Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Τουρκία: «Η Ελλάδα ανησυχεί για τον Bora - Μπορεί να πλήξει την Αθήνα» - Νέα δοκιμή στη Μαύρη Θάλασσα (βίντεο)

Σε νέα δοκιμαστική εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου Bora προχώρησαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και μάλιστα από παράλια τοποθεσία, στη Μαύρη Θάλασσα αλλά φυσικά σύμφωνα με τους Τούρκους η τοποθεσία αυτή μπορεί να είναι και τα παράλια του Αιγαίου.


Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ ο τουρκικός Στρατός έχει παραλάβει ήδη 50 τέτοιους πυραύλους με εμβέλεια 280 χλμ., πυραύλους που όπως λένε φοβάται η Ελλάδα.

«Η ανάπτυξη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων ενοχλεί τις χώρες της Δύσης και κυρίως την Ελλάδα. Πολλές χώρες δεν μπορούν να δεχθούν την ύπαρξη και την κυριαρχία του τουρκικού Στρατού.

Είναι γνωστό πως η μεγάλη δύναμη της Ελλάδας είναι η Πολεμική της Αεροπορία. Πέραν τούτου, η προσπάθειά της να βελτιώσει τις ναυτικές δυνάμεις της, οφείλεται στο ότι βρίσκεται αντιμέτωπη στην θάλασσα με το πανίσχυρο  τουρκικό Ναυτικό.

Όσον αφορά  όμως στις χερσαίες δυνάμεις, δεν υπάρχει καμία σύγκριση των τουρκικών με τις ελληνικές», αναφέρουν τα τουρκικά δημοσιεύματα.  
Για  τον Bora, τα δημοσιεύματα επισημαίνουν την έντονη ανησυχία της Ελλάδας.

«Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η Ελλάδα ανησυχεί έντονα για το όπλο των Τούρκων, το Bora.
Ο πύραυλος έχει βεληνεκές 280 χιλιόμετρα. Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία μπορεί να χτυπήσει την Αθήνα από την πλευρά του Αιγαίου.

Αυτός είναι ο λόγος που το ελληνικό υπουργείο Άμυνας προσπαθεί να πιέσει για την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών. Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ένα πράγμα: χωρίς να ρισκάρει τη ζωή κανενός στρατιώτη της, η Τουρκία μπορεί πλέον να πιέσει την Αθήνα. Επιπλέον, η Ελλάδα δεν διαθέτει κανέναν πύραυλο που να μπορεί να “αντιμετωπίσει” τον Bora…».
Göksel Yıldırım@gooksel
 
Türkiye'nin uzun menzil balistik füzesi Bora'nın test görüntüleri:
• Geçen yıl TSK'ya 50'den fazla teslim edildi
• 280 kilometre menzile sahip
• Yüksek öncelikli hedefler üzerine yoğun ateş açarak manevra birliklerine etkin ateş desteği sağlıyorhttps://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/ulke-savunmasi-yeni-teknolojilerle-donatildi/1157879 
 
 
Δείτε βίντεο από την πρώτη δοκιμή του πυραύλου το 2017




πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: