Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Μεταστάθμευση τουρκικών δυνάμεων με το βλέμμα σε Αιγαίο-ΑΟΖ: 45 ελικόπτερα στην πόλη Ισπάρτα – Το πρώτο πακέτο…

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu *** και του συνόλου του τουρκικού τύπου , σήμερα το πρωί  μετασταθμεύουν 45 επιθετικά ελικόπτερα  με πυραύλους αέρος εδάφους στην πόλη Ισπάρτα.

 
Aιφνιδιαστικά η Αγκυρα έλαβε απόφαση μεταφοράς της τουρκικής στρατιωτικής διοίκησης «για εκπαιδευτικούς σκοπούς» κάτι βέβαια που δεν πείθει κανέναν ενώ «βράζει» εδώ και καιρό η κυπριακή ΑΟΖ  .

Στο πλαίσιο αυτό, το πρώτο «πακέτο» 45 ελικοπτέρων (15 T-129 ATAK, 15  AB-216 και 15 UH-1) από την Άγκυρα,  μετασταθμεύει από τις πρωινές ώρες στην πόλη αυτή.
Τα  ελικόπτερα απογειώνονται ήδη από τις 07:00, ενώ αναφέρθηκε ότι ή όλη μετακίνηση θα ολοκληρωθεί  το συντομότερο δυνατό.

«Οι Τούρκοι πολίτες δεν πρέπει να πανικοβληθούν λόγω της προγραμματισμένης αυτής στρατιωτικής κίνησης» αναφέρει η τουρκική στρατιωτική Διοίκηση.
 
 
Επίσημα, πρόκειται για διαδικασίες που αφορούν την μεταστάθμευση της Σχολής Αεροπορίας Στρατού από την Άγκυρα στην πόλη Σπάρτη (Isparta), όπου θα ενσωματωθεί με τη Σχολή Ορεινών Καταδρομών που εδρεύει στην ίδια περιοχή και θα δημιουργηθεί μία ενιαία Βάση Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων και Επιθετικών-Μεταφορικών Ελικοπτέρων.

Στην πόλη Ισπάρτα έχει έδρα η πιο επίλεκτη δύναμη του τουρκικού στρατού  με το σχολείο Κομάντο όπου γίνεται και η βασική εκπαίδευση των Τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων.

Η πόλη είναι εγγύτερα σε Αιγαίο και Κύπρο , που αποτελούν κύριους στόχους του Τούρκου ηγέτη ενόψει εξορύξεων υδρογονανθράκων. Και αυτό είναι που προβληματίζει.

Εκεί θα προετοιμαστούν οι Τούρκοι κομάντος  καλύτερα και πληρέστερα για όποια «επιχείρηση» απαιτηθεί ανάλογα με τις υφιστάμενες συνθήκες στους δύο αυτούς άξονες , ενώ το γεωπολιτικό τοπίο στην περιοχή «βρωμάει μπαρούτι» λόγω Ισραήλ, ΗΠΑ και Αιγύπτου .

 
Σύμφωνα με το χθεσινό άρθρο μας ( Δραματικές εξελίξεις: Ισραήλ και Αίγυπτος απείλησαν με στρατιωτική σύρραξη την Τουρκία – Συνεδριάζουν τα Συμβούλια Ασφαλείας Άγκυρας-Τελ Αβίβ), αναφέραμε ότι έχουμε μια σοβαρή αντίδραση από δύο  χώρες, οι οποίες ομιλούν ανοιχτά για στρατιωτική υποστήριξη της Κύπρου με στρατεύματα απέναντι στην Τουρκία, σε περίπτωση ανάγκης.

Kαι αυτό γιατί η ώρα μηδέν για τις ενεργειακές εξελίξεις στην περιοχή, έφτασε.

Στις δηλώσεις που έκαναν οι πρέσβεις του Ισραήλ και της Αιγύπτου στην Κύπρο, στο πλαίσιο του συνεδρίου των αποδήμων που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη βδομάδα στη Λευκωσία, αναφέρεται ο τουρκικός Τύπος.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρέσβειρα της Αιγύπτου στην Κύπρο Mai Taha Mohamed, αναφερόμενη στις προκλήσεις της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο, είπε πως «δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία εναντίον της Τουρκίας, εάν είναι απαραίτητο». H είδηση αναπαράγεται και από το Ensohaber.

Ενώ την ίδια στιγμή η κόντρα ΗΠΑ-Τουρκίας «φουντώνει» και Έλληνες και Αμερικανοί κομάντος εκπαιδεύονται σε ελληνικό έδαφος  «πυρετωδώς» για  «άγνωστο» αντίπαλο στην ΝΑ Μεσόγειο , έχοντας ξεκινήσει το μοίρασμα των ελληνικών κοιτασμάτων.


 


24 TV @yirmidorttv
 
Kara Havacılık Okul Komutanlığı Ankara'dan Isparta'ya taşınıyor. 45 helikopter ve uçak gidecek @ahmetorsoglu
 
 
24 TV @yirmidorttv
 
Kara Havacılık Okul Komutanlığı Ankara'dan Isparta'ya taşınıyor. 45 helikopter ve uçak gidecek @ahmetorsoglu
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: