Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Τουρκικό και αλβανικό ναυτικό στο Ιόνιο και τρομοκρατικές επιθέσεις κατά Βορειοηπειρωτών

Τσαμουριά [πηγή φωτογραφίας: antiparakmi.blogspot.com]


Σχόλιο Συντακτικής Ομάδας: Η πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν επισημοποίησε την υπαγωγή της Ελλάδας στην Νέα Τουρκοκρατία. Η κυβέρνηση Παπανδρέου αποδέχτηκε να συζητήσει, μυστικά και χωρίς την σύμφωνη γνώμη του λαού, θέματα Αιγαίου που ουσιαστικά θα τσιμεντώσουν την συγκυριαρχία του με την Τουρκία. Κανείς όμως δεν μίλησε για τις συμφωνίες Αλβανίας - Τουρκίας, και την παρουσία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και στα δυτικά της χώρας μας! Τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα, και εμείς φωνάζουμε για αυτά που απλώς έχουν επισημοποιηθεί. Σε πόσο καιρό άραγε θα μιλούμε για αναθεώρηση των χωρικών υδάτων και με την Αλβανία; Οι φωνές για την “απελευθέρωση της Τσαμουριάς” δεν λένε τίποτα; Το Σχέδιο “Καλλικράτης” [διαβάστε: «"Πρόγραμμα Καλλικράτης": Ολοταχώς προς την αποδημοκρατικοποίηση και την ομοσπονδιοποίηση της Ελλάδος!»] δεν θα ανοίξει τις ορέξεις για απόσχιση της Ηπείρου; Οι τρομοκρατικές επιθέσεις κατά των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, όπως η έκρηξη στο σπίτι του Δημάρχου Χειμάρρας θα καταγγελθούν σε διεθνή κέντρα;
Και κάτι τελευταίο: Αφού ο “φιλειρηνιστής” Ερντογάν είναι, υποτίθεται, σε σύγκρουση με τους στρατιωτικούς, γιατί άραγε “οι στρατιωτικοί” συνάπτουν συμφωνίες στρατιωτικής φύσεως με την Αλβανία; Ποιον κοροϊδεύετε κύριοι;
Διαβάστε σχετικά:
- Η απώλεια και του θαλασσίου ελέγχου του Αιγαίου είναι γεγονός: Tουρκικά υποβρύχια και στο Ιόνιο!
- «Γκρίζα ζώνη» ολόκληρο το Αιγαίο και «εκ περιτροπής» Τούρκος Διοικητής στη Λάρισα!
- Αποτίμηση της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα: Καλωσορίσατε στην Νέα Τουρκοκρατία!
- Το Τουρκικό ΥΠ.ΕΞ. αναδεικνύει και προωθεί την «Οθωμανική πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας»


‘Τα Νέα’
«Στ’ αλβανικά νερά ο τουρκικός στόλος»
25 Μαΐου 2010

Το αλβανικό κοινοβούλιο ενέκρινε το νόμο περί εισόδου και προσωρινής παραμονής τουρκικής ναυτικής μονάδας.
Την είδηση μετέδωσε αργά τη νύχτα της Δευτέρας το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή.
Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, ο νόμος αφορά την ανάληψη καθηκόντων εκ μέρους της τουρκικής στρατιωτικής δύναμης 1.125 ατόμων στα αλβανικά χωρικά ύδατα.
Η απόφαση στοχεύει στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ του τουρκικού και του αλβανικού στόλου.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
‘Πρώτο Θέμα online’
«Τρόμος στα χωριά της Βορείου Ηπείρου: Έκρηξη στο σπίτι του δημάρχου Χειμάρρας»
26 Μαΐου 2010

Ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη νωρίς τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, έξω από το σπίτι του δημάρχου Χειμάρρας και προέδρου του κόμματος της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, κ. Βασίλη Μπολάνου, προκαλώντας σοβαρές καταστροφές σε παρακείμενα σπίτια και αυτοκίνητα, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.
Είναι η δεύτερη φορά, που ο κ.Μπολάνος γίνεται στόχος Αλβανών Εθνικιστών. Στις εκλογές του 2003, εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο του και από θαύμα τότε, δεν υπήρξαν θύματα.
Για τους Αλβανούς εθνικιστές και μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ της χώρας, ο δήμαρχος Χειμάρρας, αποτελεί «κόκκινο πανί», αφού αμφισβητεί ευθέως τον αλβανικό χαρακτήρα της παραθαλάσσιας περιοχής, που για τα Τίρανα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά θέρετρα στη χώρα.
Η επίσημη αλβανική πολιτική θεωρεί τους Χειμαρριώτες… δίγλωσσους Αλβανούς, ανάμεσά τους και τον χρυσό μας Ολυμπιονίκη, Πύρρο Δήμα και το ποδοσφαιρικό ταλέντο, Σωτήρη Νίνη, άσχετα αν τα μαθήματα στο ιδιωτικό ελληνικό σχολείο της Χειμάρρας, που λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια, παρακολουθούν 150 μικροί μαθητές.
Η περιοχή της Χειμάρρας, όπως και άλλες περιοχές με έντονο το ελληνικό στοιχείο, δεν ανήκει στη μειονοτική ζώνη που αναγνωρίζει η Αλβανία και καλύπτει μόλις 99 χωριά της επαρχίας Αργυροκάστρου.
Από τη θέση του προέδρου της «Ομόνοιας», του κόμματος που εκπροσωπεί την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, ο κ.Μπολάνος διεκδικεί τα αυτονόητα δικαιώματα για τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου. Δικαιώματα τα οποία απορρέουν και από την Σύμβαση Πλαίσιο που έχει υπογράψει η Αλβανία.
«Διαμορφώνεται ένα άκρως ανθελληνικό κλίμα στην Αλβανία, που ενθαρρύνεται δυστυχώς από την αδιάφορη στάση που επιδεικνύει η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, παρά τα διαβήματα και τις διαμαρτυρίες μας. Ενέργειες που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το όραμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Αλβανίας και τις προσπάθειες διατήρησης των καλών σχέσεων με την Ελλάδα» δήλωσε στο protothema.gr ο κ.Μπολάνος.
Πρόσφατα στη Χειμάρρα μέλη του «Αλβανικού Μετώπου για την Εθνική Ολοκλήρωση», με συμμετέχοντες Αλβανούς από Σκόπια, Μαυροβούνιο, Κόσσοβο και Αλβανία, πραγματοποίησαν συνέλευση με μοναδικό θέμα την επίτευξη της «Μεγάλης Αλβανίας»  μέχρι τα Ιωάννινα και την Πρέβεζα.
Φεύγοντας από την πόλη, οι ένοπλοι Αλβανοί εθνικιστές γέμισαν στους τοίχους συνθήματα για τη «Μεγάλη Αλβανία» και την απελευθέρωση της Τσαμουριάς.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
‘North Epirus News Agency’
«Ανακοίνωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σχετικά με την επίθεση κατά του προέδρου της Βασίλη Μπολάνου»
26 Μαΐου 2010
Η επίθεση με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών στο σπίτι του Γενικού Πρόεδρου της Ομόνοιας στη Χειμάρρα, αποτελεί ωμή βία κατά της Ελληνικής Μειονότητας και βαρβαρότητα ενάντια στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Είναι ενέργειες καταδικαστέες όχι μόνο από τα μέλη της Ελληνικής Μειονότητας, αλλά  από κάθε πολίτη που διακατέχεται από τις αρχές της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας.
Η τεράστια ποσότητα εκκριτικών υλών που τοποθετήθηκε δίπλα στο σπίτι του κ. Μπολάνου, ήταν ικανή να προκαλέσει τραγικές καταστάσεις. Μόνο από θαύμα δεν είχαμε ανθρώπινα θύματα αλλά μόνο υλικές ζημιές. Χωρίς να γνωρίζουμε από πού μπορεί να προέρχεται  και τα κίνητρα αυτής της επίθεσης, ευθύνη για το κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού κατά της Ελληνικής Μειονότητας φέρουν και κάποιες κρατικές υπηρεσίες. Δεν μπορεί να μείνει απαρατήρητο ότι οι εισαγγελικές αρχές περίπου δύο χρόνια τώρα καλλιεργούν κλίμα κατά της Ελληνική Εθνικής Μειονότητας και του κ. Μπολάνου. Καταγγέλλουμε επίσης την παθητικότητα με την οποία η Αλβανική Αστυνομία αντιμετώπισαν το θέμα.
Τους ενημερώνουμε ότι δεν  μας πτοούν τέτοιου είδους επιθέσεις και καλούμε τα αρμόδια όργανα να σταθούν στο ύψος που απαιτούν οι περιστάσεις.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
‘DefenceNet’
«Μόνιμη τουρκική ναυτική βάση στην πλάτη της Ελλάδας»
25 Μαΐου 2010
Το αλβανικό κοινοβούλιο ενέκρινε το νόμο περί εισόδου και προσωρινής παραμονής τουρκικής ναυτικής μονάδας. Την είδηση μετέδωσε αργά τη νύχτα της Δευτέρας το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή και αναμεταδόθηκε από το ΑΠΕ.
Image
Το τουρκικό υποβρύχιο Saldiray (type 209) εν αναδύσει.
Σύμφωνα με το τηλεγράφημα ο νόμος αφορά την ανάληψη καθηκόντων εκ μέρους της τουρκικής στρατιωτικής δύναμης 1.125 ατόμων στα αλβανικά χωρικά ύδατα και αποσκοπεί στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ του τουρκικού και του αλβανικού στόλου.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη πριν δυο μήνες είχε ολοκληρωθεί μια νέα βάση υποβρυχίων στο Δυρράχιο με τουρκική χρηματοδότηση, ακριβώς για να επιχειρούν τουρκικά υποβρύχια.
Τότε μάλιστα η βάση είχε εγκαινιαστεί με διμερή άσκηση όπου είχε συμμετάσχει το υποβρύχιο Dolunay (209/1200).
Μετά την ψήφιση και του νόμου από το αλβανικό κοινοβούλιο, ουσιαστικά επισημοποιείται και τυπικά μια στρατηγική προσέγγιση που χρονολογείται τουλάχιστον από τα μέσα της δεκαετίας του ‘90.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
‘ΑντιΠαρακμή’
«ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ : Νέες προκλήσεις τσάμηδων στη Β.Ήπειρο. Για γέλια και για κλάμματα»
19 Μαΐου 2010

Δεν μας έφτανε το εμπόριο όπλων και ναρκωτικών από την Αλβανία
- Δεν μας έφταναν οι λαθρομετανάστες που συνεχίζουν να έρχονται παράνομα στην Ελλάδα
- Δεν μας έφτανε η “εξαφάνιση” της Ορθόδοξης πολιτιστικής κληρονομιάς με αλλεπάλληλες λεηλασίες Ορθόδοξων ναών (έως τώρα δεν έχει υπάρξει ούτε μία σύλληψη).
- Δεν μας έφτανε η παραχώρηση οικοπέδων σε εξευτελιστικές τιμές, στην περιοχή των Αγίων Σαράντα οικοπέδων προνομιακών δίπλα στη θάλασσα, σε μεταφερόμενους Αλβανούς από το Βορρά, όπου χτίζουν οικοδομές. Ο στόχος : Να αλλοιωθεί δημογραφικά η Ελληνική ζώνη
- Πρόσφατα είχαμε την απόρριψη από την Αλβανία της διακρατικής συμφωνίας με την Ελλάδα για την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων.
- Για να φτάσουμε στην μυστική σύσκεψη στη Χειμάρα του «Μετώπου για την Εθνική Ενωση», που εξέδωσε διακήρυξη υπέρ της ένωσης των Αλβανών της Βαλκανικής σε ένα μεγάλο αλβανικό κράτος
- Για να ακολουθήσει σχίσιμο της Ελληνικής σημαίας στο Ελληνικό στρατιωτικό κοιμητήριο στους Βουλιαράτες και έξω από τα γραφεία της Ελληνικής οργάνωσης ΟΜΟΝΟΙΑ στους Αγ.Σαράντα.
Η συντονισμένη προσπάθεια αφελληνισμού της Βορείου Ηπείρου, εκφοβισμού του πληθυσμού της και προβολής των διεκδικήσεων των Τσάμηδων ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ:
Μόνο τις 2-3 τελευταίες εβδομάδες δεκάδες συνθήματα Τσάμηδων έχουν γεμίσει την περιοχή της Β.Ηπείρου.  Για την ακρίβεια πρόκειται για στενσιλ (πρότυπο) με το οποίο δημιουργούνε όπως βλέπετε στις φωτογραφίες το σύνθημα I love (καρδιά) CAMERIA.
Εντοπίσαμε μάλιστα και το αυτοκίνητο με πινακίδες Δελβίνου το οποίο έγραφε τα συνθήματα. Προβληματίζει αρκετά ο “επαγγελματισμός”.
Οι Τσάμηδες δεν μας είχαν συνηθίσει σε συνθήματα υψηλής αισθητικής πολύ δε περισσότερο γραμμένα στα αγγλικά (I love) και με εξαιρετικά εύστοχο τρόπο περασμένα (αντί να είναι ακραία επιθετικά όπως συνήθιζαν μέχρι τώρα χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά έξυπνο μάρκετινγκ και light έκδοση). Να υποθέσουμε ότι το σκέφτηκαν μόνοι τους;;; Επιτρέψτε μας να έχουμε τις επιφυλάξεις μας, ειδικά όταν παρατηρήσαμε κάποια στενσιλ στα χρώματα της αστερόεσσας! (μπλέ κόκκινο).
[>> πιέστε εδώ για περισσότερες φωτογραφίες και αναφορές από την έρευνα των συντελεστών της 'ΑντιΠαρακμής']
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
‘DefenceNet’
«Στην Αθήνα τουρκική αντιπροσωπεία για ΜΟΕ»
25 Μαΐου 2010

Δύο ημέρες μετά την κατάφωρη παραβίαση των ΜΟΕ από την τουρκική Αεροπορία το ΓΕΕΘΑ υποδέχεται τουρκική αντιπροσωπεία … στο πλαίσιο της υλοποίησης των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας! Η τουρκική αντιπροσωπεία ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών θα επισκεφθεί την Αθήνα από 25 μέχρι 28 Μαΐου 2010.
Στις 26 Μαΐου 2010 η Τουρκική αντιπροσωπεία, συνοδευόμενη από τον Ακόλουθο Άμυνας της Τουρκίας στην Αθήνα, θα επισκεφθεί  το ΓΕΕΘΑ όπου θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες με την αντίστοιχη ελληνική αντιπροσωπεία. Οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στον καθορισμό των δραστηριοτήτων στο πλαίσιο των ΜΟΕ για το 2011.
Υποθέτουμε ότι θα υπάρχει κι ένας μηχανισμός που να καταμετρά τις παραβιάσεις των ΜΟΕ από την μία ή την άλλη πλευρά και να καταλογίζει κάποιου είδους “ποινές”, όπως π.χ. “πάγωμα” συνομιλιών. Δε διαφορετική περίπτωση δεν θα μιλάμε για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, αλλά για Μέτρα Οικοδόμησης Επικυριαρχίας, (τουρκικής φυσικά) στο Αιγαίο.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η τουρκική αντιπροσωπεία θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στον Αρχαιολογικό χώρο Επιδαύρου - Μυκηνών και στην πόλη του Ναυπλίου. Επιπλέον, θα επισκεφθεί το μουσείο της Ακρόπολης και το τουρκικό Στρατιωτικό Νεκροταφείο του Πειραιά.

Ηλεκτρονική διεύθυνση άρθρου: http://www.efylakas.com/archives/6582

Δεν υπάρχουν σχόλια: