Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΠΑΣΟΚ: Όλοι… σκυφτοί, τα μαχαίρια πάνε πέρα-δώθε!


Αν κάτι προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση απ’ τη χτεσινή ομιλία-απολογία του τέως «τσάρου» Γ. Παπακωνσταντίνου στη Βουλή, στη συζήτηση για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου εναντίον του, ήταν η σφοδρότατη επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Β. Βενιζέλου. 
 
Βέβαια εύλογα θα σκεφτεί κάποιος, ότι αυτό θα έπρεπε να ήταν αναμενόμενο, στο βαθμό που ο Βενιζέλος στην αγχώδη επιδίωξή του να βγάλει εαυτόν απ’ το κάδρο των ευθυνών για τους χειρισμούς για τη λίστα Λαγκάρντ έχει στοχοποιήσει με πάθος τον Παπακωνσταντίνου και τον Διώτη, με αποτέλεσμα ο τέως «τσάρος» να αισθάνεται θύμα στο βωμό της «αθώωσης» του νυν αρχηγού του ΠΑΣΟΚ και διωκόμενος πανταχόθεν.

Ωστόσο η ένταση της εναντίον του Βενιζέλου επίθεσης ήταν μεγαλύτερη του αναμενόμενου. Και αυτό συζητήθηκε.

Έφτασε μάλιστα στο σημείο ο Παπακωνσταντίνου όχι απλά να αποδώσει ευθύνες και στον τωρινό αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και για τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά να επιτεθεί με πάθος και για τα όσα είπε πρόσφατα, ότι δηλαδή «δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να πληρώνει για τον Άκη, τον Παπακωνσταντίνου»…

Μάλιστα στο σημείο αυτό υπενθύμισε δηκτικά (και είχε δίκιο επ’ αυτού) ότι «ο Βενιζέλος ήταν και όχι εγώ, που αθώωσε τον Άκη στη Βουλή», αναφερόμενος προφανέστατα στο ότι ο Βενιζέλος ήταν ο φανατικότερος υπερασπιστής του Άκη το 2004, στην Εξεταστική που είχε κάνει η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. για την προμήθεια των TOR-M1.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ τόνιζαν στο Newsbomb, ότι αυτή η σφοδρότατη επίθεση Παπακωνσταντίνου κατά Βενιζέλου στην ουσία αντανακλά την οξύτατη εσωκομματική αντιπαράθεση μεταξύ βενιζελικών και παπανδρεϊκών που βρίσκεται πάντοτε σε εξέλιξη.

Μάλιστα προχωρούσαν παραπέρα. Και υπογράμμιζαν, πως αυτή η θανατηφόρα, όπως τη χαρακτηρίζουν, κόντρα, μπαίνει σε νέα επεισόδια τα οποία θα εξελιχθούν λίαν συντόμως!

Χαρακτηριστικά ιστορικό στέλεχος με πλούσια εμπειρία στα… συντροφικά μαχαιρώματα μας έλεγε ότι «αυτές τις μέρες στο ΠΑΣΟΚ περπατάνε όλοι… σκυφτοί, καθώς τα μαχαίρια πάνε πέρα-δώθε»!

Πού να ζούσε η αείμνηστη Μαλβίνα (η οποία έφυγε σαν σήμερα…). Πόσο υλικό θα είχε για την καταλυτική σάτιρα που έκανε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: