Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

"5η Γιορτή Πολιτικής Προστασίας." | ΛΕΦΕΔ

Στην Β'Πλαζ Βούλας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης το πενθήμερο, 24 – 28 Μαΐου, θα γίνει παρουσίαση και προβολή των Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας (δράσεις, δυνατότητες και δεξιότητες, εξοπλισμού και μέσων) και παράλληλα θα λάβουν χώρα μια σειρά από παράλληλες εκπαιδευτικές δράσεις, επ’ ωφελείας των επισκεπτών οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να αποκτήσουν προσωπική αντίληψη και βασικές γνώσεις γύρω από τα ζητήματα της Πολιτικής Προστασίας.


Η ανωτέρω προβολή θα γίνεται με τον τρόπο που ο κάθε συμμετέχον (φορείς και εθελοντικές οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας) επιλέξει αξιοποιώντας μια ποικιλία εκπαιδευτικών μεθόδων και τεχνικών όπως: διάθεση έντυπου υλικού, ολιγόλεπτες διαλέξεις – εισηγήσεις – παρουσιάσεις (π.χ. εξοπλισμού και μηχανημάτων εθελοντικής οργάνωσης, επίδειξη δυνατοτήτων και δεξιοτήτων, οδηγίες αυτοπροστασίας), επιδείξεις, ασκήσεις, βιωματικά εργαστήρια κ.λπ.

Επίσης, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει από κοντά σχολεία εκπαίδευσης των μελών των Εθελοντικών Οργανώσεων, που θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αποκτώντας μια πιο ολοκληρωμένη αντίληψη σχετικά με το θεσμό του Εθελοντή Πολιτικής Προστασίας.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη καθόλη τη διάρκεια του 5νθήμερου





Δεν υπάρχουν σχόλια: