Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΔΥΟ ΑΚΟΜΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

640_82fe6ddee092ab50b5b74506606c4877
Η πρώτη τραπεζική χρεοκοπία συντελέσθηκε την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014 στην Βουλγαρία με την  КОРПОРАТИВНА ТЪРГОВСКА БАНКА, την πρώτη σε μέγεθος ιδιωτική τράπεζα στην Βουλγαρία μετά τις τέσσερις ελληνικών συμφερόντων.


Η κεντρική τράπεζα της Βουλγαρίας πάγωσε όλες τις δραστηριότητες της KTB , διόρισε δύο επιτηρητές , απαγόρευσε στους μετόχους με πάνω από 10% το δικαίωμα ψήφου και εγγυήθηκε για τις καταθέσεις.Επίσημα η τράπεζα δεν κηρύχθηκε σε πτώχευση αλλά όλοι ξέρουν πλέον την αλήθεια.

Το 30% ανήκει των  κεφαλαίων της είναι Αραβικά αλλά η τράπεζα σύμφωνα με φήμες φαλίρισε λόγο των εγγυητικών επιστολών που εξέδωσε για εταιρίες οι οποίες θα συμμετείχαν στην κατασκευή του SOUTH STREAM , του Ρωσικού αγωγού που η Ε.Ε. και ΗΠΑ απαγόρευσαν στην κυβέρνηση της Βουλγαρίας την κατασκευή του .Άλλες φήμες αναφέρουν  ότι η τράπεζα τιμωρήθηκε απλά γιατι συμετείχε με τα κεφάλαια της στο porject του αγωγού.


Οι ίδιοι οι Άραβες που παρασκηνιακά συμβάλουν με την Γερμανία εναντίον των Ρωσικών αγωγών έχασαν τα κεφάλαια τους με το κλείσιμο της τράπεζας.

Το θέμα δεν είναι οι απώλειες ( επενδυτικό ρίσκο πάντα υπάρχει και οι Άραβες δεν ανησυχούν για το 30% μιας τράπεζας αναπτυσόμενης χώρας) αλλά οι διασυνδέσεις των τραπεζών , κεφαλαίων και επενδυτικών σχημάτων στον κόσμο που θα οδηγήσουν στην κατάρρευση του συστήματος με την μορφή ντόμινο .

Ακόμα και αν η πρώτη αυτή χρεοκοπία και πέρα από κάθε κανόνα αποσοβηθεί με τεχνάσματα και παραθυράκια στην νομοθεσία , είναι σίγουρο ότι είναι η πρώτη σταγόνα μια μεγάλης καταιγίδας που θα εξελιχθεί σε πλημμύρα η οποία θα παρασύρει τα πάντα στο διάβα της.

Ήδη  στην Βουλγαρία κυκλοφορεί η φήμη ότι την τύχη της КОРПОРАТИВНА ТЪРГОВСКА БАНКА θα έχει και ή επίσης Βουλγάρικη ιδιωτική τράπεζα Първа инвестиционна банка (ПИБ) -FIBANK  αλλά και η ИНВЕСТ БАНК -I BANK .


Από χθες sms από άγνωστο αποστολέα με προειδοποιήσεις για την χρεοκοπία των παραπάνω τραπεζών κατακλύζουν τα κινητά τηλέφωνα στην Βουλγαρία σε συνδυασμό με την διάδοση ανάλογων φημών στο διαδίκτυο .

Πολλοί Βούλγαροι έχουν σχηματίσει ουρές στις τράπεζες για να κάνουν ανάληψη των καταθέσεων τους.

Ο Βούλγαρος υπουργός εσωτερικών Τσβέτλιν Ιόντσεφ έκανε παρέμβαση με δηλώσεις του σχετικά με το ανυπόστατο των φημών και  τόνισε ότι η διασπορά φημών για το τραπεζικό σύστημα αποτελεί έγκλημα το οποίο διερευνάται από τις αρμόδιες αρχές.

Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι ότι στα άρθρα των ειδησεογραφικών sites σχετικά με τις παραπάνω εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα έχει αφαιρεθεί η δυνατότητα σχολιασμού των αναγνωστών με δικαιολογία την εφαρμογή διατάξεων του νόμου για την διατήρηση τηςσταθερότητας στο τραπεζικό σύστημα.

ΠΗΓΗ  http://hellenicsunrise.blogspot.gr/2014/06/blog-post_1478.html Greek Spirit

Δεν υπάρχουν σχόλια: