Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Κόλπα… α λα Τούρκα ξεκίνησαν και στα Σκόπια στην ΠΓΔΜ!

AAA_d20d2
Τηλεφωνική συνομιλία του Σκοπιανού πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι, στην οποία παζαρεύει την παράνομη πώληση τράπεζας σε Σέρβο επιχειρηματία, έδωσε στη δημοσιότητα το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα στην ΠΓΔΜ, μερικές μόλις μέρες πριν τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών και την ταυτόχρονη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών.


Στην συνομιλία ακούγεται ο Γκρουέφσκι να δέχεται μίζα ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για να πουλήσει την τράπεζα «Makedonska Banka AD» στον Σέρβο επιχειρηματία Γιόβιτσα Στεφάνοβιτς. 

Η διαρρεύσασα συνομιλία σχετίζεται με ένα γεγονός που έγινε το 2004.

Το πώς το επίμαχο ντοκουμέντο βρέθηκε τώρα, παραμονές των εκλογών, στην κατοχή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης της ΠΓΔΜ, αποτελεί μυστήριο, το οποίο όμως ενδεχομένως να σχετίζεται με το ότι κάποιοι θα μπορούσαν να έχουν βαρεθεί τον Γκρουέφσκι και την αδιαλλαξία του.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ζόραν Ζάεφ απείλησε τον Γκρουέφσκι ότι θα καταλήξει στη φυλακή, καθώς «ένα εγκληματικό δίκτυο οδηγεί τη χώρα στη δικτατορία και κατά συνέπεια στη διάλυση», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γκρουέφσκι από την πλευρά του αρνήθηκε τις κατηγορίες, λέγοντας ότι δεν ακούγεται αυτός στο ηχητικό ντοκουμέντο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: