Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

“ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ” ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ: Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΙΚΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ

prwth(12)
“Φτάνει πια! Δεν αντέχει άλλος ο λαός”


Του Μάνου Χατζηγιάννη

“Δεν αντέχει άλλο ο λαός” τόνισε πριν από λίγο με έμφαση  σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό “Ε” και στο δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. 

ΒΙΒΛΙΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΜΠΙΚΑΚΗ

olympiou+gia+bikakh
ΕΝΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟΥ ΄74
ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΥ

Κυκλοφόρησε πρόσφατα το βιβλίο του Κύπριου Συγγραφέα Κυριάκου Ολύμπιου, το αφιερωμένο στο νεώτερο ήρωα της ιστορίας μας, το Λιοντάρι της Κρήτης, Καταδρομέα Μανώλη Μπικάκη.

Ο Έβρος δεν πέφτει με τίποτα …Οι Ακρίτες να κοιμούνται ήσυχοι ! (video)

1425614_10202098673782694_796569042_n-620x330
Μήνυμα απόλυτης ετοιμότητας των Eνόπλων Δυνάμεων της χώρας έστειλε η «Νυχτερινή Αστραπή»

ΠΗΓΕ ΚΑΛΑ Η “ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΣΤΡΑΠΗ” (ΦΩΤΟ) LEO2HEL: Να τα βλέπουν και να φοβούνται…

Astrapi4sk
Αρκετά καλά, με δεδομένη την δυσκολία την άσκησης και το γεγονός ότι για πρώτη φορά έγινε σε τέτοια έκταση νυχτερινή άσκηση.

Συνελήφθη ο δολοφόνος του Μαρίνου Ζαμπάτη

ogiyny9
Πιστός στο καθήκον με το FN-FAL ανα χείρας.
Στα χέρια των Ελληνικών αρχών βρίσκεται από την Παρασκευή ο δράστης της δολοφονίας του νεαρού Λιμενοφύλακα Μαρίνου Ζαμπάτη. 

Σταθερά αντίθετη η Αθήνα σε ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

venizelos_hague-1
Η Αθήνα ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται γίνει αποδεκτή η ένταξη της ΠΓΔΜ, με το προσωρινό της όνομα, στο ΝΑΤΟ κατά τη Σύνοδο Κορυφής στη Μ. Βρετανία το Σεπτέμβριο.

Ολοκλήρωση βασικού σκέλους αναδιοργάνωσης του Ελληνικού Στρατού

bolh-04-c-spv
Με τις χθεσινές τελετές απενεργοποίησης του Α΄και Β΄Σώματος Στρατού, σε Κοζάνη και Βέροια αντίστοιχα, ολοκληρώθηκε η κύρια φάση αναδιοργάνωσης του Ελληνικού Στρατού με γνώμονα τη διατήρηση της υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας και της ικανότητας άμεσης αντίδρασης καθώς και τη βέλτιστη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. 

Υπογραφή σύμβασης για 12.000 διατρητικά βλήματα αρμάτων μάχης DM63

leopard-2hel1
Το ΓΕΣ αποκτά 12.000 διατρητικά βλημάτα (APFSDS-T) DM63/DM63A1, τον κορυφαίο τύπο για τα άρματα μάχης Leopard=2HEL.

"Πυρά στο σκοτάδι αλλά ποτέ στα τυφλά" - ΒΙΝΤΕΟ από τη νυχτερινή άσκηση στον Έβρο

Screen Shot 2013-11-29 at 6.44.08 PM-630x345
Εντυπωσιακές είναι σχεδόν πάντα οι στρατιωτικές ασκήσεις. Ακόμη περισσότερο όμως εντυπωσιάζουν οι νυχτερινές σαν κι αυτή που παρακολούθησαν πριν λίγες ώρες στον Έβρο η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Έφερναν λαθρομετανάστες με “κρουαζιέρα ” από Τουρκία


skafos_--630x286
<<Γαλάζια περιοδεία» ονομάζονται στην Τουρκία  τακτικά θαλάσσια εκδρομικά δρομολόγια  στα παράλια του Αιγαίου και της Μεσογείου στην Τουρκία και μερικές και σε προορισμούς στο εξωτερικό. που πραγματοποιούνται κατά τους θερινούς μήνες.

Με τη στρατηγική του αδύναμου

fd5ba6fdeb81e07b2caf0b103489bd8daoz.jpg500
 ΛυγεροςΝ. Λυγερός
Με τη στρατηγική του αδύναμου μπορείς ν’ αλλάξεις τα δεδομένα του κόσμου, γιατί κανείς δεν πιστεύει ότι μπορείς να αποκτήσεις τίποτα.

Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ – Τι είχε πει ο Χριστόδουλος για την Βόρεια Ήπειρο

XRISTODOULOS NEW
Που είσαι Χριστόδουλε να δεις πως καταντήσανε την Πατρίδα μας!

Παραθέτουμε δελτίο τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών (19/2/2006) για την Δοξολογία που τέλεσε ο μακαριστός Χριστόδουλος για την 92η επέτειο της ανακύρηξης της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου και το μήνυμα του για το εθνικό μας θέμα που σήμερα είναι πιο επίκαιρο όσο ποτέ:

Ο Οίκος Moody’s αναβάθμισε την Ελλάδα


Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι ο οίκος αξιολόγησης Moody’s αναβάθμισε χθες το βράδυ κατά δύο μονάδες την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, ανεβάζοντάς την στη βαθμίδα Caa3 από C που ήταν από τον Μάιο του 2012, και σημειώνοντας ότι διαβλέπει σταθερές προοπτικές στην οικονομία της.

‘Νυκτερινή Αστραπή’: Αλλαγή-έκπληξη στη δομή του Στρατού

33685_n
Μία σημαντική οργανωτική αλλαγή στον Ελληνικό Στρατό δημοσιοποιήθηκε κατά την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Νυκτερινή Αστραπή – 2013» που διεξήχθη στην περιοχή ευθύνης της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ) «Έβρος».

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ευρω – χαστούκι στον Ερντογάν για την Κύπρο


Ισχυρό ράπισμα στον Τούρκο πρωθυπουργό κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πέτυχε με ανακοίνωσή του, το Προεδρείο της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ-Τουρκίας κατόπιν σχετικής εισηγήσεως των Αντιπροέδρων του κας. Μ. Κοππά (S&D) και κ. Γ. Κουμουτσάκου (EPP). 

«Μοντέλο Μπενελούξ» και όχι Μεγάλη Αλβανία

292ba1d0130db1b99a71606dd478eac3_XL
Πολιτικοί, καθηγητές και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών από Αλβανία, Κοσσυφοπέδιο, Σκόπια και Μαυροβούνιο συμφωνούν στο σχεδιασμό Μπενελούξ, η οποία έχει να κάνει με τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και όχι με τη δημιουργία μεγάλων κρατών. 

Αλβανός φονιάς εσφαξε με τρείς μαχαιριές Ελληνίδα μάνα ανήλικου κοριτσιού !

dooisiaxld529885dd1f7d2
Πάλεψε για την ζωή της η άτυχη Ναταλία – Τι είδε ο ιατροδικαστής – Διαψεύδουν οι συγγενείς του θύματος ότι η 43χρονη είχε σχέση με το φονιά της  όπως ισχυρίστηκε ο Αλβανός

Συνελήφθησαν Αλβανοί διαρήκτες …είχαν ρημάξει την Ηλεία

29112013-dell2-780x400
Συνελήφθησαν, χθες (28-11-2013) το μεσημέρι, στο Κουρτέσι Βουπρασίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, τέσσερις αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 27, 25, 24 και 24 ετών, μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία διέπραττε κλοπές σε εξοχικές κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου.

Σύστημα επιτήρησης με κάμερες κατά μήκος της Ελληνοαλβανικής μεθορίου εντός του 2014

dendias-episkepsi-dutiki-makedonia
Ο υπουργός Δημοσίας Τάξης συνεχάρη τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας που συνελάβαν προ ημερών τους αλβανούς δραπέτες από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας της γείτονος.

Oπλικά συστήματα ρωσικής προέλευσης σε Ελλάδα και Τουρκία

xe27-1362723091
O EΣ απέκτησε δωρεάν 21.500 ελαφρούς αντιαρματικούς εκτοξευτές μιας χρήσης RPG-18 από τα ανατολικογερμανικά αποθέματα.

Ισλαμικός εφιάλτης, η αποθέωση της ανωμαλίας (ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ)

Saudi_Arabia
Οφείλουμε να προειδοποιήσουμε, ότι οι σκηνές είναι πολύ σκληρές. 

Βρετανία-Αργεντινή: Νέο επεισόδιο στην κόντρα των Φόκλαντ


AA_falkland-islands-war-anniversary-map
Χωρίς τέλος είναι η σύγκρουση της Αργεντινής με τη Βρετανία για το θέμα των νήσων Φόκλαντ και δεν πρόκειται να λήξει εάν δεν αποκατασταθεί – σύμφωνα με το Μπουένος Άιρες – η κυριαρχία της Αργεντινής επί των νήσων που βρίσκονται μια ανάσα από τις ακτές της, αλλά η αποικιοκρατία τα έχει αφήσει σε βρετανικά χέρια.

Η Τουρκία υπέγραψε σημαντικές ενεργειακές συμφωνίες με το ιρακινό Κουρδιστάν

Erdogan_Barzani-630x353
Η Τουρκία και το ιρακινό Κουρδιστάν υπέγραψαν συμφωνίες στις αρχές της εβδομάδας, οι οποίες θα επιτρέψουν μεταξύ άλλων τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου της ημιαυτόνομης αυτής περιοχής μέσω της Τουρκίας, δήλωσαν έγκυρες πηγές.

Τι είδε ο Αβραμόπουλος στον Έβρο και μίλησε για αίσθηση καθήκοντος, τιμής, περηφάνιας και αξιοπρέπειας

askisi-ebr-4-630x419
Αίσθηση καθήκοντος, τιμής, περηφάνιας και αξιοπρέπειας. Αυτές τις τέσσερις έννοιες τις οποίες υπηρετούν οι στρατιωτικοί “είδε” ξανά ο ΥΕΘΑ Δημητρης Αβραμόπουλος στην άσκηση “Αστραπή” στον Έβρο.

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΩΣΕ Η Ο. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ - Η Ελλάδα, το νεγκλιζέ, το ντεκολτέ και ο Ε.Μπαγίς...

b42bfa5ba8466cbe826d5e6909f80121_kefalogianni_bousto_768_480_c______
Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη είναι μια ωραία γυναίκα - για τα δεδομένα της μίζερης ανδροκρατούμενης Βουλής και πολιτικής ζωής του τόπου - η οποία ουδέποτε δίστασε να προβάλλει τα "πλούσια" σωματικά της προσόντα. 

Από την εποχή που ως ανύπαντρη απλή βουλευτίνα έπινε τον καφέ ή τα κρασιά με τις φίλες της στα καφέ της Σέκερη, ουδέποτε υπήρξε αυτό που λέμε "πουριτανή" με το ντύσιμό της και εν πάση περιπτώσει, νέα γυναίκα είναι, δεν μπορεί κανείς να πει τίποτα, έχουν περάσει και (πολύ...) χειρότερες στο θέμα αυτό από την Βουλή.

Αλλά προχώρησε σε ένα σοβαρό ατόπημα κατά την διάρκεια των εμφανίσεων της στην Τουρκία την Τετάρτη το απόγευμα:

 Βγήκε δημοσίως περίπου με το... νεγκλιζέ της, επιδεκνύοντας τα πλουσιότατα "προσόντα" της σε πολύ... βάθος και είχε συζητήσεις με Τούρκους, όπως ο εγνωσμένης ανθελληνικής συμπεριφοράς, ο κουτοπόνηρος Εγκεμέν Μπαγίς, ο ομόλογός της Τούρκος υπουργός Τουρισμού (άλλωστε όπως η ίδια δήλωσε, σκοπεύει να θεσπίσει "Ενιαίο Τουριστικο Χώρο" Ελλάδας-Τουρκίας) κ.α.!

Αυτό που δεν έχει αντιληφθεί είναι ότι ως υπουργός που επισκέπτεται μια ξένη χώρα, αντιπροσωπεύει την Ελλάδα.
Είναι η ίδια η Ελλάδα. 

Και η Ελλάδα, ειδικά όταν συνομιλεί με Τούρκους δεν μπορεί να φοράει δαντελένια σατέν εσώρουχα ή κάτι σαν νυχτικό πρώτης νύχτας γάμου, απέναντί τους.
Γιατί, λογικό είναι, θα αρχίσουν να ξερογλύφονται, όπως στην φωτό, εποφθαλμιώντας τα... κυριαρχικά μας δικαιώματα

Ας παραδειγματιστεί από γυναίκες οι οποίες είχαν μια - ας πούμε - έντονη προσωπική ζωή πριν αποκτήσουν δημόσια αξιώματα ή πριν νυμφευθούν άνδρες με υψηλά δημόσια αξιώματα, όπως ο Κάρλα Μπρούνι, στην Γαλλία, η Αλεσσάνδρα Μουσολίνι στην Ιταλία και τόσες άλλες.

Δυστυχώς η κοινωνία μας είναι άδικη για τις γυναίκες (όχι τόσο όσο στην Τουρκία ή στην Σαουδική Αραβία, βέβαια...) και η πολιτική ακόμα πιο άδικη για τις γυναίκες.

Αλλά ειδικά η ενασχόληση με την πολιτική δεν είναι υποχρεωτική αν κάποια γυναίκα δεν μπορεί να συμβιβαστεί με μια τέτοια "αδικία" και τις ειδικές απαιτήσεις του υπουργικού ρόλου και επιμένει σε εμφανίσεις που απέχουν πολύ από την έννοια του "υπηρεσιακού καθήκοντος"...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ... "ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ" - Φωτιά και ατσάλι τη νύχτα στον Έβρο - Οι βολές των LEO-2HEL τράνταξαν την Τουρκία

NyxteriniAstrapi_XL
«Φωτιά» και «ατσάλι» χθες τη νύχτα στον Έβρο.
Τα άρματα μάχης Leopard 2HEL ισοπέδωσαν τα πάντα στο πεδίο βολής «Αετός» κατά την άσκηση «Αστραπή», ενώ έγιναν προσβολές επίγειων στόχων από τέσσερα μαχητικά F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας και μεταγωγικά ελικόπτερα μετέφεραν άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων προκειμένου να εξουδετερώσουν τα «εχθρικά» στρατεύματα.

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Η μετάλλαξη του Ερντογάν!

20131101083951184

Εικόνα: Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκίνησε τη θρησκευτικοπολιτική καριέρα του κυριολεκτικά στα γόνατα του Νετζμετίν Ερμπακάν, ο οποίος, σημειωτέον, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ήθελε να υπερβεί τις εντολές του Κίσινγκερ και να καταλάβει ολόκληρη την Κύπρο το 1974!

TΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΗΘΕΣ ΤΟΥΡΚΟΚΑΝΑΛΟ (ΑΝΤ1)

SIRIAL-630x909
Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΚΙΑ ΜΗΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΜΒΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΝΕΔΟ
Ο κατήφορος που έχει πάρει η ελληνόφωνη (γιατί ελληνική δεν είναι με τίποτε) τηλεόραση έχει φτάσει σε επίπεδα ελεύθερης πτώσης!!!

Ti ψάχνει το Τούρκικο CN-235 στο Αιγαίο ;

97-133-Izmir-3-6-11
Τι συμβαίνει και τι ψάχνουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο ;
Γιατί έστειλαν το CN-235 να ψάξει σπιθαμή προς σπιθαμή το Αιγαίο ; 

Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΑΝ.ΜΕΣΟΓΕΙΟ 16/10/1997: Η ημέρα που η Πολεμική Αεροπορία κατανίκησε τους Τούρκους

Mirage2000EGM--F16
Ένα άγνωστο επεισόδιο στο σίριαλ της τουρκικής επιθετικότητας που έφερε τις δύο χώρες "στο χείλος του πολέμου" φέρνει σήμερα στην δημοσιότητα το defencenet.gr.

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ISKANDER-E; Μαζική μεταφορά πυραύλων εδάφους-εδάφους από την Τουρκία στην Α.Θράκη


Μια "παγωμένη" πρόταση για την απόκτηση πυραύλων εδάφους-εδάφους Iskander-Ε από την Ρωσία έρχεται ξανά στην επιφάνεια μετά την εγκατάσταση μεγάλου αριθμού εγχώριας κατασκευής (με κινεζική τεχνολογία) πυραύλων εδάφους-εδάφους Yildirim  και Kasirga στην περιοχή ευθύνης της 1ης τουρκικής Στρατιάς στην Α.Θράκη.

Υπογράψτε ώστε η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ να λειτουργήσει ξανά ως Ορθόδοξος Ναός

e6f150a9
Γιατί είναι σημαντικό;
Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ δημιουργήθηκε από Ορθόδοξους Χριστιανούς και λειτούργησε ως Ορθόδοξος Ναός για αιώνες. 

Χρήστος Παππάς: Είμαστε στη φυλακή, επειδή σταθήκαμε στο πλευρό των Ελλήνων!

pappasxristos31__article
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή κατέθεσε πρόσφατα αίτηση αποφυλάκισης. 

Σαν σήμερα φεύγει από κοντά μας ο φλογερός Πατριώτης Λορέντζος Μαβίλης

loretzos_mavili__article__article
Η Επτανησιακή Σχολή, η μία από τις μεγαλύτερες της νεοελληνικής Λογοτεχνίας, η οποία είχε αρχίσει να καλλιεργείται στα 1800 περίπου δηλαδή πριν από την εμφάνιση του Σολωμού, τελειώνει στα 1900.

ΜΕΧΡΙ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ! Βαριές ποινές σε λιμενικούς λόγω καταγγελιών "λάθρο"

Untitled-1
Το Πενταμελές Ναυτοδικείο Πειραιά καταδίκασε με βαρύτατες ποινές δύο λιμενικούς, οι οποίοι διώκονταν κατόπιν καταγγελιών Μαροκινών λαθρομεταναστών για κακοποίησή τους στη Χίο, το 2007.

Ο "ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ" Μ.Χρυσοχοϊδης: «Τιμή που επί υπουργίας μου θα γίνει τζαμί»!

AAAxamenei-thumb-large

Την "περηφάνια του" μας εξέφρασε πριν από λίγο ο "δεν έχω διαβάσει το Μνημόνιο" Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, για το ότι επί υπουργίας του θα κατασκευαστεί τζαμί!

ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΓΙΟΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ!

Γέροντας Πορφύριος3
 Με σημερινή του (27-11-2013) απόφαση το Οικουμενικό Πατριαρχείο εγγράφει επίσημα πλέον στο Αγιολόγιο του μια από τις μεγάλες σύγχρονες μορφές της Ορθοδοξίας, τον απλοϊκό και ταπεινό, μα τόσο χαρισματούχο και θαυματουργό με τη Χάρη του Θεού Γέροντα Πορφύριο!

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΑ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ - ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΝΑ ΣΑΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΧΟΥΝΤΕΣ! - ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ κατά ΧΑ
Δυναμική παρέμβαση Κωνσταντίνου κατά της Χρυσής Αυγής, για την οποία ζητά εμμέσως πλην σαφώς να τεθεί εκτός Βουλής!

H ήττα της Τουρκίας στο πόλεμο της Συρίας και το …Ελληνικό πλεονέκτημα της Πολεμικής Αεροπορίας !

l8me-780x400
Την ήττα της Τουρκίας στο πόλεμο της Συρίας παραδέχεται η Τούρκικη εφημερίδα »Ζaman » σε άρθρο της   » Lale Kemal »  που προειδοποιεί γαι μαζική εισροή  μεταναστών από τη Συρία στη Τουρκίααλλά το κίνδυνο από τις Ισλαμικές οπλισμένες ομάδες που νικήθηκαν παρά την σημαντική βοήθεια των Δυτικών και της Τουρκίας !

Στην Τραπεζούντα και στη Σουμελά Κύπριοι ποδοσφαιριστές - Φωτογραφίες

ana3
Στην Τραπεζούντα βρίσκεται  η ποδοσφαιρική ομάδα Απόλλωνας Λεμεσού, η οποία αντιμετωπίζει απόψε τη τοπική ομάδα στο στάδιο Αβνί Ακέρ. 

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Προετοιμάζεται η «Νυκτερινή Αστραπή»… (ΦΩΤΟ)

TAMS-Astrapi-11
Με πολύ εντατικούς ρυθμούς, ημέρα και νύκτα, συνεχίζεται στην περιοχή ευθύνης της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ) «Έβρος» η προετοιμασία για την Τακτική 
Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Νυκτερινή Αστραπή» που πρόκειται να διεξαχθεί το βράδυ της Πέμπτης 28 Νοεμβρίου 2013, στο πεδίο ασκήσεων – βολών «Αετός» πλησίον της πόλης της Αλεξανδρούπολης.

Τουρκοκύπριοι: Δεν αναγνωρίζουν τώρα τον ΟΗΕ & καθόμαστε!

327B62
Την απόλυτη πρόκληση στη διεθνή κοινότητα είναι έτοιμη να «καταπιεί» η περιώνυμη «διεθνής κοινότητα» αποδεχόμενη να εμπαίζεται από τους Τουρκοκύπριου, δηλαδή από τους Τούρκους εν προκειμένω,

Τέσσερις Τούρκοι σε θάνατο στο Ιράν και τη Σαουδική Αραβία!

EU_turk-islam_birligi_01_(x1772x)
Αποκαλυπτική ήταν η απάντηση που έδωσε για λογαριασμό του Ερντογάν ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, σε ερώτηση που κατέθεσε στο Κοινοβούλιο, βουλευτής του κόμματος της αντιπολίτευσης του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP).

ΝΑΤΟ και ΓΕΕΘΑ: Κυβερνο-συνασπισμός με απόλυτο νόημα…

Cyber-Coalition-13
Μόνο ως θετικό μπορεί να αξιολογηθεί η ελληνική μαζική συμμετοχή στην άσκηση που διεξάγεται, δείχνει ότι αρχίζει να γίνεται συνείδηση σταδιακά, η κρισιμότητα του τομέα της κυβερνοάμυνας. 

"Έξυπνη άμυνα" και κατά της οικονομικής κρίσης - Η άποψη του Α/ΓΕΕΘΑ

kostarakos_pontium-630x420
ΤΟΥ  ΜΙΧΑΗΛ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΥ
Α/ΓΕΕΘΑ

Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν δυσμενή αντίκτυπο σε όλο το φάσμα λειτουργίας των ενόπλων δυνάμεων των συμμαχικών χωρών. 

Καταδίκη Ερντογάν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη δήλωση ότι "δεν υπάρχει Κύπρος"!

ERDOGAN-630x472
"H δήλωση του κ. Ερντογάν είναι βαθύτατα λυπηρή και έρχεται σε καταφανή αντίθεση με το διεθνές δίκαιο καθώς και με τις συμβατικές υποχρεώσεις μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ, όπως αυτές καταγράφονται στη Συνθήκη της Άγκυρας."

"Επίδειξη πυρός" στο Αιγαίο - Φωτογραφίες από το τι άφησε πίσω του ο Θαλάσσιος Γρύπας

NIK_7834-630x419
Τι άφησε πίσω του η “βροχή πυραύλων” που έπεσε στο πεδίο βολής Κρήτης απεικονίζεται στις φωτογραφίες.