Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Αλβανία: Συλλαλητήριο υποστήριξης Ερντογάν



Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
Συλλαλητήριο υποστήριξης του Ερντογάν πραγματοποιήθηκε  στα Τίρανα. 


Το φιλοτουρκικό κόμμα ''Νέα Κίνηση Αλβανίας'' ή ''Κίνημα για την Νέα Αλβανία'' - που ανήκει στην συμμαχία του Μπερίσα- διοργάνωσε την συγκέντρωση υποστήριξης  στη λεωφόρο «Μαρτύρων του Έθνους» στην αλβανική πρωτεύουσα, σχετικά με τις διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες πόλεις κατά της κυβέρνησης του Ερντογάν.


Ο επικεφαλής του ΝΚΑ, κ. Edmond Vlashaj (Εντμόντ Βλάσαϊ ), στην ομιλία που εκφώνησε τόνισε ότι «ο ηγέτης και δάσκαλός μας στο δρόμο της δικαιοσύνης και της ανάπτυξης είναι ο Ερντογάν και ως εκ τούτου οι Αλβανοί στηρίζουν τον ηγέτη Ερντογάν». 


Το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν «Ερντογάν είμαστε μαζί σου»."Είμαστε μαζί σου μεγάλε μας δάσκαλε", έγραφαν τα αλβανικά πανό για τον Τούρκο Πρωθυπουργό.
''Τσιράκι'' της Τουρκίας 

Σύμφωνα με ενημερωμένες ιστοσελίδες όσον αφορά τα κόμματα στην Αλβανία με επιμονή εμφανιζονται τελευταια οι τοποθετήσεις του Προέδρου ενός καινούργιου πολιτικού σχήματος που  δηλώνει ευθέως ότι εμπνέεται απ’ την Τουρκία και τον κ. Ταγίπ Ερντογάν.


Πρόκειται για το ''Partia Levizja per nje Shqiperi te Re '' (PLSHR) με Πρόεδρο τον κ. Εντμόντ Βλάσαϊ (Edmond Vlashaj).

Είναι ταυτόχρονα και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πανεπιστημίου “Vitrina” («Βιτρίνα» - στην ουσία πρόκειται για ένα Τούρκικο πανεπιστήμιο στα Τίρανα). 
<<Κοινοπολιτεία των Δυτικών Βαλκανίων>> υπό την Τουρκία!
Ο κ. Βλάσαϊ έχει επισκεφθεί προ μερικών εβδομάδων την Κωνσταντινούπολη και είχε συναντήσεις και επαφές με τον Αντιπρόεδρο του Κόμματος Δικαισύνη και Ανάπτυξη κ. Ερόλ Ανταγιλμάζ. και στελέχη του επιτελείου του. 


Μετά την συνάντηση, όπως μεταδόθηκε, δημοσιοποίησε ότι θα τον συνδράμουν άμεσα στις αλβανικές εκλογές και ότι η ευημερία της Τουρκίας  υπό τον Ερντογάν αποτελούν ένα πολύ χρήσιμο μοντέλο για τον ίδιο αλλά και για την πολιτική ζωή στην Αλβανία... 

Λίγες μέρες πριν την επίσκεψή  του στην Τουρκία ο Εντμόντ Βλάσαϊ είχε δηλώσει ότι η Αλβανία είναι προτιμότερο αντί να επιμένει στην προοπτική στην ΕΕ να προσανατολιστεί στην ιδέα της δημιουργίας μιας Κοινοπολιτείας των Δυτικών Βαλκανίων με την Βοσνία – Ερζεγοβίνη, το Κόσοβο και την ΠΓΔΜ υπό την ηγεσία της Τουρκίας!

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: