Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Ειδήσεις από τις Ένοπλες Δυνάμεις

  • Κατά το διάστημα 31 Μαρτίου – 3 Απριλίου 2014 έλαβε χώρα στο πεδίο ασκήσεων – βολών του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού στη Θήβα η ΤΑΜΣ «Βέρσης-2014», η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Ανθυπολοχαγών Τάξεως 2013 του Τμήματος Βασικής Εκπαίδευσης (ΤΒΕ) της Σχολής Πυροβολικού (ΣΠΒ). Κατά την διάρκεια της άσκησης, εξετάσθηκε από τακτικής άποψης η Πυροβολαρχία σε όλες τις φάσεις του αγώνα καθώς και οι διαδικασίες για την εκτέλεση όλων των ειδών βολών Πυροβολικού.
 
  •  Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ταχεία ανάπτυξη της Πυροβολαρχίας και την τακτική «Βάλλω και μετακινούμαι» (shoot and scoot) σε συνδυασμό με το Σύστημα Τακτικού και Τεχνικού Ελέγχου Πυρός (ΣΤΤΕΠ) «ΔΙΑΣ», για την εκπομπή εύστοχων και ταχέων πυρών, με την προϋπόθεση της αυξημένης επιβιωσιμότητας.

  • Στην μεγάλη σημασία που αποδίδεται στην οργάνωση και αξιοποίηση των εφεδρικών Λόχων Καταδρομών που υπάρχουν στη περιοχή της Θράκης και των νησιών του Αν. Αιγαίου, αλλά και των λοιπών εφεδρικών μονάδων, αναφέρθηκε ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος. Συγκεκριμένα τονίστηκε η δυνατότητα που προσφέρουν οι συγκεκριμένες δυνάμεις στην ταχύτατη και αποτελεσματική ενίσχυση των ενεργών Μονάδων του ΕΣ, καθώς στελεχώνονται από ντόπιο προσωπικό (που υπηρετεί μόνιμα σε αυτές μέχρι το 35ο έτος της ηλικίας του) το οποίο είναι συνεχώς διαθέσιμο στην περιοχή άμεσα, σε αντίθεση με δυνάμεις που θα μεταφερθούν από άλλα μέρη απαιτώντας πολύτιμο χρόνο. Σε μια παράλληλη εξέλιξη ξεκίνησε και η μεγάλη άσκηση «Μακεδονομάχος-2014» που έχει πλέον καθιερωθεί από τη ΛΕΦΕΔ.
  • Το διάστημα 1-2 Απριλίου 2014 πραγματοποιήθηκε στην Περιοχή Ευθύνης της 96 ΑΔΤΕ, στη νήσο Χίο η ΤΑΜΣ «Βροντή-1/2014». Κατά τη διάρκεια της άσκησης εκτελέστηκαν, βολές από όπλα ευθυτενούς και καμπύλης τροχιάς, καθώς και από πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων, από το σύνολο των Μονάδων του Σχηματισμού.
  • Στις 28 Μαρτίου η φ/γ F454 Ψαρά, που συμμετέχει στην επιχείρηση “Atalanta”, εκτέλεσε συνεκπαίδευση εν πλω με την πυραυλάκατο 006 Adeebel (τύπου Vita) του Ναυτικού του Κατάρ. To τετραήμερο που προηγήθηκε η ελληνική φ/γ παρέμεινε στο λιμένα της Ντόχα του Κατάρ, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αμυντικού Υλικού «DIMDEX 2014».
  • Το τελευταίο διάστημα διαφαίνεται η πρόθεση του ΠΝ για την μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του στόλου των υποβρυχίων που διαθέτει. Στο πλαίσιο αυτό φέρεται να επισπεύσθηκε το πρόγραμμα απόκτηση νέων συσσωρευτών από την εταιρεία Sunlight, με την πρώτη συστοιχία να έχει ήδη εγκατασταθεί στο υ/β S112 Τρίτων. Επίσης, απόλυτη προτεραιότητα δίδεται στα προγράμματα που αφορούν απόκτηση διαφόρων ανταλλακτικών και αναλωσίμων που αφορούν τα υποβρύχια, στα πλαίσια των προγραμματισμένων διαδικασιών συντήρησης και επισκευών των μονάδων του Στόλου. Το μεγάλο στοίχημα για την Διοίκηση Υποβρυχίων (ΔΥ) παραμένει φυσικά η ταχύτερη δυνατή ένταξη σε υπηρεσία των τριών νέων υ/β Τύπου 214 και του εκσυγχρονισμένου S118 Ωκεανός. Για τον σκοπό αυτό έχει ήδη επιλεγεί το προσωπικό που θα συμμετάσχει στις δοκιμές ελέγχου και αποδοχής των σκαφών. Η επιλογή έγινε ανάμεσα σε στελέχη που έχουν ανάλογη εμπειρία από την συμμετοχή τους στις αντίστοιχες διαδικασίες για το S120 Παπανικολής. Παράλληλα, σύμφωνα και με το περιοδικό Ελληνική Άμυνα και Τεχνολογία, η ΔΥ εξετάζει το ενδεχόμενο να συμπεριλαμβάνονται πλέον και γυναίκες στα πληρώματα των υποβρυχίων (όπως συμβαίνει και σε διάφορα άλλα προηγμένα Ναυτικά ανά τον κόσμο), ενώ προωθείται και η τακτική πραγματοποίηση εκπαιδεύσεων ξένων πληρωμάτων υποβρυχίων στην Σχολή Υποβρυχίων. Ήδη το πρώτο βήμα έγινε με την εκπαίδευση στελεχών του Αιγυπτιακού Ναυτικού, όπου τα συμπεράσματα που εξήχθησαν ήταν πολύ θετικά, ιδιαίτερα ως προς τις δυνατότητες περαιτέρω αξιοποίησης των εξομοιωτών που έχει στη διάθεσή της η Σχολή.
  • Σε μια άλλη εξέλιξη, προκηρύχθηκε διαγωνισμός από το ΓΕΝ για την προμήθεια υλικών προϋπολογιζόμενου κόστους 53.000 €, για την κάλυψη αναγκών των ελικοπτέρων ΑΒ-212ASW και S-70B/B6 Aegean Hawk του ΠΝ. Εδώ αξίζει να διευκρινιστεί πως, παρά τις περί του αντιθέτου φήμες, τα δύο ελικόπτερα SA-319B Allouete-III εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Μάλιστα το ΠΝ (μαζί με άλλους Ευρωπαίους χρήστες του) προσκλήθηκε να συμμετάσχει στις επετειακές εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει για τον προσεχή Σεπτέμβριο η Ολλανδική Αεροπορία, για τα 50 χρόνια του τύπου σε ολλανδική υπηρεσία.
  • Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες των Ενόπλων Δυνάμεων αυτό το διάστημα, μεταξύ των οποίων η άσκηση «Ηνίοχος 2014» της ΠΑ, η άσκηση «Λαίλαψ» του ΠΝ αλλά και η πολυεθνική άσκηση «Noble Dina 2014» στην οποία πέραν της χώρας μας λαμβάνουν μέρος δυνάμεις από τις ΗΠΑ (τα αντιτορπιλικά DDG75 USS Donald Cook και DDG61 USS Ramage, το πλοίο λογιστικής υποστήριξης T-AO189 USNS Lenthall και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας P-3C) και το Ισραήλ (ένα υ/β Dolphin, μια κ/β Sa’ar-5, δύο ΤΠΚ Sa’ar-4.5 και προσωπικό της ειδικής μονάδας «Snapir»). Επικεφαλής της ελληνικής συμμετοχής είναι η φ/γ F455 Σαλαμίς. Στην δε ΤΑΜΣ «Ηνίοχος 2014» υπάρχει φέτος αυξημένη συμμετοχή προσωπικού και μέσων και από τους τρεις Κλάδους ενώ στόχος του ΓΕΑ και του ΓΕΕΘΑ για το εγγύς μέλλον είναι η άσκηση αυτή να μετεξελιχθεί σε διεθνή (με το θέμα αυτό είχαμε ασχοληθεί εκτενώς σε πρόσφατη ανάρτησή μας, υποβάλλοντας και τις σχετικές προτάσεις μας). Σημειώνεται πως το πυκνό εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ για το έτος 2014, στο β’ εξάμηνο του οποίου προγραμματίζονται ασκήσεις ακόμη μεγαλύτερης κλίμακας με έμφαση στη διακλαδική συνεργασία και στην ρεαλιστική αξιοποίηση των διαφόρων επιχειρησιακών μέσων.
f
Aντιαεροπορικό σύστημα βραχέου βεληνεκούς CROTALE-NG στην άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ-2014.
  • Η ΤΑΜΣ «Ηνίοχος 2014» πάντως θα είναι πιθανότατα και μια από τις τελευταίες ασκήσεις μεγάλης κλίμακας που λαμβάνουν μέρος τα A-7 Corsair καθώς, σύμφωνα με δημοσιεύματα διαφόρων πηγών, η οριστική απόσυρση των θρυλικών αυτών αεροσκαφών από την δύναμη της 336 Μ έχει προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Οκτώβριο. Παράλληλα όμως η «αδελφή» 335 Μ προχωρά στην μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του υλικού της. Ήδη έχουν ενταχθεί στον επιχειρησιακό σχεδιασμό τα ατρακτίδια αναγνώρισης DB-110, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τις καθοδηγούμενες βόμβες GBU-50 Enhanced Paveway-II η παράδοση των οποίων έλαβε χώρα πρόσφατα. Επίσης, μελετώνται και εφαρμόζονται διάφορα πολύτιμα συμπεράσματα σχετικά με τη χρήση της ζεύξης δεδομένων Link-16, όπως προέκυψαν από την πρόσφατη συνεκπαίδευση με F-15E της USAFE. Τέλος, κατά την εν εξελίξει άσκηση «Ηνίοχος 2014» δοκιμάζεται για πρώτη φορά και ο συνδυασμός των F-16 Block-52M με τα ατρακτίδια στόχευσης AN/AAQ-14 του συστήματος LANTIRN (δανεικά από άλλες Μοίρες). Σημειώνεται πως η 335 Μ εκπαιδεύεται εδώ και αρκετό καιρό στα εν λόγω ατρακτίδια, ωστόσο για πρώτη φορά αυτό λαμβάνει χώρα σε μια τόσο μεγάλης κλίμακας άσκηση. Καταδεικνύεται έτσι η επιτακτική ανάγκη απόκτησης σύγχρονων ανάλογων μέσων για να καλυφθεί το σχετικό κενό στον εξοπλισμό της Μοίρας.
δύο από τα F-16 φορούν ατρακτίδιο κατάδειξης AN/AAQ-14 Το υπόλοιπο : http://www.aviationlive.org/2014/04/14.html#ixzz2y26apRlB Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial No Derivatives
F-16D Block-52M με ατρακτίδιo στόχευσης AN/AAQ-14 του συστήματος LANTIRN.
  • Ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος, στις Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) και την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ) που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας κατά το διήμερο 3 και 4 Απριλίου. Στην ομιλία του, ο ΥΕΘΑ αναφέρθηκε στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του περασμένου Δεκεμβρίου, σχετικά με τις εξελίξεις στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας, αλλά και στην ανάγκη στενότερης συνεργασίας και συντονισμού της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας. Στο περιθώριο της Διάσκεψης ο Έλληνας υπουργός είχε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γερμανό ευρωβουλευτή Έλμαρ Μπροκ.
  • Eπίσημη επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποίησε ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Λετονίας Αντιστράτηγος Raimonds Graube ο οποίος, στις 31 Μαρτίου συναντήθηκε με τον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και την επομένη πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα όπου ενημερώθηκε για την οργάνωση, την λειτουργία και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Σχολής, ξεναγήθηκε στην Αίθουσα Τιμών, στη Βιβλιοθήκη και στο Στρατιωτικό Μουσείο της και, τέλος, παρακολούθησε επίδειξη εκτέλεσης εικονικών βολών αντιαρματικών όπλων και όλμων αλλά και μέρος της εκπαίδευσης του Ενιαίου Τμήματος Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης σε Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων (ΤΑΑΣ). Την ίδια ημέρα (1η Απριλίου) ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ακολούθων Άμυνας διαπιστευμένων στη χώρα μας, Ισπανό Πλοίαρχο Jose Miguel Ochoa Franco, με τον οποίο συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Τέλος στις 3 Απριλίου 2014 επισκέφθηκε τη χώρα μας Πολωνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Ταξίαρχο Zdzislaw Antczak (Διευθυντή της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πολωνικού Γενικού Επιτελείου Άμυνας) στο πλαίσιο διεξαγωγής του 2ου Κύκλου Συνομιλιών μεταξύ Ελλάδος – Πολωνίας για την διερεύνηση νέων τομέων αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών.
  • Ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό στην Άτυπη Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ “EUMC Away Days” που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από 2 έως 4 Απριλίου. Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πτέραρχος Patrick de Rousiers, συνοδευόμενος από τον Α/ΓΕΕΘΑ, επισκέφθηκε την Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) όπου και πραγματοποίησε ομιλία στους σπουδαστές με θέμα «The role of the military aspect of the Common Security and Defense Policy in the aftermath of European Council conclusions (Dec’ 13)». Με τον ίδιο επικεφαλής αντιπροσωπεία της Επιτροπής, καθώς επίσης και εκπρόσωποι από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, επισκέφθηκαν το Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαιδεύσεως Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ) στο Κιλκίς, όπου και ενημερώθηκαν για το έργο και τις δραστηριότητες του.
  • Στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων του ΕΣ και της ΔΥΚ του ΠΝ έλαβαν μέρος σε σεμινάριο συντήρησης καταδυτικού εξοπλισμού, το οποίο πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες από τεχνικό προσωπικό της εταιρείας Draeger.
  • Όπως ήδη σας ενημερώσαμε σε προηγούμενη ανάρτηση, σε τροχιά οριστικής επίλυσης έχουν τεθεί τα διάφορα ζητήματα που σχετίζονταν με το πολύπαθο πρόγραμμα της Β΄ Φάσης του ΣΕΖΜ «Ερμής», με την ολοκλήρωση του όλου προγράμματος να προγραμματίζεται για το έτος 2015. Στα πλαίσια αυτά, στις 17 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Γενικού Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ Δημητρίου Γεωργιόπουλου και αρμόδιων επιτελών αυτής, με εκπροσώπους των εταιρειών ΝΙΚ. ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ ΑΕΒΕ και Gichner, κατά την οποία εξετάστηκαν θέματα σχετικά με την υλοποίηση της Σύμβασης ΑΩ 31/03 που απορρέει από την προμήθεια 132 κλωβών S-280C/G για την κάλυψη των αναγκών του εν λόγω συστήματος του ΕΣ.
  • Συνεχίζονται οι διερευνητικές επαφές με ενδιαφερόμενες εταιρείες για την λήψη στοιχείων για ένα δυνητικό πρόγραμμα αναβάθμισης των μαχητικών F-16C/D της ΠΑ. Στα πλαίσια αυτά, την Τρίτη 1 Απριλίου 2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αρμοδίων επιτελών του ΓΕΑ με αντιπροσωπεία της εταιρείας Lockheed Martin κατά την οποία έγινε παρουσίαση των δυνατοτήτων και των τελευταίων τεχνολογικών εξελίξεων της εταιρείας επί του συγκεκριμένου θέματος. Παράλληλα συνεχίστηκαν και οι επαφές με εκπροσώπους της εταιρείας Raytheon για το ζήτημα του συστήματος αυτοπροστασίας ASPIS-II, για τις εξελίξεις γύρω από το οποίο σας είχαμε ενημερώσει την προηγούμενη εβδομάδα.
  • Στις 26 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στελεχών της ΓΔΑΕΕ με αντιπροσωπεία της Dassault Aviation κατά την οποία εξετάστηκαν εν εξελίξει θέματα που άπτονται της Σύμβασης Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων 28/00 η οποία απορρέει από την αγορά και αναβάθμιση Α/Φ M-2000/-5.
  • Στις 27 Μαρτίου 2014, ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ), Υποπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, συνοδευόμενος από τον Επιτελάρχη της Διοίκησης, Υποπτέραρχο (Μ) Χριστόφορο Σμυρλή, επισκέφθηκε το Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών (ΚΕΑ), στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ενημερώθηκε από τον Διοικητή του ΚΕΑ, Ταξίαρχο (Μ) Ιωάννη Θεοδοσουλάκη, για το έργο, την αποστολή και τα προβλήματα του Εργοστασίου καθώς επίσης και για την πρόοδο μετεγκατάστασής του από την Αεροπορική βάση του Ελληνικού. Ακολούθησε, στις 2 Απριλίου, σύσκεψη των Διοικητών των Μονάδων της ΔΑΥ, προκειμένου να δοθούν κατευθυντήριες οδηγίες στους τομείς Ασφάλειας Πτήσεων και Εδάφους, Επιχειρήσεων, Υποστήριξης καθώς και στην ανάπτυξη υπηρεσιών εξυπηρέτησης και μέριμνας προσωπικού.
  • Την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014, θα πραγματοποιηθεί, στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, συνέδριο με θέμα “Present and Future of Remotely Piloted Aircraft Systems (RPAS) in Europe”, το οποίο διοργανώνεται από το ΓΕΑ, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι θεματικές ενότητες που θα αναλυθούν είναι οι εξής:
    -Use of RPAS in frame of Common Security Defense Policy (CSDP)
    -Tactical and Operational level discussions on use of RPAS
    -Integration of RPAS in Single European Sky (SES)
    -Third party liability and relevant legal matters
    Υπενθυμίζεται πως εκτεταμένη αναφορά στην τεράστια χρησιμότητα που θα είχε η απόκτηση και η χρήση συστημάτων UAV για τις αποστολές τις Μονάδας του αλλά και για τις Ειδικές Δυνάμεις γενικότερα, είχε κάνει και ο Διοικητής της 31ης ΜΕΕΔ, σε ημερίδα που είχε διοργανώσει πρόσφατα η ΔΔΕΕ με θέμα τις ειδικές επιχειρήσεις.
  • Στις 31 Μαρτίου 2014, οι σπουδαστές της Σχολής Διοίκησης Επιτελών Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού (ΣΔΙΕΠ/ΠΝ), επισκέφθηκαν το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), στο πλαίσιο εκπαιδευτικού ταξιδιού. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι σπουδαστές ενημερώθηκαν για την αποστολή, την οργάνωση και τα μέσα της Τακτικής Αεροπορίας και στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ), όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους του και ενημερώθηκαν για τον τρόπο διεξαγωγής και ελέγχου των Αεροπορικών Επιχειρήσεων.
  • Προχωρούν τα προγράμματα προμήθειας εξοπλισμού για την αναβάθμιση του Κέντρου Επιχειρήσεων του ΓΕΑ και του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ με την έγκριση αποδοχής προσφορών από δύο μειοδότες για την κάθε περίπτωση. Παράλληλα δρομολογούνται διάφορα μικρότερα προγράμματα της ΠΑ. Μεταξύ άλλων προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την προμήθεια κρίσιμου αεροφωτογραφικού εξοπλισμού (κόστους 25.200 ευρώ) για τις ανάγκες της 348 Μοίρας Τακτικής Αναγνώρισης και της 140 Σμηναρχίας Επιχειρησιακών Πληροφοριών & Ηλεκτρονικού Πολέμου. Επίσης προκηρύχθηκε διαγωνισμός για 80 τερματικούς σταθμούς thin client (κόστους 24.100 ευρώ). Τέλος, εξασφαλίστηκαν σημαντικά κονδύλια για εργασίες συντήρησης και βελτίωσης εγκαταστάσεων στις Αεροπορικές Βάσεις Τανάγρας, Ελευσίνας και Ανδραβίδας.
  • Προχωρούν οι διαδικασίες αναδιοργάνωσης της ΠΑ. Στο πλαίσιο αυτό καταργείται το Αεροπορικό Απόσπασμα Αγρινίου (πρώην 132 ΣΜ) και στην Βάση θα παραμείνει μόνο ένας αριθμός στελεχών που θα αναλάβουν επί 24ώρου βάσεως την φύλαξη των εγκαταστάσεων, υπό την ευθύνη της 131 ΣΜ που εδρεύει στο Άκτιο. Για το υπόλοιπο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό της μονάδας, θα προχωρήσουν οι διαδικασίες μετάθεσης τους. Τέλος σε ότι έχει να κάνει με τα υλικά ογκώδη αντικείμενα και λοιπός εξοπλισμός που ουσιαστικά είναι άχρηστος, δεν θα μετακινηθεί αλλά θα μπει σε διαδικασίες εκποίησης ως σκραπ.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: