Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Η Σαμπιχά, ο ΣΥΡΙΖΑ και το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής…

rounded_corners63
Όταν ***ανακοινώθηκε αρχικά η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του για τις ευρωεκλογές τη μουσουλμάνα ρομά Σαμπιχά Σουλεϊμάν, αποφασίσαμε  να γράψουμε (μάλλον για πρώτη φορά) ένα επαινετικό σχόλιο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 


Ήταν πραγματικά μια επιλογή που συνδύαζε αρμονικά το συμβολισμό της προστασίας των μειονοτήτων με την εθνική πολιτική για τη Θράκη.

Η Σαμπιχά Σουλεϊμάν, πρόεδρος του συλλόγου γυναικών Δροσερού Ξάνθης “Η Ελπίδα”, έχει πρωταγωνιστήσει στην ανάδειξη της διακριτής ταυτότητας των Ρομά μέσα στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, κόντρα στην τουρκική πολιτική που στοχεύει στην πλήρη “τουρκοποίηση” της μειονότητας, δια της αφομοίωσης των Πομάκων και των Ρομά σε αυτήν.

Επομένως η επιλογή της ως υποψήφιας για το Ευρωκοινοβούλιο περιείχε έναν εξαιρετικό συμβολισμό.

Όμως σύντομα οι εξελίξεις επιβεβαίωσαν όσους πιστεύουν ότι οι κομματικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη είναι διαβρωμένες από το τουρκικό προξενείο και ότι η προστασία της μουσουλμανικής μειονότητας είναι συνήθως το προκάλυμμα για την προώθηση  της τουρκικής ατζέντας. 

Και αυτό φαίνεται όταν κάποια μειονοτικά δικαιώματα  (όπως στην περίπτωση των Ρομά και των Πομάκων) έρχονται σε αντίθεση με την τουρκική πολιτική – οπότε επικρατεί η τουρκική πολιτική. Σα να λέμε, κάποιες μειονότητες είναι καλύτερες από τις άλλες…

“Πριν αλέκτορα φωνήσαι”, τα ηγετικά μειονοτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  “έπεσαν να φάνε” την υποψηφιότητα της Σαμπιχά Σουλεϊμάν. 

“Εμείς οι Τούρκοι δε δεχόμαστε την υποψηφιότητα της Σαμπιχά”, δήλωσε ο βουλευτής Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στις 13 Απριλίου, ενώ ο βουλευτής Ξάνθης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ δήλωσε ότι η επιλογή της οφείλεται σε λάθος και προανήγγειλε (!!!) ότι τελικά θα κοπεί από το ευρωψηφοδέλτιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής πρωτοστάτησε στην προσπάθεια καθιέρωσης των ***παράνομων δίγλωσσων νηπιαγωγείων στη Θράκη, συμμετέχει ανελλιπώς σε ***εκδηλώσεις προώθησης του τουρκισμού στη Θράκη και έχει χαρακτηριστεί από τον “Αντιφωνητή” ως ***“πατενταρισμένος πράκτορας”.

rounded_corners
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, με φόντο την τουρκική σημαία και το πορτρέτο του Κεμάλ Ατατούρκ.
Για την ακύρωση της υποψηφιότητας της Σαμπιχά Σουλεϊμάν τέθηκε σε εφαρμογή ένας μηχανισμός κατασυκοφάντησής της, με αιχμή του δόρατος την κατηγορία ότι “συνεργάζεται με το ελληνικό κράτος” και είναι “ακροδεξιά εθνικίστρια”. 

Ως τεκμηρίωση της πρώτης “κατηγορίας” αναφέρθηκε η χρηματοδότηση που είχε λάβει η Σ. Σουλεϊμάν από το Ίδρυμα Νιάρχου αλλά και από το κράτος για τη δημιουργία ελληνικών σχολείων σε τσιγγάνικους καταυλισμούς, μια προσπάθεια που “έσπαγε” τον σφιχτό εναγκαλισμό των Ρομά από το τουρκικό προξενείο.

Ως τεκμήριο “ακροδεξιών” απόψεων καταλογίστηκαν στη Σαμπιχά Σουλεϊμάν κάποιες επαινετικές ΄δηλώσεις που έκανε για το έργο της ο βουλευτής των “Ανεξάρτητων Ελλήνων ” Τέρενς Κουίκ!

Φυσικά ο πραγματικός λόγος της λύσσας των “εκπροσώπων της μειονότητας” κατά της Σαμπιχά Σουλεϊμάν δεν ήταν οι ανύπαρκτες “ακροδεξιές” πεποιθήσεις της, αλλά η μη υποταγή της στη γραμμή της τουρκοποίησης της μειονότητας που προσπαθεί να επιβάλει το τουρκικό προξενείο.

Αξίζει να παρατεθούν εδώ αποσπάσματα από τη θαρραλέα παρέμβασή της στο 5ο συνέδριο του ΟΗΕ για τις μειονότητες που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη στις 27 & 28 Νοεμβρίου 2012*** (ολόκληρη η ομιλία της εδώ):
«Ονομάζομαι Σαμπιχά Σουλεϊμάν, είμαι μουσουλμάνα ρομά από την Ξάνθη στην Ελλάδα και πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Δροσερού «Η Ελπίδα» [...]

Η μητρική μου γλώσσα είναι ρομάνι, η γλώσσα των Τσιγγάνων. Πάρα ταύτα επειδή είμαι μουσουλμάνα της Θράκης υποχρεώθηκα να πάω σε σχολείο όπου διδάχθηκα μια τρίτη γλώσσα, τα τούρκικα. [...] 

Οι μουσουλμάνοι τουρκικής καταγωγής προσπαθούν να μας επιβάλλουν εκτός από τη γλώσσα τους και την ταυτότητά τους. [...]

Εδώ και χρόνια επιμένουν να φτιάξουν σωματεία και να τα ονομάσουν «τουρκικά».
Στη συνέχεια προσπαθούν να μας γράψουν σε αυτά τα σωματεία για να μας υποχρεώσουν κι εμάς να πούμε ότι είμαστε Τούρκοι. [...]

Η Διακήρυξη του ΟΗΕ για τις μειονότητες λέει ότι πρέπει να γίνεται σεβαστή η ιδιαίτερη ταυτότητα και ο πολιτισμός μας. Αυτό δεν ισχύει μόνον για το κράτος στο οποίο ζούμε αλλά και για τους μειονοτικούς συμπολίτες μας.

Οι τελευταίοι προσπαθούν να μας επιβάλλουν την τουρκική ταυτότητα αντί της δικής μας ταυτότητας των Ρομά. Δεν θέλουμε να αλλάξουμε τη δική μας ταυτότητα με μία άλλη. Θέλουμε να μας αφήσουν ήσυχους και να μην παίζουν πολιτικά παιχνίδια εις βάρος μας».
Το αποτέλεσμα των αντιδράσεων ήταν η μετάβαση κλιμακίου στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον γραμματέα της ΚΕ του κόμματος Δ. Βίτσα στην Ξάνθη για διαβούλευση με “στελέχη της μειονότητας”.  

*** Και χθες ανακοινώθηκε επίσημα και εσπευσμένα από τον ΣΥΡΙΖΑ (πριν καν αλλάξει η σχετική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του!) η απόσυρση της υποψηφιότητας της Σαμπιχά Σουλεϊμάν και η αντικατάστασή της με τον τουρκογενή Μεστάν Οσμάν Ουμίζ. 

Όπως είχε προαναγγείλει από την πρώτη μέρα ο Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, προεξοφλώντας τις αποφάσεις των οργάνων του κόμματός του με εντυπωσιακή αυτοπεποίθηση…

Το ερώτημα που προκύπτει μετά από όλα αυτά δεν αφορά το ρόλο των τοπικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη και του βουλευτή Χουσεϊν Ζεϊμπέκ. 

Ο ρόλος αυτός είναι ηλίου φαεινότερος. 

Το ερώτημα είναι, γιατί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ χειρίστηκε το θέμα με τέτοιο άθλιο τρόπο, παραβιάζοντας (αλήθεια τι λέει το καταστατικό του γι’ αυτό;) ειλημμένη κομματική απόφαση που το μόνο της “ελάττωμα” ήταν ότι ερχόταν σε αντίθεση με την τουρκική πολιτική. 

Στο κάτω κάτω, η επιλογή δεν αφορούσε τοπικό υποψήφιο βουλευτή, δήμαρχο ή περιφερειάρχη: αφορούσε υποψήφια ευρωβουλευτή στο ενιαίο, πανελλαδικό Ευρωψηφοδέλτιο - δηλαδή η “έγκριση της τοπικής κοινωνίας” (έστω κι αν υποτεθεί ότι την εκφράζουν οι εγκάθετοι του προξενείου) ήταν αδιάφορη! 

Ο λόγος του αποκλεισμού της δεν ήταν ότι τάχα “δεν εκφράζει τη μειονότητα” – ήταν ότι δεν υποτάσσεται στην τουρκική πολιτική για τη Θράκη. 

Αλλά αυτό θα έπρεπε να είναι τίτλος τιμής, όχι λόγος αποκλεισμού από ελληνικό κόμμα – ή μήπως κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν άλλη άποψη;

Κύριε Τσίπρα, ζυγιστήκατε, μετρηθήκατε και βρεθήκατε ελλιπής. 

Αν δεν το καταλάβατε, μόλις πήρατε μια γεύση του τραμπουκισμού που αποτελεί τη βασική μέθοδο της Άγκυρας για την επιβολή των σχεδίων της σε βάρος του Ελληνισμού. 

Και επιτρέψατε στον τουρκοκίνητο τραμπουκισμό να ακυρώσει μια σωστή πολιτική σας επιλογή, σε ένα πεδίο (Ευρωεκλογές) όπου δεν διέθετε καν σοβαρούς μοχλούς πίεσης.

 Η Σαμπιχά Σουλεϊμάν θα είχε πολλά να σας διδάξει για το σθένος και την αντοχή στις τουρκικές πιέσεις.

Ελπίζουμε να μη χειριστείτε ποτέ σας κρισιμότερα εθνικά θέματα…

***ανακοινώθηκε
***παράνομων δίγλωσσων νηπιαγωγείων
***εκδηλώσεις
***“πατενταρισμένος πράκτορας”.
*** (ολόκληρη η ομιλία της εδώ):
*** Και χθες ανακοινώθηκε
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: