Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Εύγε, ανεγκέφαλοι και στα της Θράκης και γενικότερα…

souleiman

Που θα φτάσει άραγε αυτή η ξεφτίλα της «πολιτικής», των ελληνικών κομμάτων απέναντι στη μουσουλμανική μειονότητα, την οποία προσπαθεί να χειραγωγήσει το προξενείο της Τουρκίας, που με ένα μίγμα κινήτρων και απειλών θέλει να πετύχει ώστε όλοι να δηλώνουν «Τούρκοι», ή εναλλακτικά, ο διεθνής παράγων να το πιστεύει…

Το… παραλήρημα που ακολουθεί υπογράφει ο Μιχαήλ Βασιλείου

Κάποια ξεβράκωτα ανθρωπάκια χαϊδεύονται με αυτούς που σε άλλες – σοβαρές – χώρες απλώς δεν θα υπήρχαν, ή εάν ξέφευγαν από τα όρια που θα τους καθόριζε το κράτος στο οποίο ζουν, του οποίου την κυριαρχία οφείλουν να σέβονται, θα αντιμετώπιζαν εντελώς άλλες καταστάσεις.

Όσο περιθώριο τους δίνεις, τόσο αποθρασύνονται.


Και έχεις μετά κάτι τύπους, πολιτικάντηδες της κακιάς ώρας, που βάζουν τα εκλογικά «κουκιά» κάτω και χωρίς ίχνος τσίπας και συναίσθησης για το τι διακυβεύεται στην ευαίσθητη αυτή περιοχή, παίζουν υποτίθεται «παιχνίδια ισορροπιών».

Τι είναι αυτά;

 Απλά, να δώσουν τα κατάλληλα ανταλλάγματα (βλ. συμβιβασμός στην πολιτική τους ρητορική και πράξη) για να ψηφίσουν το κόμμα τους και να φανεί ότι πήραν σε εθνικό επίπεδο μεγαλύτερο ποσοστό.

Είναι οι ξεφτίλες εκείνοι που σε ιδιωτικές συζητήσεις επέμεναν να καταδικάζουν τους πατριδοκάπηλους και τους υπερπατριώτες (έτσι τους ονόμαζαν) και υπερτόνιζαν ότι η μειονότητα είναι «τουρκική» όχι μουσουλμανική, υπό την έννοια της συμπερίληψη σε αυτή των Πομάκων και των Ρομά, οι οποίοι φυσικά τώρα το ξεχνάνε και παριστάνουν τους θιγμένους, λέγοντας ότι πολιτική τους είναι τα ίσα δικαιώματα στους Έλληνες πολίτες!

Σιγά την πρωτοτυπία ρε προοδευτικοί της κακιάς ώρας, οπαδοί της θεωρίας ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του, αυτοί που για να καλύψουν την τουρκολαγνεία τους θα παριστάνουν τους ευαίσθητους για το περιβάλλον, όταν έρθει η ώρα η χώρα να αναπτύξει κοιτάσματα υδρογονανθράκων (μη δυσαρεστήσουμε και τον σουλτάνο απέναντι) μπας και φροντίσουμε τη μεριά της εξίσωσης που αφορά στα έσοδα, διότι στα έξοδα τις επιδόσεις όλων τους τις είδαμε, πάντα φυσικά με δανεικά.

Και μη μας απαντήσουν ορισμένοι «εμείς δεν κυβερνήσαμε», διότι υπάρχει και η τοπική αυτοδιοίκηση, όπου εξελέγησαν κάτι λεβέντες… σαν τα κρύα τα νερά, οι οποίοι ξόδευαν για κοινωνική πολιτική, υποτίθεται (μετανάστες κ.λπ.) και όταν ο τοπικός έμπορος πήγαινε στο δημαρχείο να πληρωθεί, του έλεγαν ότι δεν είχαν λεφτά διότι δεν τους έδινε ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών!


Και δώστου «αγωνιστικές κινητοποιήσεις», χαρακτηριστικό του Νεοέλληνα χαραμοφάη που με τον τρόπο αυτό συγκαλύπτει το ότι είναι άχρηστος – απροσάρμοστος και για όλα φταίνε οι άλλοι, ενώ θεωρεί ότι τα χρήματα τα φέρνει ο πελαργός κάθε πρώτη του μηνός. 

Άσε που οι «από κάτω» από τον τοπικό άρχοντα κατάκλεβαν τις δημοτικές επιχειρήσεις και όταν έφυγαν, ως διά μαγείας οι επιχειρήσεις αυτές έγιναν μακράν κερδοφόρες.

Η διαφορά μεταξύ του νοικοκύρη και του αιθεροβάμονα ηλίθιου που νομίζει ότι με ένα νόμο θα καταργήσει «τα μνημόνια», λες και μετά θα ανοίξει το πουγκί και θα μοιράσει χρήμα στο πόπολο.

Επειδή κατά βάθος είναι τόσο βλαμένος που δεν τον ενδιαφέρει τι θα γίνει στην Ελλάδα, καθώς είναι φορέας της ψευδαίσθησης ότι από αυτό θα ξεκινήσει η παγκόσμια επανάσταση που θα ρίξει τον καπιταλισμό. 

Για τόσο καθυστερημένους μιλάμε.


Και είναι πολλοί.

Γιατί όμως ξεφύγαμε και από το θέμα της μειονότητας της Θράκης βρεθήκαμε στα πολιτικά;

Για έναν απλό λόγο:

Για να καταδείξουμε ότι είναι συνολικότερο το πρόβλημα, δεν είναι μόνο στα αποκαλούμενα ως «εθνικά».

Ούτε είναι κανείς λιγότερο ή περισσότερο πατριώτης από τον άλλον.

Είναι απλώς… ηλίθιοι vs. στοιχειωδώς σκεπτόμενοι, όσο κι αν μας κάνει εντύπωση.


Διότι μπορείς σε πολλά να διαφωνείς, είναι όμως και μερικά που δεν χωρούν καν συζήτηση.

Και σε αυτά υπάρχουν δυο περιπτώσεις. 

Είτε ό,τι κάνεις το κάνεις με πρόθεση, βάζοντας το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό (κατακριτέο αλλά κατανοητό), ή διότι είναι τόσο βλαξ που στο τέλος πείθεις και τον εαυτό σου ότι κάνεις το σωστό και βγαίνεις αγανακτισμένος στα κανάλια για να δικαιολογηθείς για το ξεφτιλίκι με τη Σαμπιχά Σουλεϊμάν, κλαυθμυρίζοντας ότι «η Θράκη είναι ευαίσθητη περιοχή»! Βρε καλώς τους!


Να προτείνουμε κάτι: 

Έχουν κάτι λεβεντόπαιδα με τα οποία χαϊδεύονται τελευταία εντός της ΕΥΠ και κάτι άλλους καράβλαχους και αγράμματους κατά βάθος, που παριστάνουν τους Τζέιμς Μποντ.

Αντί να ρωτάνε συνεχώς αν «το παρακράτος» παρακολουθεί τον υπερόπτη παντογνώστη Αλέξη με το σηκωμένο φρυδάκι, ας τους ρωτήσουν τι παίζει εκεί πέρα με τις πρακτοράτζες της ΜΙΤ που τους ξέρουν όλοι!

Τον τελευταίο τον θυμάστε; 

Τον άνθρωπο των ειδικών αποστολών που από το Κοσσυφοπέδιο πέρασε στη Θράκη και τώρα τον έστειλαν στα παλαιστινιακά εδάφη; 

«Τι το παράξενο» θα πουν οι ανεγκέφαλοι… και θέλουν να κυβερνήσουν κιόλας.

Ποιον; Μα… τον γνωστό ανεπάγγελτο τιμητή σε ό,τι κουνιέται και αναπνέει στη χώρα και κάτοχο (μαζί με την παρέα από το πανεπιστήμιο, άλλοι που διέπρεψαν στον επαγγελματικό στίβο) της μαγικής λύσης που θα κάνει τη Μέρκελ να ανατριχιάσει (η χώρα της οποίας εισπράττει από εξαγωγές σε τριάμισι μήνες όσο είναι όλο το δικό μας χρέος και η παρέα θεωρεί ότι επειδή είναι… όμορφοι πρέπει να τους πληρώνουν για να κάνουν τα δικά τους πολιτικά πειράματα).

Αυτόν που ξιφουλκεί κατά των συμφερόντων αλλά δεν βρήκε να πει μια κουβέντα όταν «έσπασε το καρτέλ του πετρελαίου», επειδή το επέβαλε το μνημόνιο, όχι διότι είχε κανείς στο πολιτικό σύστημα δίδυμους γεννητικούς αδένες (που έλεγε κάποτε πολιτικός αρχηγός) για να τα βάλει με τα θηρία.


Κι άλλα παραδείγματα…

Που να καταλάβει ότι ο ξένος έσπρωχνε λεφτά στην Κολομβία του ευρωπαϊκού νότου και τα βούταγαν μια χούφτα οικογένειες και απλά αυτό δεν ανέχεται να συνεχιστεί. 

 

Και θέλει να ελέγξει τη ροή του δικού του χρήματος. 

 Να πάει λοιπόν με το φρυδάκι υψωμένο και να πει σε αυτούς που βρίζει, εγώ θα τους κόψω τον… βήχα, να δει μετά πως αλλάζει το κλίμα και να πάρει σαν αντάλλαγμα, μόλις τα κάνει, το πιο εντυπωσιακό κούρεμα χρέους στην Ιστορία… ψιλά γράμματα αν δεν είσαι της πιάτσας.


Και αντί να διαβάσουν όλα τα ούφο των κομμάτων τη δανειακή σύμβαση και να δουν ότι επιβάλλει να κάνουν οι κυβερνώντες όσα δεν τολμούσε επί δεκαετίες το πολιτικό σύστημα διότι δεν τους βόλευε και έτσι συνέβαλαν δια της ολιγωρίας στην καταστροφή της χώρας, έχουν γαντζωθεί από το μνημόνιο (αντιπροσωπεύει τους σύγχρονους… βαρβάρους) παριστάνοντας τους «νεοαντιστασιακούς», γνωρίζοντας ότι αυτό πουλάει και χαρίζει ψηφαλάκια.

Διότι και να βγουν και να επιχειρήσουν να κάνουν όσα διακηρύσσουν, είναι μόνο θέμα χρόνου να καταλάβουν πόσο μεγάλες αρλούμπες έλεγαν και πόσο μακράν της πραγματικότητας τελούσαν, οπότε βλέποντας τον γκρεμό και ότι τα κορόιδα που τους πίστεψαν θα ζητήσουν την κεφαλή τους επί πίνακι, θα αρχίσουν τις κωλοτούμπες.


Τελειώνοντας την παραληρηματική γραφή που απλά επελέγη σκοπίμως για να αποτυπώσει όλες τις σκέψεις που μας προκάλεσε η υπόθεση της Σαμπιχά Σουλεϊμάν, με την εξοργιστική παρουσία κάτι κουφιοκεφαλάκηδων στα κανάλια να λένε απίστευτες αρλούμπες για να καλύψουν τη γκάφα και το ότι υπέκυψαν στον εκβιασμό του «Τούρκου», να πούμε κάτι τελευταίο, πολύ σημαντικό.

Είναι προφανές ότι η συντριπτική πλειοψηφία των προαναφερομένων αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Ας μην επιχαίρουν όμως οι υπόλοιποι, διότι αν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία νομίζει ότι δια της ατόπου παίρνουν τίποτε… εύσημα, πλανώνται πλάνην οικτράν.

 Διότι αυτοί κυβέρνησαν, αυτοί ανήγαγαν σε επιστήμη τη διαπραγμάτευση με τα ενεργούμενα του προξενείου για να μπορέσουν οι νομοί της Θράκης, το βράδυ των όποιων εκλογών, να έχουν μπλε οι πράσινο χρώμα. 

Τα ξεχάσαμε νομίζουν;

Δυστυχώς, έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν, με διαβαθμίσεις βεβαίως στην κλίμακα της αχρηστίας.

Πως το λέμε;

Πάρε τον έναν και βάρα τον άλλον;

Κάτι τέτοιο.

Ας τα θυμόμαστε στις εκλογές που έρχονται αν θέλουμε να αποφύγουμε τα πολύ χειρότερα.

Κι ας λένε κάποιοι ότι «πιάσαμε πάτο».

Βλακείες.

Ένα «τσαφ» και δεν θα το πιστεύετε πόσο πιο κάτω μπορεί να πάει το πράγμα.

Ίσως βέβαια και να το αξίζουμε.

Διότι σπανίως μαζεύτηκαν τόσο πολλοί ανεγκέφαλοι σε μια χώρα σε δεδομένη στιγμή της Ιστορίας της.

Αυτό πιστεύουμε, αυτό λέμε.

Μακάρι να διαψευσθούμε.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: