Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Ολοκλήρωση ασκήσεων «ΚΑΤΑΙΓΙΣ» και «ΗΝΙΟΧΟΣ», έρχεται «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» το φθινόπωρο (video)

Το ΠΝ επέδειξε υψηλό επίπεδο διαθεσιμότητας και ετοιμότητας στην άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2013» (facebook).


To Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) ανακοίνωσε χθες την ολοκλήρωση της διακλαδικής άσκησης μεγάλης κλίμακας «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2013» με τη συμμετοχή του συνόλου των διαθέσιμων μονάδων. 

Η άσκηση διεξήχθη με το σύνολο των πολεμικών πλοίων να πραγματοποιεί συνεκπαίδευση με την Πολεμική Αεροπορία, στο πλαίσιο της άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ 2013» καθώς και με Μονάδες του Ελληνικού Στρατού στην ευρύτερη περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου (και όχι μόνο). 

Βασικοί αντικειμενικοί σκοποί της ασκήσεως ήταν η προαγωγή του επιπέδου επιχειρησιακής εκπαιδεύσεως, μέσα από τη διεξαγωγή τεχνικών αντικειμένων και σεναρίων πολλαπλής απειλής, η βελτιστοποίηση της διακλαδικής συνεργασίας, η δοκιμή ειδικών σχεδίων και η επίδειξη ισχυρής ναυτικής παρουσίας στο χώρο του Αιγαίου. 

Η άσκηση έδωσε τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν τα πληρώματα των πλοίων και το προσωπικό των Επιτελείων κάτω από πραγματικές συνθήκες και με σύνθετα σενάρια.

Σύμφωνα με ανώτατη πηγή του ΓΕΕΘΑ που επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, το φθινόπωρο θα διεξαχθεί η μεγαλύτερη διακλαδική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ», η οποία έχει να πραγματοποιηθεί από το 2010. 

Παράλληλα, σύμφωνα με πηγή του ΓΕΝ προγραμματίζονται ασκήσεις μεγάλης κλίμακας με γεωγραφικό επίκεντρο το νοτιοανατολικό Αιγαίο και βασικό σενάριο το οποίο υποστηρίζει τον επιχειρησιακό σχεδιασμό για την προάσπιση των ζωτικών συμφερόντων στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.



strategyreports.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: