Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Σταματούν οι έρευνες των Τούρκων για το F - 16 που έχασαν στη Χίο το 1996

fg
Επιμέλεια Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
Ολοκληρώνονται  σήμερα οι εργασίες του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού αναφορικά με την ανεύρεση της σορού του Τουρκου πιλότου Ναΐλ Ερντογάν, που είχε καταπέσει με το αεροσκάφος του F-16 το 1996 στο Αιγαίο, νότια της Χίου.



Αυτό αναφέρει σε είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του CNNTurk, με τίτλο «Το Γενικό Επιτελείο αναζητά τον πιλότο που έπεσε επί πατρίδος το 1996», χωρίς να  προσδιορίζει αν έχει βρεθεί κατι ή όχι. 


Το CNNTurk επικαλείται ενημέρωση στην οποία , όπως αναφερει, προέβει το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας  αναφορικά με τις εργασίες για την έρευνα που γίνεται για την ανεύρεση της σορού του πιλότου του F-16, Ναΐλ Ερντογάν, ο οποίος είχε πέσει στις 8 Οκτωβρίου του 1996 κατά τη διάρκεια της πτήσης που έκανε, όταν το αεροσκάφος του - πάντα κατά το CNNTurk - χτυπήθηκε από ελληνικά αεριωθούμενα.


Και συνεχίζει ότι οι εργασίες ανεύρεσης, που ξεκίνησαν στις 13 Απριλίου, τονίστηκε ότι θα συνεχιστούν μέχρι τις 30 Απριλίου. 


Ακόμα τονίστηκε πως οι δραστηριότητες διάσωσης που είχαν γίνει πριν 18 χρόνια, δεν έδωσαν αποτέλεσμα, επειδή δεν ήταν επαρκείς οι τεχνολογικές δυνατότητες της εποχής εκείνης, γι’ αυτό και οι αρχές δεν κατόρθωσαν να φθάσουν στα συντρίμμια του αεροσκάφους και στην σορό του πιλότου. 
Η τελευταία φράση, εκτιμούμε εμείς, μπορεί να  ερμηνευτεί διπλά :

Και πρώτον, ότι τότε δεν βρέθηκε κάτι με τα  τεχνολογικά μέσα της εποχής ενώ τώρα με τα μέσα που υπάρχουν κάτι εντοπίστηκε, και δεύτερον ότι ενώ δεν μπόρεσε τότε να βρεθεί, σήμερα- 18 χρόνια μετά- είναι δικαιολογημένο να μην βρέθηκε κάτι... 


Αυτή η <<ασάφεια>> δεν είναι τυχαία και ίσως σκόπιμα συντηρείται... 


Τις προάλλες - όπως είχε αναδείξει το ΟnAlert.gr- δυο τουρκικές εφημερίδες  (Μιλιέτ και Βατάν) είχαν γράψει ότι βρέθηκαν κάποια κομμάτια, τα οποία δεν μπόρεσαν να εξακριβωθεί αν είναι του αεροσκάφους F-16 του Τούρκου πιλότου Nail Erdogan.

Έγραφαν ακόμα ότι σε περίπτωση που δεν προκύψει αποτέλεσμα από τις έρευνες, κατά τις οποίες - έγραφαν - βρέθηκαν κάποια κομμάτια πιθανόν του αεροσκάφους, θα ζητηθεί βοήθεια από το πλοίο ερευνών Nautilus, που είχε βρει τον Τιτανικό.

Σε άλλο σημείο  τα δημοσιεύματα δυο εφημερίδων ανέφεραν επίσης ότι κατά την έρευνα σε βάθος εκατοντάδων μέτρων βρέθηκαν κάποια κομμάτια, τα οποία δεν μπόρεσαν να εξακριβωθεί αν είναι του αεροσκάφους.
 Όπως σήμερα υπήρχαν ασάφειες , τότε υπήρχαν μπερδεμένες πληροφορίες,με τα γνωστά <<ήξεις αφήξεις>>, άγνωστο με ποια σκοπιμότητα δοσμένα έτσι και από ποιόν... 


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: