Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – Ένα Βήμα Πριν την Πλήρη Παράδοση της Κύπρου στην Τουρκία

ceb5cf83cf80ceb5cebd-cebccf80ceb1cf81ceb8-ceb1ceb9cebdcf84ceb1
ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ…. ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΙΚΟΥ ΑΝΑ(Ν)ΣΤΑΣΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ…


Μήνυμα υπεραισιοδοξίας για λύση του Κυπριακού έστειλε σύμφωνα με πληροφορίες του «Φιλελεύθερου» ο Έσπεν Μπαρθ Άιντα προς τις Βρυξέλλες, μερικά εικοσιτετράωρα πριν την άφιξη του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ διατύπωσε τη θέση ότι η διαδικασία για λύση του Κυπριακού είναι μη αναστρέψιμη και ότι εάν όλα προχωρήσουν στη βάση του σχεδιασμού των Ηνωμένων Εθνών, τότε τα ανοικτά εναπομείναντα ζητήματα θα κλείσουν μέχρι το τέλος του 2015.


Σε μια τέτοια περίπτωση, ανέφερε ότι θα δρομολογηθεί η συγγραφή νέου συντάγματος από ειδικούς συνταγματολόγους, το οποίο θα τεθεί σε χωριστά δημοψηφίσματα τον προσεχή Μάρτιο.


Ο κ. Άιντα ανέφερε ότι αυτός είναι ο στόχος των Ηνωμένων Εθνών, ενώ, όπως επιπρόσθετα πληροφορούμαστε, διευκρίνισε ότι το νέο σύνταγμα θα τεθεί άμεσα σε ισχύ, νοουμένου βεβαίως ότι θα εγκριθεί στα χωριστά δημοψηφίσματα.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί επισήμανση του Έσπεν Μπαρθ Άιντα, σύμφωνα με την οποία η Άγκυρα απαιτεί τη διατήρηση του συστήματος των εγγυήσεων, στο πλαίσιο μιας μεταβατικής περιόδου, θέση η οποία, όπως πληροφορείται ο «Φιλελεύθερος», έχει ήδη γνωστοποιηθεί και απευθείας από την Άγκυρα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενόψει και των συναντήσεων που θα έχει, αύριο Δευτέρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τους ηγέτες της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στην έδρα της Ε.Ε. 


Η διατήρηση των εγγυήσεων που αξιώνει η Τουρκία θα επαναξιολογηθεί εν καιρώ, διευκρίνισε προς τις Βρυξέλλες ο Έσπεν Μπαρθ Άιντα, αφήνοντας να διαρρεύσει πρόθεση ικανοποίησης του τουρκικού αιτήματος για μεταβατικές περιόδους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: