Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Ρωσική οργή κατά Αθήνας για την δημιουργία βάσης UAV στρατηγικής παρατήρησης MQ-9 Reaper των ΗΠΑ στην 110 ΠΜ της Λάρισας

Τον προβληματισμό της εκφράζει η Μόσχα σε επαφές της με την ελληνική πλευρά, μέσω υπουργείου Εξωτερικών, δευτερευόντως και υπουργείου Εθνικής Αμυνας για την εγκατάσταση από τις ΗΠΑ, UAV στρατηγικής παρατήρησης MQ-9 Reaper στην 110 ΠΜ στην Λάρισα και την μετατροπή της ελληνικής ΑΒ σε αμερικανική προωθημένη βάση.


Οι Ρώσοι θεωρούν ότι η εγκατάσταση κάθε άλλο παρά «προσωρινή» είναι και βέβαια δεν προήλθε ως απόρροια των «εργασιών που κάνει η αμερικανική Αεροπορία στην βάση της στην Αφρική» (σ.σ.: το Agadez στο Νίγηρα η οποία απέχει 1.840 χλμ από τις ακτές της Μεσογείου!) και δεν αφορούν οι αποστολές τους την... Λιβύη, αλλά έχουν καθαρό στόχο την στενή επιτήρηση των ρωσικών δυνάμεων.

Σε μία έκταση που ξεκινά από την Κριμαία και φτάνει μέχρι την Α.Μεσόγειο, των τριών ρωσικών αγκυροβολίων του Αιγαίου περιλαμβανομένων (Αστυπάλαια, Ικαρία και Λήμνο - στα διεθνή ύδατα εννοείται).

Η Μόσχα ενημέρωσε την ελληνική πλευρά ότι η επιχειρησιακή δράση MQ-9 Reaper στην 110 ΠΜ στην Λάρισα που ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο «Θα πολλαπλασιάσει τις πιθανότητες πλήγματος της βάσης από τις ρωσικές δυνάμεις και θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα ακόμα και εν καιρώ ειρήνης (σ.σ.!) σε μια βάση από την οποία επιχειρούν το 30% τωνελληνικών μαχητικών»

Οι Ρώσοι έχουν πικρή πείρα από τα MQ-9 Reaper, ένα από τα οποία «σάρωσε» το Καλίνινγκραντ πριν από δύο μήνες (μία από τις καλύτερα προστατευμένες με αντιαεροπορικά συστήματα περιοχές του πλανήτη) χωρίς να γίνει αντιληπτό και να αναχαιτιστεί  

Οι απο/προσγειώσεις των αεροχημάτων πραγματοποιούνται από το προσωπικό που σταθμεύει στην Λάρισα, ενώ ο τηλεχειρισμός τους κατά την διάρκεια των αποστολών από κέντρο ελέγχου στις ΗΠΑ.

Επίσημα τα MQ-9 Reaper υποτίθεται ότι δρουν εντός του ΕΕΧ και πιο συγκεκριμένα στα νότια δυτικά άκρα του, στην περιοχή της... Λιβύης!

Τώρα τι δουλειά έχουν να βρεθούν από το Νίγηρα στη... Λάρισα για να παρακολουθούν την Λιβύη, αυτό το ξέρουν καλύτερα οι ΗΠΑ.

Επί της ουσίας: Είναι συμφέρουσα για την Ελλάδα μία τέτοια δράση, ακόμα και αν προκαλεί την οργή της Ρωσίας;

Αν ξέρει να το «πουλήσει» κατάλληλα η ελληνική πολιτική ηγεσία στους Αμερικανούς, είναι!
Ξέρει; Ή πάλι κάνουμε «δωρεάν εξυπηρετήσεις» εν είδη αποικίας;




πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: