Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Η ΡΩΣΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ - 24 τ.χλμ. εδάφους κατέλαβαν αιφνιδιαστικά οι τουρκικές δυνάμεις στην Κύπρο!

Kypros_Prasini_Grammi_AAA600_bg
Η Ρωσία αιτήθηκε επίσημα την ενοικίαση τμήματος της αεροπορικής βάσης της Πάφου "Ανδρέας Παπανδρέου" την στιγμή που ο τουρκικός στρατός προωθήθηκε και κατέλαβε 24 τ.χλμ στην Νεκρή Ζώνη.
 
Πηγές της Εθνοφρουράς αναφέρουν ότι τουρκικές δυνάμεις προωθήθηκαν και κατέλαβαν έκταση 24 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Η κυπριακή πλευρά έλαβε εντολή να μην προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια. 

Αλλά πέραν της αρνητικής είδησης υπάρχει και μια θετική αφού με την ενοικίαση του τμήματος του αεροδρομίου της Πάφου, η Ρωσία θα θέσει την Κύπρο υπό στρατιωτική προστασία.
 
Για την προέλαση των τουρκικών δυνάμεων τίθεται θέμα συνενοχής και των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ
 
Παρότι είχαμε αυτό το γεγονός ο Προεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν.Αναστασιάδης συνείζει να επιδιώκει συναντήσεις και διαπραγματεύσεις με τον κατοχικό ηγέτη Ν.Έρογλου ! 
 
 
Η κίνηση των κατοχικών δυνάμεων της Κύπρου έγινε μετά από απόφαση των αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Τουρκοκυπριων για άρση των ναρκοπεδίων στη περιοχή !
 
Ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου μίλησε για "διάβημα" και για "επιστολή" που θα στείλουν στα Ηνωμένα Έθνη τις επόμενες ημέρες, μην βιαστούμε, εχουμε καιρό.
 
 
Με την ανοχή της Ειρηνευτικής Δύναμης, οι κατοχικές δυνάμεις κατέλαβαν και παρέδωσαν σε Τουρκοκύπριους γεωργούς και εποίκους δεκάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα γης που ανήκουν σε Ελληνοκύπριους. 
 
Μέσα σε αυτό το ζοφερό από άποψη ασφ'αλειας περιβάλον 'ερχεται μια θετική είδηση, η ρωσική Κυβέρνηση αιτήθηκε επίσημα την ενοικίαση τμήματος της αεροπορικής βάσης "Ανδρέας Παπανδρέου" στην Πάφο ζητώντας χρήση ανευ περιορισμών που σημαίνει ότι θα χρησιμοποείται και από τα μαχητικά αεροσκάφη πλην των μεταγωγικών.
 
Πρακτικά η Ρωσία ζητάει να απλωθούν τα "φτερά" της ρωσικής Αεροπορίας πάνω από ολόκληρη την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο αλλάζοντας τα γεωστρατηγικά δεδομενα στην περιοχή.
 
Αντιδρούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και εξελίσσεται ένα power game μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων.
 
Η αμερικανική πλευρά, έσπευσε αμέσως να τονίσει προς την κυπριακή Κυβέρνηση ότι δεν συμφωνεί με την ενοικίαση χώρου στην αεροπορική βάση, τον οποίο θα διαχειρίζεται η ρωσική Κυβέρνηση. 
 
Όταν υπεδείχθη προς την αμερικανική πλευρά ότι η Ρωσία αποτελεί σταθερό συμπαραστάτη της κυπριακής Κυβέρνησης στο Συμβούλιο Ασφαλείας, και αιμοδότη της κυπριακής οικονομίας, η αμερικανική Κυβέρνηση υπέδειξε με κατηγορηματικό τρόπο προς την κυπριακή πλευρά "ναι, αλλά και η Κύπρος βρίσκεται υπό αμερικανική επιρροή". 

Όποιος θέλει να έχει επιρροή να πληρώνει κιόλας, δωρεάν επιρροή δεν παρέχεται πουθενά.
 
Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις και σφόδρα πιθανό είναι ότι θα ικανοποιηθεί το ρωσικό αίτημα για πολλούς και διαφόρους λόγους:
 
 
H ρωσική Κυβέρνηση απαιτεί όπως η συμφωνία επέλθει πριν από την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στη Μόσχα, απαίτηση η οποία ερμηνεύεται από κυβερνητικούς κύκλους ως μήνυμα πως, εάν δεν επέλθει συμφωνία, είναι ενδεχόμενο η επίσκεψη να μην πραγματοποιηθεί γιατί απλούστατα δεν θα υπάρχει λόγος επίσκεψης.
 
Η αποδοχή του ρωσικού αιτήματος αποτελεί μονόδρομο για την Κύπρο.

 Η Ρωσία αποτελεί τον σημαντικότερο οικονομικό εταίρο του νησιού, και είναι μια έμπιστη σύμμαχος στις κρίσιμες συνεδριάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, μην ξεχνάμε ότι το Σχέδιο Ανάν επιστρέφει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: