Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Έφθασε το όγδοο ε/π NH-90, τα υπόλοιπα ακολουθούν (ΑΝΑΝΕΩΣΗ)

NH90_Greece_1
Στο αεροδρόμιο της Πάχης Μεγάρων αφίχθη την Τρίτη 29 Απριλίου 2014, το όγδοο κατά σειρά ελικόπτερο τακτικών μεταφορών NH-90 TTH. 


Το επόμενο χρονικό διάστημα, μόλις ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενοι έλεγχοι και διαδικασίες, το ελικόπτερο θα παραληφθεί από την Αεροπορία Στρατού και με αυτόν τον τρόπο θα πραγματοποιηθεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα στη ενίσχυση της ικανότητας αερομεταφοράς του Ελληνικού Στρατού.

NH-90-Greece-c-NHIndustries

Οι θετικές εξελίξεις για την Αεροπορία Στρατού αλλά και γενικότερα τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα έχουν συνέχεια και τους επόμενους μήνες καθώς μέχρι το τέλος του χρόνου προβλέπεται η παράδοση επιπλέον τριών ελικοπτέρων του τύπου.

Μάλιστα την παρούσα περίοδο το ένατο και το δέκατο κατά σειρά ελικόπτερο εκτελούν πτητικές δοκιμές στις εγκαταστάσεις του κατασκευαστή και το ένατο προβλέπεται να παραδοθεί μέσα στο καλοκαίρι. 

NH90_Greece_3
Το δέκατο και ενδέκατο ελικόπτερο με βάση τον υφιστάμενο προγραμματισμό προβλέπεται να παραδοθούν μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Το επόμενο σημαντικό ορόσημο του χρονοδιαγράμματος παραδόσεων αναμένεται να επιτευχθεί τον Φεβρουάριο του 2015 όταν προβλέπεται να παραδοθεί στην Αεροπορία Στρατού το πρώτο ελληνικό NH-90 σε διαμόρφωση ειδικών αποστολών.

NH90_Greece_2

Όπως είναι αυτονόητο η αύξηση του αριθμού των ελικοπτέρων NH-90 που έχουν παραληφθεί, επιτρέπει στην Αεροπορία Στρατού την πλήρη ανάπτυξη του προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης, με σκοπό την επίτευξη πλήρους επιχειρησιακής ετοιμότητας της μονάδας στους χρόνους που έχουν προγραμματιστεί.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: