Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΒΑΡΥΠΟΙΝΙΤΗ

AAAtrelos1132
Στη σύλληψη σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας προέβησαν στελέχη του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων, μετά τις διώξεις που άσκησε σε βάρος τους ο εισαγγελέας Άμφισσας Νίκος Αντωναράκης, για τρία κακουργήματα που αφορούν τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη.



Οι διώξεις αφορούν συγκεκριμένα τα κακουργήματα του βασανισμού με αποτέλεσμα τον θάνατο, του απλού βασανισμού και της βαριάς σκοπούμενης βλάβης.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ενώ ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και για τον πρόεδρο των Εσωτερικών Φρουρών των φυλακών Νιγρίτας Χάρη Κονσολίδη που νοσηλεύεται από το απόγευμα της Δευτέρας, στην ψυχιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.

Οι διώξεις για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Νιγρίτας στρέφονται κατά συγκεκριμένων υπαλλήλων, ενώ για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους του Μαλανδρίνου και τους αστυνομικούς της Ιτέας είναι κατά παντός υπευθύνου και θα προσωποποιηθούν κατά την ανάκριση.

KKELE_323_355
Σύντομα αναμένεται και η σύλληψη των υπολοίπων τεσσάρων σωφρονιστικών υπαλλήλων Νιγρίτας για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

Ο ιατροδικαστής φέρεται να κατέθεσε πως το κάταγμα στο στέρνο είναι κοντά στην ώρα θανάτου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, κάμερα στο διάδρομο των φυλακών Νιγρίτας έχει καταγράψει στις 4 το απόγευμα να βάζουν τον κρατούμενο σε κελί χωρίς κάμερα και δυόμισι ώρες αργότερα, να τον βγάζουν, σέρνοντάς τον δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Σε ψυχιατρική κλινική ο πρόεδρος των εσωτερικών φρουρών των φυλακών Νιγρίτας
Με σημαίες και λάβαρα η κηδεία του Αλβανού που σκότωσε τον σωφρονιστικό υπάλληλο Γιώργο Τσιρώνη – Αυτός είναι ο βαρυποινίτης που βρέθηκε νεκρός στο κελί του (Φωτό)

Η άγνωστη ζωή και δράση του Ιλία Καρέλι
Σύμφωνα με τα στοιχεία του δικαστικού φακέλου του, ο 42χρονος Αλβανός βαρυποινίτης που εμφανιζόταν με το όνομα «Βαλεντίνο Πεπέσκου του Πάπα», υποτίθεται ρουμανικής καταγωγής, είχε την περίοδο 1997-2001 έντεκα καταδίκες, οι περισσότερες ερήμην, για κλοπές. 

Οταν συνελήφθη καταδικάσθηκε (με συγχώνευση ποινών) σε 14χρόνια κάθειρξη.

Αποφυλακίσθηκε τον Μάιο του 2006 και έναν χρόνο αργότερα συνελήφθη για την επιδρομή στο σπίτι της οδού Καλύμνου στο Νέο Ηράκλειο.

Για εκείνη την επίθεση ένας αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει σε καθημερινή εφημερίδα:

«Ηταν φανερό ότι ήθελε να σκοτώσει. Είχε βάλει το σπασμένο γυαλί από μια κορνίζα στο λαιμό της γυναίκας και είχε προσπαθήσει να πνίξει με την αλυσίδα τον 47χρονο σύζυγό της. 

Μάλιστα ο άντρας είχε μείνει για 20 δευτερόλεπτα αναίσθητος και όλοι πίστεψαν ότι ίσως είχε χάσει την ζωή του. 

Κι αυτό για ν’ αρπάξει λιγότερα από 100 ευρώ από ένα πορτοφόλι. Αν δεν έτρεχε ένας γείτονας, συγγενής της οικογένειας, ώστε να τον ακινητοποιήσει κι αν δεν γλιστρούσε, είναι βέβαιο ότι θα σκότωνε”.

Ενημέρωση 11:50 
Ποινική δίωξη κατά 14 σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας Σερρών για βασανισμό κρατουμένου από τον οποίο προήλθε ο θάνατος με βαριές σκοπούμενες σωματικές βλάβες και υπόθαλψη εγκληματία, άσκησε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας της Άμφισσας, Νικόλαος Αντωναράκος.

ALV2
Για την υπόθεση έχουν ήδη εκδοθεί 8 εντάλματα σύλληψης.

Για τους συγκεκριμένους σωφρονιστικούς υπαλλήλους προέκυψαν από την έρευνα επιβαρυντικά στοιχεία που τους εμπλέκουν σε άγριο ξυλοδαρμό του Αλβανού κακοποιού Ίλι Καρέλι όταν μετήχθη την περασμένη εβδομάδα στις φυλακές της Νιγρίτας.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Τα στοιχεία που εντόπισαν οι δύο ιατροδικαστές, οι οποίοι εξέτασαν τη σορό του κρατουμένου, είναι κόλαφος, καθώς προκύπτει ξεκάθαρα ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού περισσότερες από μία φορές.

 Ο Καρέλι έφερε κατάγματα στο στέρνο και πολλαπλές θλαστικές – εκχυμωτικές κακώσεις στο σώμα, ενώ τα τραύματα φαίνεται να προήλθαν από σπειρωτή ράβδο.

Τα ευρήματα των ιατροδικαστών καταδεικνύουν ότι ο νεκρός έπεσε θύμα ξυλοδαρμού -και πιθανότηταβασανισμών, ωστόσο μένει να αποδειχθεί το πόσο βάναυσα ήταν αυτά. 

«Τα νεκροτομικά ευρήματα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για έναν αρρυθμιογόνο θάνατο. 

Η καρδιά του σταμάτησε, εάν υπήρχε ηλεκτροσόκ ενδεχομένως να συνέβαλε σε αυτό» αναφέρει η ίδια πηγή. 

Σύμφωνα με την άποψη των ιατροδικαστών, το γεγονός ότι κάποια από τα χτυπήματα ήταν περίπου τριών ημερών την ημέρα του θανάτου του -δηλαδή ενδεχομένως να προκλήθηκαν αμέσως μετά τη δολοφονία που διέπραξε- δεν αποδεικνύει πολλά πράγματα. 

Κανένας δηλαδή από εκείνους που ήρθαν σε επαφή με τον κρατούμενο μέχρι και τον θάνατό του δεν θεωρείται υπεράνω υποψίας.

Προηγούμενη ενημέρωση:
Μέσα στην ημέρα αναμένονται εξελίξεις στην έρευνα για το θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη, Ίλι Καρέλι αφού σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας έχει ζητήσει την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σωφρονιστικών υπαλλήλων στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να ασκηθούν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος εναντίον 15 σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας οι οποίες έχουν προσωποποιηθεί, εναντίον δεσμοφυλάκων στο Μαλανδρίνο, αλλά και εναντίον αστυνομικών του ΑΤ Ιτέας.

Οι κατηγορίες εναντίον σωφρονιστικών υπαλλήλων στις φυλακές Μαλανδρίνου και αστυνομικών που υπηρετούν στο ΑΤ Ιτέας θα ασκηθούν «in rem», δηλαδή δεν έχουν ακόμη προσωποποιηθεί και οι διώξεις θα είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. προκύπτουν στοιχεία κατά σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στον άγριο ξυλοδαρμό του κρατουμένου.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: