Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

H αθόρυβη αναβάθμιση της 31ης ΜΕΕΔ

Το προσωπικό της 31ης ΜΕΕΔ λαμβάνει ήδη θεωρητική εκπαίδευση για την ανάληψη αποστολών προκεχωρημένων ΑΕΛΑ.


Με την απονομή του Θυρεού στη νεοσυσταθείσα Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) τον περασμένο Φεβρουάριο, ο γράφων είχε επισημάνει για την 31η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης (ΜΕΕΔ) ότι «οφείλει να επεκτείνει το εύρος των αποστολών της που θα αναλάβει σε πολεμική περίοδο, πέραν δηλαδή των αποστολών Έρευνας & Διάσωσης Μάχης (CSAR), ενδεικτικά σε επιχειρήσεις κατεύθυνσης αεροπορικών πυρών ακριβείας με συσκευές κατάδειξης λέιζερ και επιχειρήσεων αεροπορικής υποστήριξης ως Ελεγκτές Αέρος».


Σε αυτή τη κατεύθυνση κινείται ήδη η Πολεμική Αεροπορία αφού σύμφωνα με επίσημο δελτίο Τύπου της Πολεμικής Αεροπορίας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μ. Κωσταράκος που επισκέφθηκε χθες την επίλεκτη Μονάδα με τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Ευ. Τουρνά, μίλησε στους εκπαιδευόμενους του σεμιναρίου JFAC (Joint Force Air Component) – JTAC (Joint terminal attack controller) – ΑΕΛΑ (Aξιωματικών Ελεγκτών Αέρος), το οποίο πραγματοποιείται στην έδρα της. 

Πρόκειται για ξεκάθαρη κίνηση αναβάθμισης της 31ης ΜΕΕΔ προκειμένου τα στελέχη της να αναλάβουν μελλοντικά αποστολές προκεχωρημένων ΑΕΛΑ για το σχεδιασμό, τις αιτήσεις και το συντονισμό εγγύς αεροπορικών προσβολών.



Σημειώνεται ότι για αποστολές Εγγύς Αεροπορικής Υποστήριξης (ΕΑΥ), οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούν σήμερα  προσωπικό από τις πολεμικές Μοίρες, συγκεκριμένα χειριστές αεροσκαφών που έχουν αποφοιτήσει από το Σχολείο Επιχειρήσεων Αέρος-Επιφανείας του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ).

 σενάριο παροχής πρώτων βοηθειών μάχης.
Ο Α/ΓΕΕΘΑ και ο Α/ΓΕΑ παρακολουθούν σενάριο παροχής πρώτων βοηθειών μάχης από την 31η ΜΕΕΔ.

Νέα κράνη για την 31 ΜΕΕΔ • Σε υπηρεσία με τον Νεοζηλανδικό Στρατό το Minimi 7,62 mm • Ξεχωριστός ουλαμός πεζικού στην παρέλαση • ΟΒΑ για τις Ειδικές Δυνάμεις εξετάζουν ΓΕΣ και ΓΕΝ • Τοίχο αναρριχήσεων απέκτησε η 31 ΜΕΕΔ
Eπίδειξη τεχνικών αναρριχήσεως-καταρριχήσεως στο πύργο εκπαίδευσης της Μονάδας που αναβαθμίστηκε πρόσφατα με την προσθήκη εξωτερικού τοίχου αναρριχήσεων ανώμαλης επιφάνειας, ύψους 15 μέτρων, εγχώριας κατασκευής. Η 31η ΜΕΕΔ ενισχύθηκε πρόσφατα με νέα αντιβαλλιστικά κράνη τύπου και διόπτρες νυκτερινής οράσεως (Πληροφορίες από περιοδικό
Δούρειος Ίππος).

strategyreports.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: