 αιχμάλωτοι Έλληνες στρατιωτικοί, ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και Λοχίας ΕΠΟΠ Δημήτριος Κούκλατζης και να κάνει επίσημη προπαγάνδα για την αιχμαλωσία τους.

Με την δήλωση αυτή καταδεικνύεται ένα πράγμα: Άσχετα με το ποιος κυβερνάει στην Τουρκία η στάση τους για όλα τα ζητήματα στα ελληνοτουρκικά είναι ακριβώς η ίδια.
Ας μην έχουν αυταπάτες μερικοί και ιδιαίτερα κάποια ΜΜΕ που πιστεύουν ότι μια επιστροφή των κεμαλιστών θα ήταν... θεάρεστη για την Ελλάδα.

Τουναντίον, γιατί τότε θα έφτιαχναν πάλι οι σχέσεις Τουρκίας-Δύσης και οι ΗΠΑ θα έδιναν στους Τούρκους ΌΤΙ τους ζητούσαν.

***Πάντως έγκαιρα το pronews.gr είχε αναφερθεί στην προκλητική ενέργεια  που δημιουργεί πολλά ερωτήματα της Άγκυρας με την έλευση στην Θράκη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία ο οποίος ήρθε με σκοπό να μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση σε Έλληνες πολίτες μουσουλμάνους!

O Μουχαρέμ Ιντζέ είναι επικεφαλής υποψήφιος του κόμματος της αντιπολίτευσης CHP (πρόεδρος του κόμματος  εξακολουθεί να είναι ο  Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου) για τις τουρκικές προεδρικές εκλογές και θα μιλήσει σήμερα σε μουσουλμάνους στο κτίριο της λεγόμενης «Τουρκικής» Νεολαίας στην πόλη της Κομοτηνής και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ξάνθη.

Να σημειωθεί πως είναι πρώτη φορά που η Τουρκία επιχειρεί να «ανακατέψει» την Θράκη στο εσωτερικό της προεκλογικό σκηνικό εγείροντας έτσι ερωτήματα για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο Τούρκος πολιτικός έχει προγραμματίσει προεκλογική συγκέντρωση και ομιλία στην Κομοτηνή, λίγες εβδομάδες πριν τη διεξαγωγή των τουρκικών προεδρικών εκλογών.









***Πάντως έγκαιρα το pronews.gr 
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: