Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Οι εξτρεμιστές του DEB θα μοιράσουν δωρεάν φαγητό στους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης...

DEB+ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ+ΚΟΜΜΑ+ΘΡΑΚΗΣ+MUSTAFA+ALI+CAVUS
Συσσίτια μόνο για... τουρκόφρονες ετοιμάζει το μειονοτικό Κόμμα Ισότητας Ειρήνης Φιλίας (ΚΙΕΦ) στη Θράκη.
 
Eν τω μεταξύ το λεγόμενο «Καραβάνι της αφθονίας», που χρηματοδοτεί το τουρκικό ΥΠΕΞ, θα περάσει και πάλι τα σύνορα, για να προσφέρει πιλάφι με κοκκινιστό κρέας στους μουσουλμάνους της Θράκης, υπενθυμίζοντας τους πως είναι... «εγγόνια Οθωμανών».
 
Μέσω του στομαχιου αλλάουν έυκολα συνειδησεις και αυτό το γνωρίζουν καλά οι τουρκοφρονες του DEB. Tο μειονοτικό ΚΙΕΦ ανακοίνωσε πως ξεκινάει «καμπάνια» για τη συγκέντρωση και τη διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες στη Θράκη. 
 
Σtled-1
 
Με κεντρικό σύνθημα «Υardim elini uzat» («Δώσε χέρι βοήθειας»), το ΚΙΕΦ επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την οικονομική κρίση, που έχει επηρεάσει και τη μουσουλμανική μειονότητα, με τη διαφορά όμως ότι απευθύνεται σε Έλληνες πολίτες τους οποίους προσπαθεί να εκτουρκίσει συνειδησιακά.
 
Σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος, αναφέρονται μεταξύ άλλων: «Τα είδη πρώτης ανάγκης θα διανέμονται στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη με την βοήθεια των εκπροσώπων του ΚΙΕΦ από τα χωριά και της γειτονιές της Ξάνθης», ζητώντας απ' όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν στην καμπάνια «να  φέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας στα γραφεία του κόμματός μας ή στους εκπροσώπους των χωριών και της γειτονιές του ΚΙΕΦ».

AAAne-do08h+1

 
Ενισχυμένοι από το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα σε Ροδόπη και Ξάνθη, όπου το ΚΙΕΦ προχώρησε σε επίδειξη ισχύος συγκεντρώνοντας ποσοστά 42% και 26% αντίστοιχα, οι τουρκόφρονες επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, που έχει πλήξει και τη μειονότητα, προκειμένου να αυξήσουν την εκλογική τους επιρροή εν όψει των σχεδιασμών που έχουν δρομολογηθεί από την Άγκυρα στο πλαίσιο της νεοθωμανικής πολιτικής Νταβούτογλου, που θεωρεί Τούρκο κάθε Μουσουλμάνο στα Βαλκάνια.

 
Την ίδια ώρα, το ΚΙΕΦ απειλεί με μηνύσεις αθηναϊκά ΜΜΕ, επειδή αναφέρονται στον φιλοτουρκικό του ρόλο και το αποκαλούν ευθέως «αυτονομιστικό» κόμμα.
Με ανακοίνωση, το ΚΙΕΦ επισημαίνει πως είναι ένα καθόλα «νόμιμο πολιτικό κόμμα» που στόχο έχει να «προστατέψει τα δικαιώματα και να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων της τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης». 

deb-6ΑΑΑ9
 
Βέβαια, αποφεύγει επιμελώς το ΚΙΕΦ να αναφέρει, πως στο καταστατικό που έχει αναγνωριστεί από τον Άρειο Πάγο, δεν υπάρχει ουδεμία αναφορά σε «τουρκική» μειονότητα, αλλά μόνο σε μουσουλμανική.
 
Για άλλη μια χρονιά, θα βρεθεί στη Θράκη το λεγόμενο «Καραβάνι της αφθονίας», το οποίο χρηματοδοτείται από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με στόχο έχει να συσφίξει τις σχέσεις των μουσουλμάνων των Βαλκανίων με την Τουρκία. 

 
Το «καραβάνι», ένα κομβόι που αποτελείται  από τρία φορτηγά TIR, δύο λεωφορεία, τρία mini bus και οχήματα τεχνικής υποστήριξης, επισκέπτεται βαλκανικές πόλεις που ζουν μουσουλμάνοι, για να τους παραθέσει το λεγόμενο Ιφτάρ,  το δείπνο ουσιαστικά μετά τη δύση του ηλίου κατά τη διάρκεια της νηστείας του ραμαζανιού.
 
Το «καραβάνι» ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη και μετά από «περιοδεία» σε Κροατία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Σερβία, Μαυροβούνιο, Κόσοβο, Σκόπια, Αλβανία και Βουλγαρία, θα καταλήξει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή από τις 20 έως τις 23 Ιουλίου. 

levent1
 
Φέτος είναι η 10η χρονιά που θα βρεθεί στα Βαλκάνια, και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα επισκεφθεί το πομακοχώρι Σμίνθη στο νομό Ξάνθης (22/7) και το Κοπτερό στο νομό Ροδόπης (24/7). 
 
Η πρωτοβουλία του «Bereket konvoy» ανήκει στο Δήμο Μπαϊράμπασά της Κωνσταντινούπολης, αλλά χρηματοδοτείται από το τουρκικό ΥΠΕΞ, στο πλαίσιο της Pax Ottomanica που προωθεί μεθοδικά η Άγκυρα. 
 
Οι δηλώσεις του δημάρχου Μπαϊράμπασά κ. Αττίλα Αϊντινέρ είναι ενδεικτικές: «Για αιώνες ζήσαμε δίπλα δίπλα με τα αδέρφια μας στα Βαλκάνια. 
 
Μαζί τους γίναμε, γείτονες, συγγενείς, αναμιχθήκαμε, γίναμε ένα.
 
 Το ότι άλλοτε ζήσαμε στα ίδια και άλλοτε σε διαφορετικά πολιτικά σύνορα, δεν άλλαξε ποτέ αυτή την πραγματικότητα».

 
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το «καραβάνι», μέσα σε εννέα χρόνια παρέθεσε ιφτάρ, σε περίπου 1.000.000 άτομα στις χώρες που ταξίδεψε.
 
Η εκδήλωση εκτός από τα πιλάφια με το κοκκινιστό κρέας και τα αριάνια, τους πύρινους λόγους για το ενδιαφέρον της «μητέρας πατρίδας», προσφέρει στους συμμετέχοντες και άφθονο… θέαμα, όπως συναυλίες με γνωστούς Τούρκους καλλιτέχνες ή χορευτικά με περιστρεφόμενους δερβίσηδες.

bati-trakya-turkleri-iftar-yemeginde-bir-araya-geldi-388715-01
 
Τόσο ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή κ. Ιλχάν Σενέρ, όσο και η ελίτ των τουρκόφρονων της Θράκης, παρακάθονται κάθε χρόνο στα ιφτάρ που παραθέτει το «Κομβόι της αφθονίας» επί ελληνικού εδάφους.
 
 Να σημειωθεί πως οι εθελοντές, νεολαίοι της μειονότητας, φορούν λευκά μπλουζάκια που φέρουν επάνω τους το οθωμανικό οικόσημο με την επιγραφή «Εγγόνια Οθωμανών».
 
Στην περυσινή εκδήλωση στη Ροδόπη, παραβρέθηκε και ο Τούρκος υπουργός Υγείας κ. Μεχμέτ Μουεζίνογλου, που κατάγεται από την περιοχή, ο οποίος δήλωσε προκλητικά: «Αισθανόμαστε υπερήφανοι που είμαστε Τούρκοι και μουσουλμάνοι», ενώ χαρακτήρισε τη Θράκη «κομμένο χέρι της Τουρκίας». 
 
Για την ιστορία, οι δηλώσεις Μουεζίνογλου, έγιναν παρουσία των τριών μουσουλμάνων βουλευτών, κ.κ. Χατζηοσμάν, Καραγιουσούφ και Ζεϊμπέκ.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: