Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Επαφή Σάφα με σύμβουλο Χατζιδάκη στο Παρίσι - Ποια είναι η εξέλιξη;

papanikolis(1)-630x420
Επαφή στο Παρίσι μεταξύ του ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Ισκαντάρ Σάφα και συμβούλου του υπουργού Ανάπτυξης έγινε την περασμένη Πέμπτη ,αναφέρουν πηγές.


Το ραντεβού και κυρίως το αποτέλεσμα παραμένει μυστήριο,αλλά και μόνο η προσπάθεια “προσέγγισης” δείχνει ότι κάτι πήγε να κινηθεί. 

Προς ποια κατεύθυνση είναι το θέμα.
Οι πληροφορίες του Onalert λένε ότι η κυβέρνηση μετέφερε μέσω του αξιωματούχου της την σκέψη να δοθούν 75 εκατομμύρια ευρώ στον γαλλολιβανέζο με την προϋπόθεση να υπάρξει δεσμευσή του για παράδοση των τριών υποβρυχίων τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ τα οποία παραμένουν “αιχμάλωτα” στον Σκαραμαγκά. 


Τα υπόλοιπα 300 εκατομμύρια που ζητά ο Σάφα θα εξεταστεί πότε και πως θα καταβληθούν εφόσον προχωρήσει η διαδικασία παράδοσης των τριών υποβρυχίων.
Αν αυτή είναι η πρόταση της ελληνικής πλευράς δεν σημαίνει ότι ο Σάφα θα τη δεχτεί. 


Το πιθανότερο είναι να την απορρίψει κι αυτή αφού αισθάνεται και είναι “ισχυρός” με την σύμβαση που έχει υπογράψει. 

Και όπως λένε όσοι γνωρίζουν το θέμα “δεν έχει λόγο να υποχωρήσει”.
Το Ναυπηγείο του Σκαραμαγκά καταρρέει με ζημιές να προκύπτουν κάθε μέρα. Επιπλέον άρχισαν και οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις. Δυο ρυμουλκά βγήκαν ήδη “στο σφυρί” πριν μερικές ημέρες.

Πρόταση Ισραηλινών;
Στις πληροφορίες για την επαφή με τον Σάφα έρχεται να προστεθεί και η πληροφορία ότι υπήρξε ομάδα Ισραηλινών που εκπροσωπούσαν και αμερικανικά συμφέροντα που ήρθε στην Αθήνα με πρόταση για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. 


Αναχώρησε άπραγη και εκνευρισμένη αφού διαπίστωσε ότι από την ελληνική πλευρά που θεωρητικά τουλάχιστον “καίγεται” για το θέμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά υπήρξε μάλλον αδιαφορία για να συζητήσει.

www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: