Αιτία της σύγχυσης που δημιουργήθηκε ήταν η αλαζονική στάση της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ, η οποία αρνήθηκε επιμόνως να απαντήσει σε ερωτήματα που της ετέθησαν από τον Σπύρο Χατζάρα και άλλον έναν πολίτη, εις ό,τι αφορά ζητήματα της μεταναστευτικής πολιτικής, παρ' ότι άλλοι συμμετέχοντες στο πάνελ απήντησαν στα ερωτήματα και των δύο. «Δεν σας απαντώ, κύριε Χατζάρα και ξέρετε πολύ καλά γιατί...», είπε με νόημα η κ. Αλ Σάλεχ, η οποία δεν φαίνεται να είναι εξοικειωμένη με την κριτική.
Παραδόξως, η Αλ Σάλεχ δέχθηκε να απαντήσει - ή πιο σωστά - να «απαντήσει» σε κάποιες ερωτήσεις που τις θέσαμε εμείς. Επειδή κατά την πρώτη τοποθέτησή της δήλωσε ότι οι λαθρομετανάστες δεν μπορούν να καταμετρηθούν στην Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εδώ δεν μπορούμε να μετρήσουμε τους δημοσίους υπαλλήλους, τους μετανάστες θα μετρήσουμε», την ρωτήσαμε, εάν η κυβέρνηση σκοπεύει να προβεί σε κάποιες ενέργειες, ώστε να μπορέσουμε επιτέλους να εκτιμήσουμε τον αριθμό των λαθρομεταναστών και στη συνέχεια να εξάγουμε πραγματικά συμπεράσματα ως προς την συμμετοχή τους στο έγκλημα. Η Αλ Σάλεχ ήταν «αποστομωτική» και όλο νόημα: «How much is too much? (ελληνιστί: Πόσο πολύ είναι το πάρα πολύ;)». Ως εκ τούτου, πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι η κυβέρνηση, όπως δια στόματος της συμβούλου επί μεταναστευτικών ζητημάτων του υφυπουργού ΠΡΟ.ΠΟ προκύπτει, δεν σκοπεύει να ενεργήσει για την εκτίμηση του αριθμού των λαθρομεταναστών.
Στο ερώτημα, εάν η επιθυμούμενη «συνύπαρξη» Ελλήνων και μεταναστών, εκτιμάται από την πολιτεία ότι θα γίνει αποδεκτή από την ελληνική κοινωνία, την ώρα που πλήθος ερευνών και δημοσκοπήσεων δείχνει το αντίθετο, η δεν έδωσε καμμία ουσιαστική απάντηση, ενώ στην απορία μας, εάν αποδέχεται το γεγονός ότι η αύξηση των μεταναστευτικών ροών ενισχύει τον δείκτη εγκληματικότητος, απήντησε ότι «δεν είναι εγκληματολόγος».
Τέλος, στο ερώτημα, εάν η έννοια «δημογραφική αλλοίωση» περιλαμβάνεται στους όποιους προβληματισμούς του κυβερνητικού επιτελείου που χαράζει την σημερινή μεταναστευτική πολιτική, η δεσποινίς Αφροδίτη απήντησε: «Δεν καταλαβαίνω τι θα πει δημογραφική αλλοίωση», συμπληρώνοντας, ότι αναγνωρίζει την έννοια «δημογραφικό πρόβλημα», αναρωτώμενη εάν υπό τον όρο «αλλοίωση» εννοούμε αξίες που αφορούν τα... ξεπερασμένα «έθνη - κράτη». Στην συμπληρωματική ερώτησή μας, εάν η ίδια απαξιώνει το «έθνος-κράτος», μας αφαιρέθηκε το δικαίωμα διαλόγου από την διευθύνουσα την «συζήτηση», εγκληματολόγο, Τσίγγανου - «δεν κάνουμε διάλογο εδώ», είπε η κυρία, παρ' ότι στο πρόγραμμα της εκδηλώσεως ανεφέρετο απερίφραστα ότι θα γίνει συζήτηση.
Στο ίδιο μήκος κύματος και κάποιος πολίτης, ονόματι Νίκος Παπαδόπουλος, προπηλακίσθηκε από την προσωπική ασφάλεια της Αλ Σάλεχ, όταν της έθεσε το ερώτημα, εάν γνωρίζει ποια είναι διαφορά ανάμεσα στην μετανάστευση και τον εποικισμό, λέγοντας χαρακτηριστικά, «Αν θες να βγάλεις λόγο, κάνε μία δική σου εκδήλωση! Σταμάτα να μιλάς!».
Η στάση αυτή από τους διοργανωτές και αρκετούς συμμετέχοντες στην «συζήτηση», οδήγησε στην επιδεικτική αποχώρηση του Σπύρου Χατζάρα, αλλά και αρκετών από τους παρευρισκομένους, αφήνοντας την αίθουσα σχεδόν άδεια μετά το διάλειμμα που μεσολάβησε.
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου