Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

ΠΗΓΕ ΚΑΛΑ Η “ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΣΤΡΑΠΗ” (ΦΩΤΟ) LEO2HEL: Να τα βλέπουν και να φοβούνται…

Astrapi4sk
Αρκετά καλά, με δεδομένη την δυσκολία την άσκησης και το γεγονός ότι για πρώτη φορά έγινε σε τέτοια έκταση νυχτερινή άσκηση.


Ήταν εντυπωσιακή η δράση όλων των σηματιχμών μέσα στη νύχτα.

Και να μην ξεχνάμε: Αν γίνει κάτι, ο νυχτερινός αγώνας θα κρίνει την έκβαση της σύγκρουσης. 

Εκεί οι γείτονες "χωλαίνουν" και οι ικανότεροι κερδίζουν...

Εντυπωσιακή και η παράταξη των LEO2HEL. 

Να τους βλέπουν και να φοβούνται...

Σημαντική και η επιθεώρηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δ.Αβραμόπουλου, τόσο στην άσκηση αυτή καθ'αυτή, όσο και στο συγκρότημα επισκευής των LEO2HEL.




 


Η αντεπίθεση, υπέρβαση των φίλων δυνάμεων, υποστηρίχθηκε από πυρά πυροβολικού από το σύνολο των διατιθέμενων μονάδων της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας και της ΧΧΙΙΙ τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας με πυροβόλα Πάντσερ της 156ης αυτοκινούμενης μοίρας μέσου πυροβολικού και πυροβόλα των 105 χιλιοστών, πυροβόλα Μ109ΑG της 110ης, 131ης, και 138ης αυτοκινούμενης μοίρας μέσου πυροβολικού των 155 χιλιοστών, τμήμα αλεξιπτωτιστών του ειδικού τμήματος αλεξιπτωτιστών, τέσσερα επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι και 1 μεταφορικό ελικόπτερο Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού και τετράδα αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο πλαίσιο της άσκησης εκτελέσθηκαν αμυντικά πυρά από το σύνολο των πολυβόλων-αντιαρματικών όπλων του σχηματισμού.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν επίσης την ευκαιρία να δουν διάβαση υδάτινου κωλύματος άρματος μάχης με τη βοήθεια γεφυροφόρου άρματος, μεταφορά τραυματία από τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού, περισυλλογή άρματος που υπέστη βλάβη και διάσπαση ναρκοπεδίου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: