Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Που θα σταματήσει η Ρωσία; Όλα τα σενάρια είναι πλέον λογικοφανή - Μία νέα εποχή έρχεται

44305-themistokles 15 012
Ποιος θα περίμενε μέχρι πριν από δύο μήνες ότι η Ρωσία θα προσαρτούσε την Κριμαία χωρίς μάλιστα να πέσει τουφεκιά. Εάν κάποιος δημόσια υποστήριζε ότι η Ρωσία θα έκανε απόπειρα να προσαρτήσει ή ακόμα και να εισβάλλει στρατιωτικά στην Κριμαία θα δοκίμαζε την χλεύη

Ποιος από τους Ουκρανούς στρατιωτικούς περίμενε ότι θα εγκατέλειπε άρον-άρον το στρατόπεδο του με πρόχειρα συσκευασμένα τα ατομικά του είδη, υπό την απειλή και την επίβλεψη των Ρώσων στρατιωτών.
Κανείς .

Ποιος θα περίμενε ότι ο ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη στρατηγός Breedlove θα παραδεχόταν ότι ο Ρωσικός στρατός έχει πλέον ισότιμες με το ΝΑΤΟ μονάδες και δυνατότητες ''ηλεκτρονικού πολέμου '' στο θέατρο των επιχειρήσεων και ότι έχει καταστήσει την επικοινωνία των Ουκρανικών μονάδων με τα επιτελεία αδύνατη ( ΕΔΩ ).
Ποιος από τους νεοναζιστές της μεταβατικής κυβέρνησης μαριονέτα της Γερμανίας θα περίμενε ότι η ανατολική Ουκρανία κινδυνεύει από εισβολή 35,000 Ρώσων στρατιωτών και των τεθωρακισμένων μεραρχιών οι οποίες είναι έτοιμες να επαναλάβουν το πόλεμο αστραπή -Blitzkrieg - που διεξήγαγαν οι Γερμανοί στις Ευρωπαϊκές δυτικές πεδιάδες το 1940 ;( ΕΔΩ )
Ακόμα χειρότερα ποιος θα περίμενε τον Αμερικάνο πρόεδρο να περιοδεύει στην Ευρώπη μοιράζοντας άδειες υποσχέσεις για στήριξη του ΝΑΤΟ έναντι στην Ρωσική επιθετική πλέον πολιτική . Ο πρ.Ομπάμα προέβη σε απλές διαπιστώσεις και σε ανόητες απειλές για κυρώσεις ενάντια στην Ρωσία την ίδια στιγμή που το ΝΑΤΟ αδυνατεί να προστατέψει την ανατολική Ευρώπη από ενδεχόμενη Ρωσική εισβολή.

Ο ο ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη στρατηγός Breedlove πέρα από τις δικές του διαπιστώσεις για την πρόοδο των Ρώσων στον ''ηλεκτρονικό πόλεμο '' απέφυγε να απαντήσει για το πως θα μπορούσε το ΝΑΤΟ να αντιμετωπίσει μια χερσαία εισβολή των Ρώσων στις Βαλτικές χώρες . Ποιος θα τα περίμενε όλα αυτά πριν από οκτώ εβδομάδες. 

Όταν το 2001 , ένα χρόνο μετά την άνοδο του Πόυτιν στην εξουσία, οι ΗΠΑ εισέβαλαν στο Αφγανιστάν η Ρωσία σε ένδειξη καλής θέλησης υποστήριξε τον στρατό των ΗΠΑ με τον τεράστιο όγκο πληροφοριών που κατείχε σχετικά με το Αφγανιστάν , προϊόν και της δικιάς της δεκαετούς ανάμειξης στην χώρα. Επιπλέον η Ρωσία την ίδια χρονιά έκλεισε την ναυτική βάση της στο Βιετνάμ και απέσυρε το Ρωσικό κλιμάκιο πρακτόρων από την Κούβα .

Τότε οι ΗΠΑ θεωρούσαν τον Πούτιν φτωχό συγγενή και αγνόησαν τις προσπάθειες του για συνεργασία. 

Ποιος θα περίμενε ότι σήμερα ο Αμερικάνος πρόεδρος θα περιόδευε στην Ευρώπη για να αντιμετωπίσει την δυσπιστία και την περιφρόνηση ταπεινωμένος από την ανικανότητα του ΝΑΤΟ  έναντι της Ρωσίας που περιφρονούσε πριν από δεκατρία χρόνια. Ποίος θα περίμενε ότι η Ευρώπη θα κινδύνευε με ενεργειακή κρίση για της οποίας την αντιμετώπιση οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμα συγκεκριμένες προτάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ολλανδία κανείς δεν  χειροκρότησε στο τέλος της επίσημης ομιλίας του κ.Ομπαμα . ( ΕΔΩ )

Βέβαια ο κ.Ομπάμα δέχεται αφόρητες πιέσεις από τα φιλοπολεμικά λόμπι στις ΗΠΑ.
Ο ίδιος έχει αποδείξει ότι θέλει και μπορεί να συνεργαστεί με τους Ρώσους, όπως έκανε στην Συριακή κρίση και στην επαναπροσέγγιση του Ιράν. 

Ποιος θα περίμενε ότι στην Βουλγαρία , την πιο φιλοαμερικανική χώρα της ανατολικής Ευρώπης μετά την Πολωνία , βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος θα δήλωνε σε τηλεοπτική εκπομπή μετά το δημοψήφισμα στην Κριμαία ότι πλέον << οι Ρωσόφιλοι στην Βουλγαρία μπορούμε να συγχαρούμε τους εαυτούς μας >> ( ΕΔΩ ) αποδεικνύοντας την γοητεία που ασκεί η Ρωσία ως εναλλακτική λύση στις εξαθλιωμένες ανατολικές Ευρωπαϊκές χώρες.

Γιατί λοιπόν να μην πιστέψουμε και τα σενάρια που θέλουν την Ρωσία να εισβάλλει στην Τουρκία και την Μ.Ανατολή ;

ΕΔΩ ) Εφόσον ζούμε πλέον στην ζώνη του ανεπάντεχου γιατί να θεωρούμε αδύνατη την εισβολή της Ρωσίας στις Βαλτικές χώρες ; Ειδικά στην Εσθονία το 30% του πληθυσμού είναι Ρώσοι και όχι απλά Ρωσόφωνοι και ζούνε σε καθεστώς καταπίεσης (ΕΔΩ). 

Γιατί να μην πιστέψουμε τα λόγια του γεωπολιτικού σύμβουλου του Πούτιν Αλεξάντερ Ντούγκιν ο οποίος ευθαρσώς και πολλάκις έχει δηλώσει το γεωπολιτικό όραμα του βασισμένο στην ''4η θεωρία''( ΕΔΩ) .

Μέχρι τώρα ότι έχει συμβεί είναι απολύτως σύμφωνο με τα λεγόμενα του

Τι θα μπορούσε άραγε να εμποδίσει την κάθοδο των Ρώσων στην Μολδαβία και Μ.Ανατολή ;

Το ΝΑΤΟ το οποίο αποδεικνύει καθημερινά και αδιαλείπτως , λεπτό με λεπτό , ώρα με την ώρα , μέρα με την μέρα ότι δεν μπορεί να αντιδράσει στην όλο και διογκούμενη Ρωσική απειλή ;

Αλλά και τι έχουμε να φοβηθούμε από την συνειδητοποίηση της νέας πραγματικότητας , τι έχουμε να χάσουμε , τους 1,5 εκατομμύρια ανέργους , τις 6,000 αυτοκτονίες, την κατοχή της Ελλάδας από το 4ο Ράϊχ, τι άραγε ;
Μία νέα εποχή αρχίζει ..

Greek Spirit
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: