Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Διάκριση για 20χρονο Έλληνα φοιτητή. Έγινε δεκτός με υποτροφία στην Ακαδημία της Apple. Θεωρείται πιο απαιτητική και από το Harvard

Δεκτός με υποτροφία στην πρώτη ακαδημία της Apple στην Ευρώπη έγινε ο Γιώργος Κακουλιάδης, ένας 20 χρονος φοιτητής από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στη Σάμο.


Ο Γιώργος Κακουλιάδης γεννήθηκε στη Ξάνθη και σε ηλικία 13 χρόνων ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στον τομέα της επιχειρηματικότητας.

Έχει συμμετάσχει σε μία startup εταιρεία, που επιχειρεί να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα ρούχα, ενώ είχε και ενεργό ρόλο σε μία φοιτητική ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τη Swifters, η οποία είναι η πρώτη και μοναδική φοιτητική κοινότητα γύρω από τεχνολογίες Apple στην Ελλάδα.

Στην πρώτη ακαδημία της Apple στην Ευρώπη θα φοιτήσει με υποτροφία.
Η  Apple’s iOS developer academy πρωτοάνοιξε το 2016 και φιλοξενείται στο παλαιότερο μη θρησκευτικό πανεπιστήμιο του κόσμου, το University of Naples Federico II. 

Όπως αναφέρει το cultofmac.com, η πρώτη Ακαδημία της Apple στην Ευρώπη φαίνεται να είναι πολύ επιλεκτική ως προς τους υποψηφίους που θα επιλέξει, καθώς είναι πιο δύσκολο να φοιτήσεις σε αυτή απ΄ότι στο Harvard.

Ο 20χρονος φοιτητής παρότι είχε ξεκινήσει να δημιουργεί δικό του περιεχόμενο σε Apple συσκευές χρειάστηκε να δώσει εξετάσεις στην Νάπολι για να γίνει δεκτός στην Ακαδημία. «Στην πρώτη φάση δώσαμε εξετάσεις στο πανεπιστήμιο της Νάπολης.

Ήταν από τις πιο ιδιαίτερες εξετάσεις της ζωής μου μιας και δεν ήταν ένα συνηθισμένο τεστ γνώσεων» ,αναφέρει ο Γιώργος Κακουλιάδης στο xanthinea.gr.
Ο φοιτητής επεσήμανε πως στο τεστ υπήρχαν ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής σχετικά με την ανάπτυξη λογισμικού, design, business βασισμένες σε ερωτήσεις λογικής και IQ.

«Στη δεύτερη φάση οι 500 καλύτεροι κληθήκαμε να δώσουμε συνέντευξη και έπειτα ακολούθησε διαδικτυακό interview με ερωτήσεις πάνω στο βιογραφικό και στην έως τώρα πορεία του καθενός. Τελικά επιλέχθηκαν οι 342 συμμετέχοντες για νέο ακαδημαϊκό έτος», καταλήγει ο ίδιος.

mixanitouxronou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: