Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Οι λαθρομετανάστες επιταχύνουν την κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων


Η Ελλάδα κατέχει τη θλιβερή πρωτιά ως προς το ποσοστό των λαθρομεταναστών που απασχολούνται.


Η Ελλάδα, αν και ουδέποτε υπήρξε αποικιοκρατική δύναμη ούτε εξέφρασε ποτέ ανάγκη για προσέλκυση εργατικού δυναμικού, δέχθηκε τις τελευταίες δύο δεκαετίες άοπλη εισβολή* από κύματα λαθρομεταναστών, οι οποίοι σήμερα αγγίζουν τον αριθμό των 2 εκατομμυρίων**. 

Έτσι δεν προκαλούν έκπληξη τα στοιχεία που δημοσιεύονται στην έκθεση The Shadow Economy του βρετανικού Institute of Economic Affairs, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση μεταξύ των κρατών του ΟΟΣΑ στο ποσοστό παράνομων μεταναστών που εργάζονται στη χώρα επί συνόλου των απασχολουμένων. 

Οι μάλλον συντηρητικές εκτιμήσεις του βρετανικού ινστιτούτου επιβεβαιώνονται από το πόρισμα των επιθεωρητών της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για το 2012. 

Από τις συνολικά 19.083 επιχειρήσεις που υποβλήθηκαν σε έλεγχο το περασμένο έτος προέκυψε ότι το 42% των ανασφάλιστων εργαζομένων είναι αλλοδαποί χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα. 

Σε απόλυτα μεγέθη και με βάση τις δηλώσεις του τότε υπουργού Εργασίας  και Κοινωνικής Ασφάλισης, πάνω από 200.000 παράνομοι μετανάστες δουλεύουν στη μαύρη εργασία, το οποίο μεταφράζεται σε απώλεια πάνω από €800 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο για τα Ασφαλιστικά Ταμεία.



Από τη νοσοκομειακή περίθαλψη και την εκπαίδευση μέχρι τις αστικές συγκοινωνίες και τα σωφρονιστικά ιδρύματα, οι “νόμιμοι” ή μη μετανάστες επιταχύνουν την ήδη εκτεταμένη φθορά στις υποδομές του κράτους, απομυζώντας υπερπολύτιμους οικονομικούς πόρους. 

Με την ανεργία στο ιλλιγιώδες 27%, η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να φιλοξενεί ούτε ένα μετανάστη.

*Έχουμε πάνω από 1,5 εκατομμύρια άνεργους, έχουμε και ένα ποτάμι παράνομων μεταναστών – περίπου 2 εκατομμύρια – που εισρέουν μέσω των συνόρων μας, κυρίως από τη Βόρεια Αφρική, καθώς και από τα ταραχώδη σημεία της Μέσης Ανατολής και τη Νοτιοανατολικής Ασίας.

Απόσπασμα ομιλίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην εκδήλωση «Economic Ideas Forum» που διοργάνωσε το Centre of European Studies στη Φινλανδία, 7 Ιουνίου 2013.

**Στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας γίνονται τον τελευταίο χρόνο όσα δεν έγιναν για πολλά χρόνια.
Και τα κάναμε με όλες τις προϋποθέσεις ανθρώπινης μεταχείρισης. 

Δεν πυροβολούμε εμείς άοπλα γυναικόπαιδα στα σύνορα, ούτε βουλιάζουμε καράβια με λαθρομετανάστες. 

Εμείς δεν κάνουμε τέτοια πράγματα. 

Αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε και «άοπλη εισβολή».

Απόσπασμα ομιλίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, 9 Ιουνίου 2013.


strategyreports.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: