Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Νέα από την Τουρκική αμυντική βιομηχανία

473090-TurkeyandPakistanILLUSTRATIONJAMALKHURSHID-1354252475-103-640x480----b
Την ενίσχυση και την επέκταση της ήδη πολύ καλής αμυντικής συνεργασίας μεταξύ της Τουρκίας και του Πακιστάν ανακοίνωσαν οι δύο χώρες κατά τη διάρκεια συναντήσεων που έλαβαν χώρα στις αρχές Οκτωβρίου, στο Ισλαμαμπάντ.


Οι δύο χώρες, όπως σημείωσαν, αναμένεται να διερευνήσουν και να αξιοποιήσουν την περαιτέρο συνεργασία τους στους τομείς των επικοινωνιών, των αεροσκαφών των ναυπηγήσεων και άλλων κλάδων της αμυντικής τους βιομηχανίας, με τις λεπτομέρειες της συνεργασίας να αναμένεται οριστικοποιηθούν κατά τη διάρκεια της 11ης συνόδου στρατιωτικού διαλόγου, ανώτερου επιπέδου, που θα λάβει χώρα τον ερχόμενο Νοέμβριο στην Τουρκία.

Παράλληλα σε μία άλλη εξέλιξη για την Τουρκική αμυντική βιομηχανία η Aselsan ανακοίνωσε την εκτέλεση δοκιμών πεδίου, συμπεριλαμβανομένων και βολών, ενός νέου συστήματος αντιαεροπορικών (Α/Α) πυροβόλων που ενσωματώνει σύστημα ελέγχου πυρός το οποίο έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο του προγράμματος Hisar.

Το σύστημα περιλαμβάνει ρυμουλκούμενα δίδυμα αντιαεροπορικά πυροβόλα Oerlikon GDF των 35 χλστ. τα οποία σύμφωνα με πηγές αριθμούν περισσότερες από 120 μονάδες υπό τις Τουρκικές χερσαίες δυνάμεις.

Το νέο σύστημα παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες ως προς το διαμέτρημα και το σύστημα ελέγχου πυρός με το αυτοκινούμενο σύστημα αντιαεροπορικών πυροβόλων Korkut της ίδιας εταιρείας.





Δεν υπάρχουν σχόλια: