Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΚΡΗΤΗΣ «Δικέφαλος Αετός 2013»: Εντυπωσιακό βίντεο με μαζικές πυραυλικές εκτοξεύσεις

PBKXL2
Ολοκληρώθηκε σήμερα 22 Νοεμβρίου  η μεγάλη πυραυλική άσκηση των ΕΔ με την επωνυμία «Δικέφαλος Αετός» η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Βολής Κρήτης.


Η  άσκηση είχε ως σκοπό την επιχειρησιακή αξιολόγηση της ικανότητας αντίδρασης και εκτέλεσης τακτικών βολών Α/Α Οπλικών συστημάτων των ΕΔ.

Σε αυτή πραγματοποιήθηκαν εκτοξεύσεις συστημάτων Ο/Σ CROTALE του ΠΝ και της ΠΑ,  Ο/Σ ΒΕΛΟΣ της ΠΑ. και Κ/Β HAWK, OS/AK και ASRAD  του ΣΞ και STINGER του ΠΝ.

Tο ΠΝ διάθετει 2 συστήματα Crotale NG/GR για την παροχή αντιαεροπορικής προστασίας των Ναυστάθμων Σαλαμίνας και Κρήτης από ιπτάμενους στόχους και βλήματα σε χαμηλά και μεσαία ύψη ενώ αντίστοιχα, η ΠΑ διαθέτει 9 συστήματα Crotale NG/GR και 6 εκσυγχρονισμένα συστήματα ΒΕΛΟΣ για την προστασία των αεροπορικών βάσεων.

Τις βολές παρακολούθησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Τουρνά, παρουσία του Διοικητή ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγου Ευστάθιου Πανυτσίδη

Η «Δικέφαλος Αετός» αποτελεί ουσιαστικά τη συνέχεια της άσκησης «Θαλάσσιος Γρύπας» καθώς  στην τελευταία και τα τρία όπλα είχαν συνεργαστεί –πάλι σε κοινό επίπεδο ελέγχου- σε σενάρια αντιπυραυλικής άμυνας, και προσβολής σκαφών επιφανείας από αέρα και θάλασσα από σκάφη επιφανείας, ελικόπτερα του Στρατού και μαχητικά της  ΠΑ.

Ως συνέχειά της ο «Δικέφαλος Αετός» επέδειξε την συνεργασία και των τριών Όλων στην αναχαίτιση εναέριων απειλών σε συντονισμένο επίπεδο.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο από τις βολές:



Δεν υπάρχουν σχόλια: